начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Заявление Д1 за запазване фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заявление Д1 за запазване фирма

Мнениеот enterenter » 08 Фев 2008, 11:58

Здравейте !
Някой може ли да ми помогне с попълването на това Заявление ?
Трябва да запазя име на ООД с двама управители, но има място само за едно име в данните за "заинтересовано лице" ?
enterenter
Младши потребител

Мнениеот barri » 08 Фев 2008, 13:00

не ви и трябват данните и на двете лица.
barri
Потребител

Мнениеот juri » 08 Фев 2008, 13:08

Към тези, които имат практика по запазване на фирми с Д1

Изисква ли се нотариална заверка на това заявление, при положение, че не се подава от лицето, посочено като заявител? (Отбелязвам, че тук липсва такава графа в бланката.)
На практика - мога ли аз, Юри, да запазя фирмата "Лютият" за ЕООД с управител и едноличен собственик на капитала Портокал? :D
juri
Потребител

Мнениеот alena_ » 08 Фев 2008, 13:38

Да, колега трябва да заверите нотариално заявлението. Аз лично съм подавала две заявления Д1 и двете ги бях заверила нотариално.
alena_
Потребител

Мнениеот sylvie » 08 Фев 2008, 14:00

имах идентичен случай.

беше достатъчно д1 да бъде само от единия управител, независимо че дружеството щеше след учредяване да се представлява от двама управители заедно. в тр-софия поискаха нотариална заверка на подписа. фирма може да се запази само от управител или съдружник/едноличен собственик.
sylvie
Младши потребител

Назад към Търговско право