Моля за информация,стажант-юрист съм и ми дадоха задачка-закачка
ЕООД -едноличният собственик на капитала иска съдружник.
Как се постъпва,ЕООД-то в ООД ли ще се преобразува...Аз поне така мисля.И вече за процедурата:Най-напред се прекратява ЕООД и после се учредява ООД.А път и тези нови процедури по търг.регистър съвсем се обърках.Моля,дайте ми съвет!!!!!!
- Дата и час: 27 Фев 2025, 20:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕООД със сдружник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
нищо не се прекратява и нищо не се учредява. Просто се променя Учредителния акт на ЕООД, по решение на едноличния собственик се приема съдружник, и се сменя в името ЕООД с ООД
- hariman
- Потребител
Учредителния акт се променя като се подписва дружествен договор с новия съдружник ли?
Значи няма изрично решение на едноличния собственик да преобразува ЕООД-то в ООД, просто приема новия съдружник така ли?
Значи няма изрично решение на едноличния собственик да преобразува ЕООД-то в ООД, просто приема новия съдружник така ли?
- pinkopanter
- Потребител
но сигурно hariman е прав,аз пък реших да мина по-някакъв си по-труден път,е все отнякъде трябва да започна да се уча
Благодаря за съвета
Благодаря за съвета
- julieta_9
- Потребител
Трябва ви молба от лицето, което иска да стане съдружник до ОС на дружеството, в която пишете че иска да бъде приет за съдружник и колко дружествени дяла да закупи.След това трябва да напишете решение на едноличния собственик на ЕООД-то в което той приема лицето Х за съдружник, като му прехвърля съответните броя дялове /което става с договор, надявам се знаете как/, приема го за съдружник и че дружеството продължава дейността си като ООД. Трябва разбира се да приемете и нов дружествен договор.
- kam74
- Младши потребител
Наистина благодаря на форума и на хората,които ми дадоха съвет.
Иначе се притеснявам да се обърна към познати юристи с повече стаж,много от тях се отнасят към новаците с пренебрежение.
А мисля,че е по-добре да попиташ отколкото да се издъниш,още повече когато се касае за неща,при които не е само въпрос на четене,а на опит.
Благодаря ви още веднъж!!!!!!!
Иначе се притеснявам да се обърна към познати юристи с повече стаж,много от тях се отнасят към новаците с пренебрежение.
А мисля,че е по-добре да попиташ отколкото да се издъниш,още повече когато се касае за неща,при които не е само въпрос на четене,а на опит.
Благодаря ви още веднъж!!!!!!!
- julieta_9
- Потребител
kam74 е отговорила изчерпателно.
Само да допълня, че според мен решението трябва да е прието на общо събрание м/у стария собственик и новия съдружник.
Според досегашната практика на Окр съд се приемаше че името е променено. Доколкото разбирам в сегашните заявления за ТР не се указва промяна на името, защото то се запазва, а правната форма не е част от името. (по-рано се правеше за да се плати още една такса)
П.П. В А4 трябва да се отрази промяна - да се заличи досегашното положение - едноличен собственик и да се въведат двама съдружници.
Само да допълня, че според мен решението трябва да е прието на общо събрание м/у стария собственик и новия съдружник.
Според досегашната практика на Окр съд се приемаше че името е променено. Доколкото разбирам в сегашните заявления за ТР не се указва промяна на името, защото то се запазва, а правната форма не е част от името. (по-рано се правеше за да се плати още една такса)
П.П. В А4 трябва да се отрази промяна - да се заличи досегашното положение - едноличен собственик и да се въведат двама съдружници.
- SashkoS
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|