начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Търговски регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търговски регистър

Мнениеот leator » 26 Дек 2007, 17:29

Здравейте,
В ДВ 111/07 са обнародвани промени в НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.
Променени са и приложенията.
Засега най-интересно за мен е премахването на отбелязването за наличие или липса на представител при подаване на заявлението за регистрация. Тези полета бяха на първата страница на заявлението, засега не ги намирам.
leator
Потребител

Мнениеот Solei » 26 Дек 2007, 23:13

Странно, но като гледам в бланките на сайта на Агенцията по вписванията полето за представител е още на първа страница. Явно не е актуализирана бланката. Някой може ли да ми каже - заявленията по този образец ли ще се представят или ще се попълват такива готови бланки? Благодаря предварително.
Solei
Нов потребител

Мнениеот novobranec » 27 Дек 2007, 01:51

...
Последна промяна novobranec на 19 Юни 2008, 03:30, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

Мнениеот petyo.petkov » 27 Дек 2007, 22:12

във връзка с новия търг. регистър в скромната ми засега практика се наложи да извърша промени по едно фирмено дело-по конкретно седалището и адреса на управление-проблема и притеснението ми е, че клиентите ми са чужденци-бързаха доста, естествено са се сетили в последния момент преди да отпътуват за дълго :D, фирменото им дело е в друг ОС-съответно заявлението и всичко останало пътуват вече по пощата...и след всичкото това голословие идва въпроса ми, по скоро притеснението ми - таксите са внесени по сметка на ОС, а от 1.01.2008 компетентна по въпроса ще е А.по Вп.кой ли ще разгледa моето заявление...
petyo.petkov
Нов потребител

Мнениеот novobranec » 28 Дек 2007, 01:05

...
Последна промяна novobranec на 19 Юни 2008, 03:29, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

лично заявяване

Мнениеот leator » 29 Дек 2007, 08:25

Колеги, дали заявленията за нови регистрации по ТР наистина могат да се подават само лично, както пише в приложенията?
leator
Потребител

търговски регистър

Мнениеот utinonabuti » 29 Дек 2007, 09:45

Тъй като "държавата" в която живеем е Абсурдистан,то съгласно чл.15 от ЗТР заявител на вписването може да бъде лично търговеца или
законният му представител(например уавителя,прокуриста,
ликвидатора), т.е. не се визира договорния му представител,в т.ч. адвокат !!!
utinonabuti
Младши потребител

Мнениеот elibeso » 29 Дек 2007, 11:36

А най-лошото е че и името трябва да се запази лично,в противен случай с нотариална заверка на заявление Д1 отзад.А представяте ли си на чужденец ,докато му изпратя образеца за име и докато ми го върне....то името вече заето. :?
elibeso
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 29 Дек 2007, 20:16

"ДОСЕГА ВИ ТРЯБВАШЕ АДВОКАТ !!"

Така започваха всички коментари на медиите,във връзка със стартирането на новия търговски регистър.
Никой обаче от коментиращите журналисти не погледна в задълбочен план на процедурата по фирменото производство.
Сменен е органа ,който ще извършва фирмената регистрация ,и евентуалните преобразувания на търговците.Отпада и регистрацията по Булстат,както и обнародванията в ДВ.Въведен е единен образец на видовете заявления от А1.....та до Д1.
А останалите документи,които се подготвяха за фирмените дела ?Те май не са променени ,така,като разгледах подробно сайта на търговския регистър. :lol:
Въпреки,че фирмената дейност при мен е много слабо застъпена /имайки в предвид и селището и района,където съм/ считам, че за колегите в големите градове точно сега ще се отвори доста работа.Особено за тези,които пък обслужват фирми на абонамент.
Така,че не ни остава нищо друго освен да кажем на журналистите "Много поздрави" :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Търговско право