начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

непозволено увреждане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: непозволено увреждане

Мнениеот gega » 29 Яну 2005, 12:34

Ех, РусИ, РусИ, хубав град, с богата история, великолепна архитектура и културни паметници! Защо му трябваше на този град юридически РабФак, та да възпитаниците му да срамят града!:))
gega

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:38

А бе човек данъчния адрес е тоя който си дал на данъчните още с декларацията при регистрацията не е задължително да е седалището на търговеца . Този данъчен адрес ако промениш пак подаваш декларация.
Във фактурата СЕ записва седалището на фирмата .
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:40

Гега защо се излагаш това не мога да го разбера ,наистина ми е чудно !
донна2

Мнениеот gega » 29 Яну 2005, 12:46

Я, да видим кой ПАК се излага? Е, как кой, донка, бе, дончето, нашето донче:))))
Чл. 7. (1) Първичният счетоводен документ, адресиран до други предприятия или физически лица, съдържа:
1. наименование и номер на документа, дата на съставяне и място;
2. наименование и АДРЕС на предприятията - издател и получател на документа;

Някъде да се говори за седалище, ти явно не знаеш и какво представлява седалище и какво адрес. Да, наистана данъчният адрес не е задължително да съвпада с адреса на управление, но това че го знаеш, не променя общото впечатление, че си посредствен "юрист":))))
gega

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:52

Адрес на предприятието е неговото седалище ГЕГА , а данъчния адрес е тоя на който търговеца следва да бъде намерен за ревизии проверки и т.н. , тия двата не винаги съвпадат ,ако не съвпадат във фактурата се пише седалището защото данъчния адрес може да го променяш всекий ден само подавайки една декларация .

в случая гега посредсвеният си ти
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:54

Гега данъчния адрес ти служи само да бъдеш откриван при ревизии ,проверки ,както и данъчните да ти връчват книжа.
донна2

Мнениеот gega » 29 Яну 2005, 13:03

Отново показа безпрежната негтрамотност, която се шири - как си знаех, че отново, за кой ли път, ще попаднеш между шамарите! донче, как е възможно да не знаеш що е седалище и адрес. Ех, трябва отново да разяснявам елементарни неща за .... хора, но какво да се прави, явно няма свършек мисионерството:)))

Чл. 12. (1) Седалището на търговеца е НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, където се намира УПРАВЛЕНИЕТОна дейността му.
(2) Адресът на търговеца е адресът на управлението на дейността му.

И макар че адресйт на управление се намира в седалището, двете понятия са различни, едното определя пространствената връзка на търговеца със съответното населено място (малко сложничко за теб се изразих, но така съм го изучавал и разбирал:)))), а адресът на управление е самото фактическо място, индивидуализирано напр. с намер, ет. и пр. Близки са, но чак пък идентични! Учи, девойче, не дей стой пред компютъра по цели нощи! Ако беше залягала с таково настървение над учебниците, сега нямаше да си общуваме елементарно, а щяхме да разговаряме за значително по-сложни казуси! Виждаш ли, че голяма част от стойностните хора напуснаха този форум - няма ги Иван, Лунатик, Протектора, и много други свестни юристи! Запитай се защо! Защото такива като теб принизяват дискусията, за което и аз допринасям, искайки да даглуша твоя неистов безпаметен псевдоюридически крясък! Сега излизам да се видя с приятели, най-любимото ми занимание, а от теб очаквам поредните истерични изблици!:))) И давай по-гнусно, защото няма да те позная:)))))))
gega

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 13:09

Гега каквото и да пишеш в своя защита явно не си виждал фактура ,не познаваш реквизитите и ит.н.,аз много ясно ти написах какво се записва в една фактура ,а ти ако издаваш фактури пиши какви то си щеш щуротии твоя работа , доста ДРА ще ти издадат данъчните .
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 13:13

Където по нашето право съвпадат , ако имаш фактура от чужбина това е друго там нещата са по различни , поздрави гега и чао и бъди щастлив!
донна2

Мнениеот Счетоводител » 29 Яну 2005, 13:22

Хора, Вие луди ли сте, или Ви куца възпитанието? Какви са тези
безумия и език един към друг? Та нали форумът е място, където да се срещнат
по-вече мнения, за да се избистрят нещата, но в крайна сметка решението е
на питащия. Или сте минали в графата на "магистратите"- "всеки вятър прав ми
вее"? Това даже ние, счетоводителите не го правим. Самочувствието за "непогре-
шимост" е добро нещо, но никой не е застрахован- защо смятате, че целият свят
се върти около Вашата орбита и тази на СУ? Много от Вас, завършилите СУ ги
тресе комплекс за малоценност, защото "умират" от глад, но като удавник за
сламка са се хванали за "дипломата си от СУ" и са готови да разкъсат останалите,
които просто са нямали пари, за да поддържат изкуствения стандарт на "столични "
прависти и се борят също като Вас за хляба си. Поне четирима от тазгодишните
кандидат-студенти с висок бал нямат никакво покритие с реалния резултат от
изпитите-просто въпрос на пари. Те също след време ще се бият в гърдите като Вас.
Пазил ме бог някой от Вас да ме защитава по какъвто и да било повод.
Та Вие изпитвате такава омраза към собствената си гилдия, че какво остава към
останалите. Прекрачили сте всякакви писани и неписани правила и тон.Съжалявам Ви. Самите Вие дали сте наясно какви асоциации предизвиквате
у нас, "небогопомазаните люде"? Желая Ви успешни и доходоносни кариери.
Счетоводител

Re: непозволено увреждане i za Счетоводител

Мнениеот bom » 29 Яну 2005, 14:00

Благодаря за мненията. Явно 53 /2/ ми връзва ръцете, в понеделник ще се поровя в практиката. Иначе, по отношение казаното от Счетоводител. Може и да има по нервни и раздразнителни колеги, но мисля, че повечето тук са готини и наистина ти помагат, особено когато няма с кой да се посъветваш, все пак не всички работим в големи кантори с юристи по 15-20 г. стаж.
bom

Мнениеот donna » 29 Яну 2005, 16:05

http://www.bg-tax.com/dana4en%20adres.htm

Горния адрес давам за колегите на ,които не им е понятно що е то данъчен адрес ,обяснено е на дълго и широко.
donna
Старши потребител

Мнениеот пепи - Шумен » 29 Яну 2005, 18:01

Донна 2 ти си много про"з"та жена.Твоите контрагенти изобщо не можеш да ги
намериш , а недай си боже и да ги осъдиш с нашето тромаво гражданско право-
раздаване, дори и да откриеш някой от тях от тези фирми "стопански субекти"
не можиш да вземеш нищо , те са кухи.Изобщо ни си прави труда да внасяш такси
за искови молби по ЗЗД.По принцип има ли търговска сделка ТЗ е по който
следва да предявиш претенциите си.Ако не си ми сърдита обади се.
пепи - Шумен

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 18:35

Мале, мале и това пепи от Шумен се назовава юрист ............вярно бе те някои хора тука и за хамали не стават!
донна2

Предишна

Назад към Търговско право