начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Моля за коментар...

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за коментар...

Мнениеот atanaspetrovmeister » 17 Мар 2008, 23:56

Здравейте,
Скоро приключих процедура по заличаване на СД. Всичко премина добре и съм много доволен т.к. за първи път се сблъсквам с подобно нещо! До тук добре, но... днес човекът отива в НАП да си подаде декларацията за миналата година и наперен да попита каква ще е процедурата догодина предвид факта, че вече е заличен в ТР. И... идва изненадата- оказва се че според чл. 162 (1) ДОПК е трябвало в деня на подаване на заявлението за заличаване (преди около месец- 19.02.) да подаде декларация за този последен период - от 01.01. до деня на заявлението?! Останах си доста изненадан - та идеята ми е за тази данъчна декларация - това не е ли счетоводна работа да се следят сроковете за подаването им. Гадно стана, че ми е приятел , а неговата счетоводителка му казала, че това било адвокатска работа- да му подам декларацията( аз съм си още студент , де :roll: - просто ми беше интересно да опитам- така, че приемам критики)! Така като си мисля тези счетоводните закони- ЗОДФЛ, ДОПК, ЗДДС - не е ли работа на счетоводителя да следи сроковете на декларациите...? Жалко за желанието ми за помощ - набучих му 500 лв акт :evil: . И каква е тази логика- за миналата година срока му е до 31.03. , а за тия два месеца.... вече в нарушение :?: Благодаря на отзовалите се! :?:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот SashkoS » 18 Мар 2008, 15:43

Би трябвало да има синхрон м/у собственика, счетоводителя и адвоката и основните промени във фирмата последните двама да ги знаят преди да се случат.
Да, работа на счетоводителят е (стига да е уговорено така помежду им).
Ако адвокатът е поел ангажимент, би трябвало и той да предупреди за необходимостта от последващи действия - все пак това са закони и е редно юристът да ги е чел. Но, ако е приятелска услуга... тя си има граници.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право