начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Кой ще ми направи ЕООД :)

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой ще ми направи ЕООД :)

Мнениеот mitac » 04 Яну 2008, 22:12

Здравейте,

търся услугите на адвокат, който ще ми изготви цялата документация за регистриация на ЕООД и ще ми помогне в попълването и. Под цялата имам предвид съдебна регистрация, булстат, печат и каквото още трябва - абе всичко :)

От Шумен съм, предлагам хонорар от ~150лв.

Оставете по едно телефонче, аз ще се свържа с Вас.
mitac
Нов потребител

Мнениеот mitac » 05 Яну 2008, 12:54

novobranec написа:Колеги, други предложения? Таванът е 150 лв. Някой да предложи надолу? 140, 130 ..................... Само да не е под минимума на наредбата.

~ тоя знак май не ти е съвсем ясен, а!?

Ако нямате конкретно предложение, не се занимавайте с мен и всички ще сме щастливи, нали?
mitac
Нов потребител

Мнениеот kalahan » 05 Яну 2008, 13:39

Едва ли е много уместно да си търсите адвокат чрез форума. Че и "телефонче" ако може да си оставел... :roll:
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот mitac » 05 Яну 2008, 13:54

Изискванията ми са от...до ЕООД. Добре, щом не ми е адекватна офертата, кажете ми Вие колко ще ми вземете :twisted:
mitac
Нов потребител

Мнениеот mitac » 05 Яну 2008, 15:06

poli_g написа:
mitac написа:Изискванията ми са от...до ЕООД. Добре, щом не ми е адекватна офертата, кажете ми Вие колко ще ми вземете :twisted:

Не сте ми в района, господине, и за да Ви регистрирам ЕООД от-до ще Ви излезе доста над предложените...
Но Ви препоръчвам да отидете при колега от Шумен - с него ще се договорите за цената.
Проблема в офертата Ви не е в приблизително определената сума/ тя и за държавни такси няма да Ви стигне/.

п.с.- ама, че бързо палите.

mitac написа:От Шумен съм, предлагам хонорар от ~150лв.

Хонорар поли, хонорар :)

Аз така и така ще си търся адвокат в понеделник, ама си викам тук може някой да ми спести обикалянето...но уви :wink:
mitac
Нов потребител

Мнениеот mimon » 05 Яну 2008, 15:18

Колеги, не мога да разбера защо обикновено отговаряте на питащите във форума неюристи да си потърсят адвокат, а когато някой търси именно такъв , отговаряте че не било тук мястото , че не пита както трябва.Не пишете ,само за да накарате питащия да се почувства неудобно, и по- добре замълчете , това е достатъчен отговор понякога. Затова , mitac-, познавам една доста добра адвокатка в Шумен- Гергана Великова 054/800505 avocat-velikova@hotmail.com.
mimon
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 05 Яну 2008, 15:36

mimon написа:Колеги, не мога да разбера защо обикновено отговаряте на питащите във форума неюристи да си потърсят адвокат, а когато някой търси именно такъв , отговаряте че не било тук мястото , че не пита както трябва.Не пишете ,само за да накарате питащия да се почувства неудобно, и по- добре замълчете , това е достатъчен отговор понякога.

Така отговаря само една личност, правете разлика!!!

Закон за адвокатурата:
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот stroitel » 06 Яну 2008, 12:14

Тона на mitac е обиждащ.

Но самото предложение не е.
Обяви за работа,конкурси,обществени поръчки - все същото е.
Чрез в. "Труд" ли да търси? Защо не в юридическия форум?
Или да обикаля 3-4 седмици всички адвокати,които се занимават с фирми - ако е от София!?

А mimon - трябваше да пуснеш данните на колегата на лично съобщение на mitac .
Така поднесено във форума - като реклама звучи.

Иначе - аз например винаги съм си намирал майстори на колите чрез препоръки.
От хора,които имат често контакти с такива - таксиметрови шофьори, други майстори и т.н...
И съм много доволен.
Защо не !?
Като знам какво е - некадърник да пипне. :cry:
stroitel
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 06 Яну 2008, 15:22

mimon написа:..........познавам една доста добра адвокатка в Шумен- Гергана Великова 054/800505 avocat-velikova@hotmail.com.

:P :P :P :D :D :D :wink: :wink: :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 06 Яну 2008, 16:24

Най- добре за Вас е да се консултирате с адвокат от Шумен.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот mitac » 10 Яну 2008, 16:26

Добре, ето как стоят нещата в най-общия случай:

отивате на http://www.brra.bg --> документи - изтегляте си заявления A4 и Д1 и ги попълвате. Ако не знаете как :shock: отивате на справки в същия сайт, избирате си коя да е фирма с първоначална регистрация, оттам щракате на документи и гледате какво/къде е писано :P

Минимума документи за първоначална регистрация са: заявление образец А4, Д1, Учредителен акт, протокол от учредително събрание и нотариално заверено съгласие и образец от саморъчния подпис на управителя Всичко това го има наготово във въпросния сайт.

Ето и как можете да се регистрирате в рамките на един работен ден:

СТЪПКА 1: Попълвате А4 и Д1, харесвате си учредителен акт, протокол от уч. събрание и образец за саморъчен подпис. Пак казвам всичко го има в сайта.

СТЪПКА 2: Отивате при нотариус да ви завери подписа.

СТЪПКА 3: Отивате в пощенска банка за да откриете набирателна сметка, там ще ви искат учредителния акт и протокола от уч. събрание, както и 5000 лв. :) Внасяте 50 лв. за запазване на фирмено име, също и 160 лв. държавна такса по сметка на агенцията (в банката я знаят) на основание казвате да пишат "Такса търговски регистър")

СТЪПКА 4: Отивате в агенцията, ако сте избрали свободно име и сте попълнили всичко вярно - Честито :)

Общо разходи ~230лв.

За това ли ми искахте 150лв/час :x
mitac
Нов потребител

Мнениеот mitac » 10 Яну 2008, 16:44

Е как защо!?

Защото не ми се занимаваше, но уви никой не ми обърна внимание за въпросната сума.

P.S. Не съм искал да бъда груб и нагъл, ама така се получи :?
mitac
Нов потребител

Мнениеот tiarra » 10 Яну 2008, 20:34

mimon написа - "Затова , mitac-, познавам една доста добра адвокатка в Шумен- Гергана Великова 054/800505 avocat-velikova@hotmail.com.", ако mimon не е Гергана Великова сигурен ли е че адв. Великова би работила за този хонорар.
tiarra
Потребител

Мнениеот system » 10 Яну 2008, 23:50

Доколкото съм чувал, mitac, в Шумен има около 200 практикуващи адвокати и всеки от тях може да Ви изготви документи за ЕООД. Но ми се струва, че хонорар от 150 лева би бил нереално нисък дори за град като Шумен. Все пак това не е Видин, Монтана или Силистра. Говорите за град от "първите десет". Впрочем не зная, по-добре идете в Шумен и проучете на място. Между другото, в lex.bg има справочник за адвокатите във всяка колегия.
system
Активен потребител

Мнениеот diaida » 11 Яну 2008, 04:30

kalahan написа:
mimon написа:Колеги, не мога да разбера защо обикновено отговаряте на питащите във форума неюристи да си потърсят адвокат, а когато някой търси именно такъв , отговаряте че не било тук мястото , че не пита както трябва.Не пишете ,само за да накарате питащия да се почувства неудобно, и по- добре замълчете , това е достатъчен отговор понякога.

Така отговаря само една личност, правете разлика!!!

Закон за адвокатурата:
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.

Божеее, ама това истина ли е, Калахан?!?! Не знаех и много се изненадвам. Е това е доста тъпо ... Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти
Е, как да отидат клиентите при него ... ? Излиза, че или клиентите трябва да имат паранормални способности и "звездите да им го говорят" или адвокатът телепатични такива. Дори смятам, че е добре да си имат сайтове с точно обяснение с какви дела се занимават по-често и статистика за спечелени и загубени такива. Така преди някой да влезе в кантората и да види дали му "допада" адвоката, ще се е осведомил предварително с кого ще говори и дали с него точно ... Макар и много специфична работата на адвоката си е една услуга ... и как ще стане, ако не се рекламира? ако визират това да не пише " Аз съм first and the best" - да, но пък да не рекламира изобщо дейността си?!?!
А това пък за посредниците хич не го разбирам, значи ако аз съм била доволна, като клиент от някой и го препоръчам на друг (без да се облагодетелствам материално от това) ... не може!
Хич не ги разбирам тези самарянски методи за работа без реклама. Да не прилагам един куп сайтове - БГ и от ЕС на адвокати които дори си имат форуми в сайтовете.
Пак някоя гениална персона ще да го е сътворила това чудо ...
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 11 Яну 2008, 04:47

system написа:Доколкото съм чувал, mitac, в Шумен има около 200 практикуващи адвокати и всеки от тях може да Ви изготви документи за ЕООД. Но ми се струва, че хонорар от 150 лева би бил нереално нисък дори за град като Шумен. Все пак това не е Видин, Монтана или Силистра. Говорите за град от "първите десет". Впрочем не зная, по-добре идете в Шумен и проучете на място. Между другото, в lex.bg има справочник за адвокатите във всяка колегия.

Ама човека дори не говори за хонорар конкретно, аз подозирам, че той желае в тази умопомрачителна цена да влезе и държавната такса, публикацията в ДВ и булстатната карта. Така, че или ще ви останат 5 лв. (това е добрият случай) или ще се наложи да се бръкнете с 10-тина в чест на новото дружество.

И сега извън този случай ще кажа, че интересно развитие търпят цените на услугите в БГ. И тъй като не знам за другите ще ви кажа, че аз лично съм платила през 2000 година 320 лв. за регистрация на ЕТ и си ги платих съвсем чинно, като не знам какво се прави ... нормално.
Ще добавя, че в преводаческите агенции по онова размирно време 1 стр. превод (английски) от заклет преводач струваше 13.50.
За справка сега средната цена с държ. такси плюс хонорар на адвоката за рег. на ЕТ е до 200 лв., а нашата 1 стр. превод (английски) стана 8, та и 7 лв.
Значи цените на всичко от тогава се качиха nnnn- на брой пъти, а нашите цени за у-ги падат все надолу. Верно е, че има много агенции за преводи, има и много адвокати, но крайно време е да се направят сдружения или кой знае какво и да се определи някакъв минимум, ако ще и максимум, защото никой - нито от вас и от нас не е учил по 5, 6 години и е трупал практика и стаж още куп год., за да влезе Г-н "Х" и да твърди, че твоята у-га струва, колкото 6 самуна хляб.
В противен случай икономически рискуваме да фалираме всички, които работим в сферата на услугите. Натам вървят нещата с тази част от стопанството в БГ.

М/у другото какъв е законният начин да се създаде някаква организация (с нестопанска цел), която да успее законно да установи някакъв разумен минимум и максимум на цените в сферата на у-гите? Защото това вече граничи с безумие... Това, че колегата ми ползва студенти в 1-ви курс, 1-ви семестър англ. филология и му плаща 2 лв. на страница, не значи,че и аз като агенция, за да "фтасам" тази цена не трябва да ползвам преводачи с 20 год. стаж на които най-малкото ще ми е неудобно да им предложа подобна сума - то си е обидно!
А да не говорим за качествата на преводите за които ставаше дума мн. пъти във форума, които са именно вследствие на неквалифицирания персонал, който се ползва с цел ниската цена.
Много раздух темата, но наистина се ядосвам за това колко малко се цени в нашата мила Родина умствения труд, и че никой не мисли колко пари дава за кашкавал, а когато опре до услуга ... броим символи (на страници) или мислим за това, как адвокатът ще смени само името на фирмата и регистрацията е ОК.
Не съм много сигурна, че и да му се дадат документите на господина, дето пита ще може да ги попълни добре.
А, това дето не можем да направим сами се заплаща, както сирене и кашкавал, така и услуга, която е също стока, ако на някой не му е ясно - икономически така стоят нещата.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот iwanow » 11 Яну 2008, 13:25

diaida написа:
М/у другото какъв е законният начин да се създаде някаква организация (с нестопанска цел), която да успее законно да установи някакъв разумен минимум и максимум на цените в сферата на у-гите? Защото това вече граничи с безумие...

Диктатура на пролетариата! :lol:
Възстановяване на конституцията, законите и режима от преди 30-40 години. И тогава няма 7-8 точно 1.31. Какво е това безумие всеки да си определя цена. :roll:
iwanow
Потребител

Мнениеот diaida » 11 Яну 2008, 15:35

Поразравих се в нета и ето какво открих (това напълно потвърждава страховете ми).

Въвеждането на еврото вдигна цените в Словения
статия

Словенска организация за защита на потребителите смята, че въвеждането на еврото преминава гладко, но много хора се оплакват от нарастването на цените.
"От 1 януари досега имаме много оплаквания", посочи Бреда Кутин, председател на Словенската асоциация на потребителите. Тя казва, че повечето оплаквания засягат цените в сектора на услугите

Тестове за въвеждане на еврото пролетта 2007-01-29
» България може да се присъедини към Европейския валутен механизъм (ЕВM-2) преди лятото тази година ...

България може да се присъедини към Европейския валутен механизъм (ЕВM-2) преди лятото тази година, съобщава източник от ЕС, цитиран от „Ройтерс”. Европейският валутен механизъм представлява двугодишен валутен тест за стабилност на страната преди да влезе в Еврозоната, през който ЕС наблюдава и тества всички основни пазарни показатели на страната, във връзка с присъединяването й към Еврозоната. България многократно е изказвала желание да се присъедини към валутния механизъм колкото се може по-скоро, като необходима крачка за въвеждането на еврото през 2010 г., както е заложено, съобщава още медията. Миналата седмица заместник министъра на финансите Георги Кадиев е заявил, че страната ни иска да се включи във валутния тест в периода между март и юни тази година. „Това са взаимоотношения между България и Европейската комисия относно влизането в Европейския валутен механизъм”, казал официалният представител, като допълнил, че март месец е твърде ранен срок, но преди лятото страната може да започне валутните тестове.

е, ние не сме въвели еврото, но не ни пречи да истеризираме едни цени и да занижаваме други ... тези на услугите

Така че ... ни чакат още приключения, сюрпризи и изненадки ...
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот stroitel » 11 Яну 2008, 19:06

Съгласен съм с diaida:

А/ Всяка гилдия трябва да определя "под на цените", и той да не е смешен, и да се следи за спазването му. И да има проверки.
Б/ Привличане на клиенти с препоръки /естествени,не платени/ не е реклама.То е доказателство за качество.
Не е реклама и табелка с името, и сайт.

За това ли ми искахте 150лв/час

Мitac,
А/ Имах две фирми,които бяха "стандартни" - но ми отне по 5-7 часа разговори със собствениците им - обяснения,уточнения,разяснения.....
В този смисъл е редно да се сложи тарифа НА ЧАС.
Обикновено обаче за рег. на фирми - не се взима такава.
Б/ Познавах адвокат,който взимаше по 500 дойче марки на час - било е отдавна явно - дойче марки.
Предвид това - хонорарите при нас се движат в доста,доста широки граници и това е практика от доста време - и не трябва да те учудва.
stroitel
Потребител

Мнениеот diaida » 11 Яну 2008, 21:34

iwanow написа:
diaida написа:
М/у другото какъв е законният начин да се създаде някаква организация (с нестопанска цел), която да успее законно да установи някакъв разумен минимум и максимум на цените в сферата на у-гите? Защото това вече граничи с безумие...

Диктатура на пролетариата! :lol:
Възстановяване на конституцията, законите и режима от преди 30-40 години. И тогава няма 7-8 точно 1.31. Какво е това безумие всеки да си определя цена. :roll:

Е, другарю господин Иванов (изреждам ги по ред на събитията) ... сега като ни зашлевят и последния шамар с ЕВРОТО ще видите кой пролетариат ще сънувате в гладните, студени нощи на свещ.

Освен това съм чувала за много гилдии, които имат подобни сдружения, както в Европа, така и на др. места по света, дето си определят минимална цена на стоките и у-гите и като набавя необходимата информация ще ви я предложа на вниманието.
А вече взе да ми писва от тези чупки в кръста, дето ги правим, като членове на ЕС не мислите ли, че са доста превзети и лицемерни, правени от хора които до скоро ръкопляскаха по пленумите на БКП.
На практика, освен свободното движение на хора и стоки друг келепир до сега не сме видели от това членство, а точно обратното.

Нищо, можем пък да сменим контитнента, ако не ни харесва, а чух че се продават и парцели на Марс ...
Аватар
diaida
Активен потребител

Следваща

Назад към Търговско право