начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

не ми дават документите

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

не ми дават документите

Мнениеот usera2 » 05 Яну 2008, 11:49

Здравейте. Прекратих трудовото взимоотношение с бившия си работодател. Той ми каза, че ще ме освободи, но сега ме върти и не ми дава документите. Трябва да зпочвам нова работа, не знам дали ще мога да зпочна, без да са ми дали заповед за освобождаване от предишната. Дали има някакъв вариант да започна с новия ми работодател, а да си търся правата в инпекцията по труда , но тъй като от тм може да се забавят, дали мога да започна новата работа така и при какви условия? Трудовата книжка е у мен, но не е попълнен.
Благодаря предварително !
usera2
Нов потребител

Re: не ми дават документите

Мнениеот donna » 13 Яну 2008, 14:02

usera2 написа:Здравейте. Прекратих трудовото взимоотношение с бившия си работодател. Той ми каза, че ще ме освободи, но сега ме върти и не ми дава документите. Трябва да зпочвам нова работа, не знам дали ще мога да зпочна, без да са ми дали заповед за освобождаване от предишната. Дали има някакъв вариант да започна с новия ми работодател, а да си търся правата в инпекцията по труда , но тъй като от тм може да се забавят, дали мога да започна новата работа така и при какви условия? Трудовата книжка е у мен, но не е попълнен.
Благодаря предварително !

Отиваш с трудовата книжка при работодантеля /бившия/ и с едно писмо искаш писмено да ти я оформят /да има копие с вх. номер и за теб/ това за доказване.Тъй като тоя бивш работодател ти е и осигуретел е длъжен съобразно КСО чл.5 ал.7 да ти издаде нужните документи /това са различните УП в срок до 30 дни / ,а съобразно чл.350 КТ при прекратяване на трудовото правоотношение работодателят е длъжен да впише в трудовата книжка данните, свързани с прекратяването, и да я предаде незабавно на работника или служителя.
donna
Старши потребител

Назад към Трудово право