начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Заличаване на ЕТ- как се прави

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заличаване на ЕТ- как се прави

Мнениеот Lion11 » 11 Мар 2008, 14:20

Колеги,
ПРИ заличаване на ЕТ задължително ли е да пререгистрирам и после да залича, или мога да залича ЕТ и пред съда без да пререгистрирам?
Lion11
Младши потребител

Мнениеот stessas » 11 Мар 2008, 20:53

Най добре да изчакате да Ви го заличат автомаично след като не го пререгистрирате през трите години за пререгистрация, като през това време подавате само необходимите документи, че ЕТ не упражнява никаква дейност.Освен ако нещо друго не налага да го заличите по рано, в този случай мисля, че първо трябва да го пререгистрирате.
stessas
Младши потребител

Мнениеот pachikrak » 12 Мар 2008, 12:31

Каквото и да правиш по стара фирма в новия ТР, първо трябва да пререгистрираш... В закона пише, че пререгистрацията може да върви в комплект с промените, така че би следвало да подадеш 2 бр. заявления А1, като първото попълваш с актуалните данни на ЕТ и към него прилагаш удостоверението за актуално състояние, а второто попълваш със същите данни като първото (но чекваш опцията "заличаване на ЕТ") и прилагаш квитанция за внесена такса (30 лева според мен).
НО... държа да отбележа, че тази схема не съм я проигравала, така че по-добре някой минал по този път да се изкаже.
pachikrak
Младши потребител

Мнениеот g.atanasova » 12 Мар 2008, 15:39

И аз не съм минавала процедурата, но онзи ден в нашата АВ върнаха една колега с подобен казус - трябвало първо да подаде заявление за пререгистрация и да изчака да мине самата пререгистрация, а после (разбирай, с второ ходене!) да си подаде заявлението за заличаване. Причината била във факта, че двете заявления попадали по едно и също време при различни длъжностни лица и можело да получи отказ по второто след като не е обработено първото. На въпроса, защо не може двете да вървят в комплект, обясниха, че технологично софтуерът не им позволявал да въведат двете заявления заедно... Разбирайте го както си искате... :oops:
g.atanasova
Младши потребител

Мнениеот karelia79 » 19 Мар 2008, 12:48

трябва първо да се пререгистрира ЕТ, което става много лесно и после да се заличи. може да се подадат документи едновременно и да пъстопят в ТР с поредни номера. Подава се заявление А1 за пререгситрация на ЕТ с актуално зъ пререгистрация. Има поленце 27 заличаване на търговеца - маркира се.
karelia79
Потребител

Назад към Търговско право