Една голяма молба!!!!! Някой може ли да ми каже, ако фирма извършва покупко-продажба на МОКРИ КЪРПИЧКИ дали ще и е неоходимо специално разрешение за извършване на тази дейност. И още какъв продукт ще е това? Козметичен, хигиенно-санитарен, почистващ..........
В кой закон да ги търся като уредба. Моля ви ако някой има някаква представа пишете
- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мокри кърпички
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Това са продукти отнасящи се към здравето на хората. Преди време се изискваха спец. санитарни разрешителни от ХЕИ (на гърба на Мед. Академия), после закриха тази служба и сега е само РИОКОЗ. Много зависи дали стоките са внос от ЕС или други държави. Дали стоките имат сертификат Евро 1 или документ за химичното съдържание, издаден от Министерство на здравеопазването на страната в която се произвеждат, заверен с АПОСТИЛ този серт. се легализира в България. Просто не давате достатъчно информация ... опишете по-подробно и ще сеп опитам да ви помогна. Преди около една година правихме внос на подобни стоки и имам някои съвсем практически познания.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
въпросът ми се породи по повод регистрирането на ЕООД, при което част от предмета на дейност, която ще извършва фирмата е именно търговия с въпросните мокри кърпички, които са вече внесени в България (от Турция).....те не знам да дали въобще да го конкретизирам в предмета на дейност в учредителния акт и ако да как? (хигиенно-санитарни стоки, стоки за бита и дома......?) Още веднъж благодаря за вниманието
- babyboopk
- Младши потребител
babyboopk написа:въпросът ми се породи по повод регистрирането на ЕООД, при което част от предмета на дейност, която ще извършва фирмата е именно търговия с въпросните мокри кърпички, които са вече внесени в България (от Турция).....те не знам да дали въобще да го конкретизирам в предмета на дейност в учредителния акт и ако да как? (хигиенно-санитарни стоки, стоки за бита и дома......?) Още веднъж благодаря за вниманието
Нещо не мога да ви разбера - вие сте ги внесли, а още не сте регистрирали фирма във фактурата за внос каква фирма сте написали и на името на коя фирма ще освободите стоката от митница ?! Иначе, като дейност можете да впишете всичко, зависи от кърпичките ... има и козметични и санитарни, предполагам. Пък и за нелицензионни дейности не се изисква специалнои конкретно упоменаване на дейността, просто внос-износ на стоки и продукти ... По-строг е контрола на стоките, имащи значение за здравето на населението, който е изцяло санитарен и митнически.
Лично мое мнение е, че най добре да впишете, като формулировка на дейност: "Внос и износ на санитарно-хигиенни материали"
в това число влизат: дам.превръзки,пелени за деца и възрастни,анатомични парчета, парчета за родилки,мокри кърпи и т.н.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
И за да помогна още малко при вноса на мокрите кърпички не е чак толкова важно дейността да е точно формулирана, колкото производителя да ви набави необходимите документи (Санитарното разрешително за производство на този вид стока), заверено от Мин. на здравеопазването в Турция и легализирано с Апостил по Хагската конвенция.
В решението на фирмата Ви е достатъчно да пише единствено внос на стоки и материали може да добавите "санитарни" или "козметични" или и двете - това вие си го решавате, но няма проблем и без това.
УСПЕХ!
В решението на фирмата Ви е достатъчно да пише единствено внос на стоки и материали може да добавите "санитарни" или "козметични" или и двете - това вие си го решавате, но няма проблем и без това.
УСПЕХ!
-
ЛЮБОВ
Над старото тържище ален
бе залезът като домат
и все тъй строен, все тъй млад
стоеше бедният хамалин.
Засипваше дрезгавина
очите, веждите му вече,
но не дойде и тази вечер
зеленооката жена,
която го веднъж повика
с очи, със поглед, без слова
и зарад тежкия товар
му заплати една усмивка.
Да би дошла и тази нощ. . .
да би му станала невеста. . .
до гроба би я носил весел
на гръб в широкия си кош.
И всеки гвоздей от обущата му
би грял в нощта като звезда,
когато долу през града
към къщи с нея ще се спуща.
Сънуваше ли? Сам в света,
хамалинът стоеше влюбен.
И мракът от лика му груб бе
изтрил и сетната черта.
Еееееххххх, дай Боже всекиму!
- prof_prof
- Потребител
Аман! Недей така бе Проф-проф, човека може да е женен ... да му създадем неприятности
Да няма после:
Да няма после:
-
Към DAIDA: МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!!!!!. Още едно уточнение: кърпичките вече са внесени от друга фирма, просто човекът за да търгува с тях (след като ги купи от фирмата-вносител) трябва да е търговец. И аз си мислех, че не е нужно и не е релевантно това към предмета на дейност, но тъй като нямам никакъв опит в това, което правя, реших да го потърся от другите, които го имат и искат да го споделят. Още веднъж БЛАГОДАРЯ
Към RAZUM и останалите: Колеги юристи (бъдещи и настоящи) може би за някои от Вас правото е Ноу Хау е пазете го тогава. Но недейте да пишете във форум "ВЗАИМОПОМОЩ", където ХОРАТА и КОЛЕГИТЕ си помагаме. Едно малко и може би безпредметно уточнение: регистрирам фирма и се опитвам да изготвя изрядни документи, нямам опит, а само желание да придобия практически опит. Но си мисля (не като юрист , а като човек) цялото това заяждане по-горе е излишно. И каде ние току-що прохождащите в правото да намерим помощ?
Към RAZUM и останалите: Колеги юристи (бъдещи и настоящи) може би за някои от Вас правото е Ноу Хау е пазете го тогава. Но недейте да пишете във форум "ВЗАИМОПОМОЩ", където ХОРАТА и КОЛЕГИТЕ си помагаме. Едно малко и може би безпредметно уточнение: регистрирам фирма и се опитвам да изготвя изрядни документи, нямам опит, а само желание да придобия практически опит. Но си мисля (не като юрист , а като човек) цялото това заяждане по-горе е излишно. И каде ние току-що прохождащите в правото да намерим помощ?
- babyboopk
- Младши потребител
Благодаря Ви за хубавите думи. Разбрах веднага, че нямате идея от тези неща и това беше повода да се опитам да помогна, макар, че на Разум му изглежда кощунство да се помага на хора, които според него са парекселанс в търговията ...
Византийския ми нюх ми подсказа, че вие всъщност не сте внесли още и една карфица и цялото питане се гради на бъдеще време.
Но как да опиша това на някой, дето е решил, че някой мастит търговец е решил да се възползва от безплатна консултация.
Богатите търговци не пишат във форумите, те дори не поглеждат монитор. Те си имат хора, които правят това, имат си и адвокати ... и именно за това фалират. Но падат от 60-тия етаж на небостъргача, а ние най-много от бордюра на тротоара е, не боли чак толкова ... в нашия случай!
Успех Ви желая! Нещата по вноса са доста облекчени за разлика от преди 3, 4 години. По-скоро са по-спокойни.
Предполагам, че няма да имате проблеми.
Ще се радвам да съм ви полезна с каквото и да било, защото помня какво диво и щастливо чудо беше, като минах по този път, като начало на 26 години в размирни времена, а и където и да се бях консултирала - накрая излезе съвсем различно ...
Успех!
Византийския ми нюх ми подсказа, че вие всъщност не сте внесли още и една карфица и цялото питане се гради на бъдеще време.
Но как да опиша това на някой, дето е решил, че някой мастит търговец е решил да се възползва от безплатна консултация.
Богатите търговци не пишат във форумите, те дори не поглеждат монитор. Те си имат хора, които правят това, имат си и адвокати ... и именно за това фалират. Но падат от 60-тия етаж на небостъргача, а ние най-много от бордюра на тротоара е, не боли чак толкова ... в нашия случай!
Успех Ви желая! Нещата по вноса са доста облекчени за разлика от преди 3, 4 години. По-скоро са по-спокойни.
Предполагам, че няма да имате проблеми.
Ще се радвам да съм ви полезна с каквото и да било, защото помня какво диво и щастливо чудо беше, като минах по този път, като начало на 26 години в размирни времена, а и където и да се бях консултирала - накрая излезе съвсем различно ...
Успех!
Последна промяна diaida на 20 Мар 2008, 21:42, променена общо 1 път
-
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|