- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнителен лист
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Изпълнителен лист
Бих искал да задам следния въпрос: Може ли да бъде издаден втори изпълнителен лист на основание запис на заповед, по който вече е издаден такъв изпълнителен лист? Причината е "забравил съм да включа още една претенция". Благодаря предварително.
- GGG62
- Младши потребител
kam74 написа:какво сте забравили да поискате
Банката издаде изпълнителен лист по силата на издаден от мен запис на заповед. Сега си плащам като поп на съдия изпълнител. Следващия месец е последната ми вноска, но бях извикан от банката и уведомен, че не са включили лихви в първия си иск и ще бъде заведено друго изпълнително дело. Та въпроса ми е: Колко изпълнителни листа могат да бъдат издадени на един запис на заповед?
- GGG62
- Младши потребител
Няма пречка да се издаде втори изпълнителен лист въз основа на същия запис на заповед, след като пълвият не е бил за цялата сума. Няма да получата такъв обаче ако лихвите не са посочени като размер в записа.
- blossom
- Потребител
В банката са ви излъгали, за да ви съберат и лихвите, които са си начислили върху сумата, тъй като съда не признава лихви по запис на заповед /такива не се дължат, дължи се само сумата за която издаделя се е задължил/. Аз ви съветвам да не им ги плащате, нямат законово основание.
- kam74
- Младши потребител
А също така върху записа на заповед, вече има печат от съда че е издаден ИЛ, така че не виждам как ще го ползват, за да издадат друг, те нямат правно основание за това.
- kam74
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|