начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

вписване на ново обстоятелство на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

вписване на ново обстоятелство на ЕООД

Мнениеот светослава » 16 Ное 2004, 21:47

Нова съм в занаята и за първи път вписвам ново обстоятелство в регистрацията на ЕООД. Знам, че трябва да внеса 2 отделни такси- за обявление в ДВ-25лв. и държавна такса-20лв. Въпросът ми е кога трябва да внеса такса за копие от съдебното решение с промененото обстоятелство- при подаването на заявлението до съда или по-късно.
светослава

Re: вписване на ново обстоятелство на ЕООД

Мнениеот monteskio » 17 Ное 2004, 00:20

Здравейте,
С плащане на дръжавната такса едновремено плащате и за препис от решението - общо 21.50 лв.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

EOOD

Мнениеот EOOD » 17 Ное 2004, 01:06

Kvi pari vzimash za registracia na EOOD
EOOD

Re: EOOD

Мнениеот monteskio » 17 Ное 2004, 01:26

Това въпрос към мен ли в или към колвгата?
monteskio
Активен потребител

Мнениеот светослава » 17 Ное 2004, 08:42

Колега, нова съм до сега не съм регистрирала ООД, а в конкретния случай правя услуга на приятели и няма да взема пари. Бих била благодарна ако някой ме ориентира и относно това колко следва да се взема.
светослава

Мнениеот Tom » 17 Ное 2004, 10:12

Внеси я заедно с другата такса за да минеш с една комисионна на банката, а и да си спестиш чакане и редене по опашки
Tom

Мнениеот advivanov » 17 Ное 2004, 18:49

уважавай си приятелите но почитай професията която ще те храни за в бъдеще. пари ти се следват след като ще вършиш работа. ако е за приятели вземи символично но НЕ РАБОТИ БЕЗ ПАРИ. можете след като ти платят да ги изпиете заедно НО УВАЖАВАЙ СИ ПРОФЕСИЯТА ЩОТО ТЯ НЕ СЕ РАБОТИ,УПРАЖНЯВА ИЛИ ЗАНИМАВА А СЕ ПРОФЕСИРА !
advivanov
Младши потребител

Мнениеот monteskio. » 17 Ное 2004, 18:56

Добре казано.....
monteskio.

Мнениеот lawyer2 » 22 Ное 2004, 14:37

За ЕООД - регистрация в съда, Булстат, НОИ, данъчно - се взема около 300 лв., ако са само промени по-малко, но имай предвид, че и при промени в обстооятелствата пак се минава през НОИ, Булстат и Данъчно, тоест пак същото тичане. Колкото до таксата за препис от решение може по банков път заедно с таксата от 20 лв.- общо 21,50 по сметка на съда, а може и след като ти излезе решението да платиш 1,50 на касата в съда, но в СГС , ФО има опашки почти винаги.
lawyer2
Младши потребител

Назад към Търговско право