начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

пререгистрация и актуален акт

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пререгистрация и актуален акт

Мнениеот karelia79 » 19 Мар 2008, 12:35

здравейте колеги,
имам следното питане. До 2000 година не е имало изискване при вписване на промени по регистрацията на фирма да се представя дружествен договор или учр.акт в съда. Затова като ми издадоха препис на актуален акт от съда, ми дадоха най-стария на една фирма, която трябва да пререгистрирам. На практика обаче това не е актуалния учредителен акт. Актуалния е друг - от 2000 година. Чудя се сега кой да представя в ТР при пререгистрация след като изискването е за актуален - дали този от съда - който е от 1996 и вече не е актуален или актуалния от 2000 година, който обаче го няма приложен по фирменото дело? Моля за помощ.
karelia79
Потребител

Мнениеот punisher » 19 Мар 2008, 12:45

Този от 2000г. разбира се,затова се и заверява от управителя/ите.
punisher
Потребител

Мнениеот karelia79 » 19 Мар 2008, 12:48

Благодаря! И аз така мислех да направя.
karelia79
Потребител

Мнениеот SashkoS » 19 Мар 2008, 18:10

Да уточня - под актуален се разбира съотвестващ на актуалното състояние на фирмата и то като информация в съда.

Не става дума за конкретният лист хартия, който е бил даден на съда за да нанесе промените. Така че можете да си изготвите нов препис от този акт, стига да отразява реалното състояние и да е подписан от съдружниците/собствениците.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право