начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Знаете ли за новите общи условия на БТК?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Знаете ли за новите общи условия на БТК?

Мнениеот nikola.gk » 18 Окт 2007, 15:04

Знаете ли че?
Предупреждение

От 22.09.2007 година БТК има едностранно променени нови "Общи условия за ползване на услугата БТК-АДСЛ" (ОУ) на сайта си.
Прочетохте ли ги???
Всеки неприел новите ОУ може да прекрати договора си БЕЗ НЕУСТОЙКИ!!!
Трябва само да се възрази писмено в 30 дневен срок (демек до 22.10.2007).
А след 22.10.2007 всички потребите безусловно приемат новите ОУ на БТК. Мърдане няма.

Хора, четете и мислете бързо - НЯМА ВРЕМЕ!!!

п.п. Смяната на доставчик е трудно и неудобно нещо, но ако има нещо по-подходящо от БТК около вас - изберете го!!! Сега му е времето.
nikola.gk
Нов потребител

Мнениеот zelen » 18 Окт 2007, 16:47

Здравейте,
Бихте ли публикували линка към тези промени.
Търсих в сайта на бтк, но не успях да ги открия.
Благодаря Ви предварително!
zelen
Потребител

Мнениеот nikola.gk » 18 Окт 2007, 23:13

zelen написа:Здравейте,
Бихте ли публикували линка към тези промени.
Търсих в сайта на бтк, но не успях да ги открия.
Благодаря Ви предварително!

Там в сайта на БТК ги има но страшно трудно се откриват ...
Познайте защо ?
На търсачката им излизат около 25 неща ,но не това което трябва !

Значи отивате на
http://btk.bg/bg/business_details.php?sel=1&cat=40

а отдолу второто с много малка чертичка/червена/ са ОУ .Сваляте си ги и четете !

Поздрави !
nikola.gk
Нов потребител

Мнениеот hasplu » 18 Окт 2007, 23:23

хахахаах - цитирам:

"По смисъла на настоящите Общи условия за писмено предизвестие/
уведомяване ще се счита писмо с обратна разписка или факс.
Ползването на Услугата БТК ADSL може да се прекрати само с писмено
предизвестие, изпратено с писмо с обратна разписка.
В случай, че някоя от клаузите на настоящите Общи условия се окаже
недействителна, това няма да окаже въздействие върху валидността на
всички останали."

фънннн
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 18 Окт 2007, 23:36

Нещо не я виждам тази малка червена чертичка... Още малко жокери?....
sunshine_75
Потребител

Мнениеот el_nino » 18 Окт 2007, 23:59

Ето точен линк:
http://btk.bg/files/products/file_180_bg.pdf

И още нешо - забелязах, че в края на всяка страница пише 22.08.2007, а не 22.09.2007г. Мисля, че всички желаещи са изпуснали срока и могат да си прекратят договорите на основанията и при условията на тези Общи условия.
el_nino
Младши потребител

Мнениеот nikola.gk » 19 Окт 2007, 12:11

Здравейте!
Направихме грешка ! Приемам всички критики за темата и около нейното формулиране!
Вчера бях доста афектиран и в желанието си да информирам повече потребители на форуми относно новината
за новите ОУ на БТК и правото на клиентите им да се откажат без неустойки от договорите си се озъбихме на
Модератори и Администратори да не ни трият ,които не беше правилно.Съжалявам и се извинявам за това!
Афекта ми идва най-вече от това ,че за 20 дена БТК ме разкарваха и правиха най-различни маймунджилъци ,за да се откажа и

да не прекратявам договора си .Който иска да чете нека си свали нещата и документите от кук:

http://www.4shared.com/file/26731330/bb ... d=95560daf

наблюдавайте надписът Loading file info. Please wait... Don't like waiting?, след секунди там ще се появи линкът за

сваляне. Клик на Download file /указания от една позната/ или от тук:

http://rapidshare.com/files/62804881/BT ... I.zip.html

Мисля ,че хората трябва да знаят ,че имат право на избор и който реши може да се възползува от него!
В случаят правото на избор силно се заглушава в медийното пространство ,което ме дразни и затова предприех действия като

тези да пиша по форуми ...
Вече нямам сили ,колкото можах информирах ...Днес май ще е последният ден за хората ,които са решили да предприемат нещо.
Дано има и такива които са си разбрали правата и са направили своят правилен избор.

Здраве и успехи на ВСИЧКИ !

п.п. ето и едина "ВЯРА" ,която се опита да спомене нещо около случая .Честни журналисти излязоха ,макар че това не е моят

случай!
http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=30627
nikola.gk
Нов потребител

Мнениеот hasplu » 19 Окт 2007, 13:34

ок - мисля, че наистина е важно да се уточни на коя дата БТК са публикували новите си общи условия! Наистина на всяка страница от pdf-a пише 22.08.07, nikola.gk сам е написал същата дата в прил. 2 от въпросния zip файл, на сайта на БТК никъде няма това като дата! Моля който е информиран да сподели, защото ако не е минал срока и аз бих искал да си прекратя договора с тях - услугата им е под всякаква критика!!!
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот nikola.gk » 22 Окт 2007, 12:18

hasplu написа:ок - мисля, че наистина е важно да се уточни на коя дата БТК са публикували новите си общи условия! Наистина на всяка страница от pdf-a пише 22.08.07, nikola.gk сам е написал същата дата в прил. 2 от въпросния zip файл, на сайта на БТК никъде няма това като дата! Моля който е информиран да сподели, защото ако не е минал срока и аз бих искал да си прекратя договора с тях - услугата им е под всякаква критика!!!

Здравей !
На 22.08. ОУ на БТК са публикувани ,30-сет дни след това /след 22.09./ влизат в сила ,а несагласните имат още 30Ісет дена да не ги приемат т.е. до днес 22.10.2007г.

Значи днес е последният ден и "последният влак" ,който може би е тръгнал... :)
Дано не си го изпуснал . Провери лично в най-близкият център на БТК преди да пускаш нещо.

Успех !
nikola.gk
Нов потребител

Мнениеот hasplu » 23 Окт 2007, 00:24

ами отидох днес в 3.15 и в 4.40 успях да си взема входящ номер на уведомлението. Само че през всичките 85 минути размотаване с 2 много симпатични, но адски неориентирани служителки на БТК центъра за обслужване на клиенти се мина през цялатя процедура, от искане на регистрация, актуално състояние и т.н. до опита им да ми пробутат ново заявление за включване, което започва с думите "настоящото....има силата на договор между страните....и клиента се съгласява и задължава безусловно с общите условия" и чак някъде на втората страница имаше някаква чавка да се постави на "изключване", "включване" или нещо трето. Такива им били процедурите и системата им не давала входящи номера, даже печат нямали...дрън-дрън...
е, приеха го накрая, но колко нерви ми струваше не е за разправяне.
а за майтап не носех кьорав документ на фирмата с мен :D
така че наистина да ти се отще за чуваш за Ебе-Те-Така "Зад тебе е"...
Аватар
hasplu
Потребител

Назад към Търговско право