начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запис на заповед

Мнениеот nadia_9 » 04 Дек 2007, 10:03

Здравейте,

Дали някои може да помогне относно следното:
Давам 3500 евро като заем на познат, на когото имам доверие, но все пак искам да съм сигурна че ще си получа парите обратно. Посъветваха ме да го накарам да подпише запис на заповед. Интересува ме това достатъчно ли е, т.е. само един подпис? Трябва ли да се заверява нотариално?
Ако може някои да ми изпрати образец на запис на заповед на nadence_9@abv.bg

Благодаря предварително и успешна седмица
nadia_9
Нов потребител

Re: запис на заповед

Мнениеот katerinakuch » 04 Дек 2007, 11:38

nadia_9 написа:Здравейте,

Дали някои може да помогне относно следното:
Давам 3500 евро като заем на познат, на когото имам доверие, но все пак искам да съм сигурна че ще си получа парите обратно. Посъветваха ме да го накарам да подпише запис на заповед. Интересува ме това достатъчно ли е, т.е. само един подпис? Трябва ли да се заверява нотариално?
Ако може някои да ми изпрати образец на запис на заповед на nadence_9@abv.bg

Благодаря предварително и успешна седмица

Ако искате да Ви бъде изготвен този документ, то е желателно да се консултирате с адвокат. А що се касае до нотариалната заверка, то тя не е необходима.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот ani_pl » 04 Дек 2007, 12:18

Наистина е най - добре да се консултираш с адвокат. Пускам ти запис на заповед на майла. Дано ти свърши работа.
ani_pl
Нов потребител

Мнениеот manol » 09 Дек 2007, 02:36

Имай предвид,че в новия ГПК ЗЗ няма да е извънсъдебно основание за издаване на ИЛ,а иначе във форума има примери за ЗЗ и много инфо по темата.
manol
Младши потребител

Мнениеот probono » 09 Дек 2007, 10:23

probono
Младши потребител

Назад към Търговско право