Zdraveite,
imam slednia kazus:
4etirima 4oveka pravim OOD
kato dialovete ni sa ravni,
razdelihme capitala ot 5000 leva na 500 diala
po 10 leva, taka 4e vseki da ima po 125 diala
ravniava6ti se na 1250 leva ot kapitala,
dotuk dobre no v TZ pi6e 4e dialovete
triabva da sa kratni na sto, koeto pri
nas ne e taka. Niakoi moze li da mi kaze da li
tova 6te e problem pri sadebnata registracia?
Predvaritelno blagodaria.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Dialove v OOD
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Dialove v OOD
Kato go registrirash v SGS s takav kapital ela mi se obadi.
I ako slucaino ste uuristi /zavarshili/ mojete da si napravite korabce s diplomata
I ako slucaino ste uuristi /zavarshili/ mojete da si napravite korabce s diplomata
- nikolov
- Нов потребител
dobre de, v TZ pishe che :
Чл. 117. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1997 г.) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 5000 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 10 лева.
(2) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 100.
E, dialovete da ne sa < 10 lv, a posle - da sa kratni na 100 ! niakoi moje li da obiasni ?
Чл. 117. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1997 г.) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 5000 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 10 лева.
(2) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 100.
E, dialovete da ne sa < 10 lv, a posle - da sa kratni na 100 ! niakoi moje li da obiasni ?
- x2
Срещала съм коментари, че под "кратна на 100" разбират кратна на 100 стотинки. Но за всеки случай, ако не ти е абсолютно наложително направи си дяловете от по 100 лв. - никога не се знае как даден съдия ще изтълкува текста
- Милена.П
Имам вече няколко регистрирани ООД-та в СГС..... От различни състави......
- maria 2
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|