- Дата и час: 02 Дек 2024, 08:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търговски регистър ..... аномалии
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Бари, токущо звъннах в Агенцията по вписвания за информация по въпроса. Казаха ми, че съм втората която се обажда за днес с такова питане, нямало да има проблем защото и двете сметки били все на Агенцията по вписвания.
А дали наистина няма да има проблем времето ще покаже.
А дали наистина няма да има проблем времето ще покаже.
- alena_
- Потребител
ами алена, познай кой беше първия- Аз.Супер много се ядосах като разбрах...Дано да е така, защото нали ти казвам че запазих име с платежно, на което е сметката на булстат-а. Отту нататък обаче си превеждам само на "най-новата сметка". На вратата на самоя ТР също са посочени двете сметки, а вътре са направили и каса, такаче май вече само там ще превеждам ,за да няма нови изненади.
- barri
- Потребител
ами оказа се, че не се като съвсем да няма проблем. Трябва да се внесе таксата по правилната сметка, а върху твоята вноска бележка слагат печат и резолюция, че таксата не е позлвана и отиваш да ти я възстановят
- barri
- Потребител
И откъде тази информация и доколко е достоверна.
И означавали това, че ще имаш отказ за регистрация.
В крайна сметка нали и двете сметки са на Агенцията по вписвания, реално парите са преведени на Агенцията
И означавали това, че ще имаш отказ за регистрация.
В крайна сметка нали и двете сметки са на Агенцията по вписвания, реално парите са преведени на Агенцията
- alena_
- Потребител
Лошо, лошо.
И аз имам вносна бележка с грешната сметка.
И се говех да пускам всичко с електронен подпис...
Има ли по-нова информация относно различните сметки?
И аз имам вносна бележка с грешната сметка.
И се говех да пускам всичко с електронен подпис...
Има ли по-нова информация относно различните сметки?
- leator
- Потребител
аз преди да си пусна документите попитах жената...и когато тя ми каза, че ще ми възстановят другата такса..реших да съм си спокоен и да внеса нова по правилната сметка.
Иначе съм виждал доста абсурдни откази точно във връзка с вносни бележки..явно и на тях им обръщат внимание.
Ако ще пускаш документи с ел. подпис гледай подписа да е на името на лицето, от чието име е и самото заявление...защото иначе ще имаш отказа, защото не е пуснато от оправомощено лице...Пример: CableTel (Отказали са им точно защото документите са пуснати по интернет с ел. подпис на друго лице, а не на управителя)....да не говорим,че са объркали и транслитерацията.
Последните няколко дена само мотиви за откази чета ))
Междудругото вече има паднали откази в съда
Иначе съм виждал доста абсурдни откази точно във връзка с вносни бележки..явно и на тях им обръщат внимание.
Ако ще пускаш документи с ел. подпис гледай подписа да е на името на лицето, от чието име е и самото заявление...защото иначе ще имаш отказа, защото не е пуснато от оправомощено лице...Пример: CableTel (Отказали са им точно защото документите са пуснати по интернет с ел. подпис на друго лице, а не на управителя)....да не говорим,че са объркали и транслитерацията.
Последните няколко дена само мотиви за откази чета ))
Междудругото вече има паднали откази в съда
- barri
- Потребител
АНОМАЛИИТЕ НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
След като видяхме в Интернет, че получаваме отказ за регистрация на ООД поради това, че вече имало регистриран търговец с това име /въпреки, че ние сме си запазили това име и въпреки, че и сега на страницата им излиза, че няма друг търговец с това име, а името е запазено точно от нас/ , отидохме с разпечатания отказ в банката да си изтеглим уставния капитал. От банката заявиха, че трябва да имаме печат на отказа. Отидохме в Търговския регистър в нашия град да ни сложат печат. Отговорът им е, че няма да ни сложат, защото не те са писали отказа. Чакаме вече половин месец да го получим на адрес, както е по реда на ГПК, но така и не го получаваме /на заявлението имаме отметка, че не желаем да получаваме отговори по електронен път/.
И така попадаме в омагьосан кръг - нито ни регистрират фирмата, нито получаваме официален отказ, както му е реда. В резултат парите, внесени по банка за уставен капитал си стоят в банката........
И така до кога ?
Има ли въобще нормална процедура в Търговския регистър ?????
И така попадаме в омагьосан кръг - нито ни регистрират фирмата, нито получаваме официален отказ, както му е реда. В резултат парите, внесени по банка за уставен капитал си стоят в банката........
И така до кога ?
Има ли въобще нормална процедура в Търговския регистър ?????
- enterenter
- Младши потребител
АНОМАЛИИТЕ НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
След като в Търговския регистър няма гаранция, че след като ти запазят име срещу 50 лв , няма да те изненадат неприятно и получиш отказ с мотив, че вече има регистрирана фирма с такова име още преди 01.01.2008 г. , искам да попитам КЪДЕ ДРУГАДЕ МОГА ДА ПРОВЕРЯ, ЧЕ ИЗБРАНОТО ОТ МЕН ИМЕ НЕ СЕ ПОЛЗУВА ОТ ДРУГ ТЪРГОВЕЦ ?
Явно базата им с данни е непълна и те дебнат изненади на всяка крачка.........за което те естествено не са виновни........
Явно базата им с данни е непълна и те дебнат изненади на всяка крачка.........за което те естествено не са виновни........
- enterenter
- Младши потребител
Аз мисля, че вече отговорихме на този въпрос.
Базата на ТР с имена не е непълна а търсенето в нея е непълно.
Трябва да се търсят и другите варианти на изписване на едно име, за да сте сигурни, че не се ползва. Другите бази се наричат Апис, Сиела и Гугъл.
За факта, че не са отказали още на етапа на запазване на име, разбира се от ТР са виновни и си има процедура за жалване.
Базата на ТР с имена не е непълна а търсенето в нея е непълно.
Трябва да се търсят и другите варианти на изписване на едно име, за да сте сигурни, че не се ползва. Другите бази се наричат Апис, Сиела и Гугъл.
За факта, че не са отказали още на етапа на запазване на име, разбира се от ТР са виновни и си има процедура за жалване.
- SashkoS
- Потребител
А между другото, оповестяването на отказите в ТР все пак работи...
Сега получавам с 2 месеца закъснение уведомление, че е отказано вписване, което сме го видели, поправили, подали наново и вече е извършено.
И собственикът уплашено се обажда "Нали казахте че всичко вече е готово, защо получавам сега отказ по пощата..."
Така че сигурно и вие ще получите писмен отказ. След 2 месеца.
Сега получавам с 2 месеца закъснение уведомление, че е отказано вписване, което сме го видели, поправили, подали наново и вече е извършено.
И собственикът уплашено се обажда "Нали казахте че всичко вече е готово, защо получавам сега отказ по пощата..."
Така че сигурно и вие ще получите писмен отказ. След 2 месеца.
- SashkoS
- Потребител
За всички, които се притесняват, че са внесли такси по сметка на регистър Булстат - вече има вписвания с плащане по грешната сметка. Вероятно няма да има откази. Ето тук: https://public.brra.bg/CheckUps/Verific ... 137fc7a98c
- e.i.t.
- Младши потребител
Една забавна аномалия и от мен:
В петък /21.03./ пуснах нова фирма за регистрация /ООД/. Като никога не беше спешна, и реших да изпробвам софийската система за подаване на заявления, които се сканират и обработват в последствие. Уж забавянето било само 3-4 дни (то на 1 месец и повече чакане какво са 3-4 дни...).
Какво беше изумлението ми преди малко, когато за н-ти път проверих дали ми е дошъл реда за регистриране на документите и установих, че в същност документите ми са подадени в АВп Сливен
Няма такова безумие, ей...
А като гледам, че днес /28.03./ започват обработката на 26.02., не искам да си мисля колко ще чакаме. Забавянето вече е 1:2 (заявленията от 1 ден се обработват за 2). Нямам думи прото.
В петък /21.03./ пуснах нова фирма за регистрация /ООД/. Като никога не беше спешна, и реших да изпробвам софийската система за подаване на заявления, които се сканират и обработват в последствие. Уж забавянето било само 3-4 дни (то на 1 месец и повече чакане какво са 3-4 дни...).
Какво беше изумлението ми преди малко, когато за н-ти път проверих дали ми е дошъл реда за регистриране на документите и установих, че в същност документите ми са подадени в АВп Сливен
Няма такова безумие, ей...
А като гледам, че днес /28.03./ започват обработката на 26.02., не искам да си мисля колко ще чакаме. Забавянето вече е 1:2 (заявленията от 1 ден се обработват за 2). Нямам думи прото.
- pachikrak
- Младши потребител
Привети и от мен Днес посетих любимата си сграда на Стамболийски 239 за няколко актуални. На опашката се носеше любопитния слух, че от вчера за пререгистрация вече се изисквали две заявления Г1 - едно за актуален др.договор/устав и едно за ГФО
Някой да е чул/чел нещо по въпроса?
Някой да е чул/чел нещо по въпроса?
- gmail
- Младши потребител
"Да, отделно Г1 изискват и такса за обявяване от 50.00 лв. на отчета."
Това последното е, ако ще обявявате отчет за 2007 г. Можете, но не сте длъжни да е сега. Ако е за старите и е заедно с пререгистрацията би трябвало да е безплатно. В печата има съобщения, че се готви промяна на ЗТР и подаването на ГФО от търговците ще се промени.
П.П. Не съм пробвал подаване с отчети, така че нямам реални наблюдения , а и чух че различните служби имали различни практики.
Това последното е, ако ще обявявате отчет за 2007 г. Можете, но не сте длъжни да е сега. Ако е за старите и е заедно с пререгистрацията би трябвало да е безплатно. В печата има съобщения, че се готви промяна на ЗТР и подаването на ГФО от търговците ще се промени.
П.П. Не съм пробвал подаване с отчети, така че нямам реални наблюдения , а и чух че различните служби имали различни практики.
- SashkoS
- Потребител
Смяната на еднаквите имена на фирмите се отменя
Отпада изискването за уникалност на името на компаниите, а срокът Агенцията по вписванията да пререгистрира търговец става две седмици. Това са част от поправките в Закона за търговския регистър, които минаха през Министерския съвет.
За улеснение на бизнеса и на пререгистрацията на всички търговци, която трябва да приключи до края на 2010 г., ще отпадне текстът, който задължава дружествата с еднакви имена сами да ги променят, за да не получат принудително добавка от Агенцията по вписванията.
За улеснение на бизнеса и на пререгистрацията на всички търговци, която трябва да приключи до края на 2010 г., ще отпадне текстът, който задължава дружествата с еднакви имена сами да ги променят, за да не получат принудително добавка от Агенцията по вписванията.
- enterenter
- Младши потребител
Добре, де, предстои ми пререгистрация с обявяване на отчет за 2007. Мога ли да подам А4, УАС, Г1, др. договор и отчет (без второ Г1)? И дължа такса (50 лева), нали?
Още едно питане: СД от 1992г., били са 3-ма съдружници. През 1994 напуска единия, сменя се предтавляващия СД-то, но не се подписва нов дружествен договор. Промените в съда са извършени.
На практика актуалният им учр. акт е невалиден. Но пък той е последния обявен в съда.
Искам за го пререгистрирам това нещо. Обаче съдържанието на А4 ми противоречи с акта.А делото етествено още не е сканирано и зипратено в АВп, за да се види действителното положение. А сега, де? Какви да ги мисля? Давайте идеи...
Мислех да им направя един нов др. договор със стара дата, но той пак не е вписан в съда...
Още едно питане: СД от 1992г., били са 3-ма съдружници. През 1994 напуска единия, сменя се предтавляващия СД-то, но не се подписва нов дружествен договор. Промените в съда са извършени.
На практика актуалният им учр. акт е невалиден. Но пък той е последния обявен в съда.
Искам за го пререгистрирам това нещо. Обаче съдържанието на А4 ми противоречи с акта.А делото етествено още не е сканирано и зипратено в АВп, за да се види действителното положение. А сега, де? Какви да ги мисля? Давайте идеи...
Мислех да им направя един нов др. договор със стара дата, но той пак не е вписан в съда...
- pachikrak
- Младши потребител
За Пачикрак
От личен опит - пререгистрация - А4 с удостоверение и Г1 с актуален дружествен договор, за обявяване на отчета за 2007 - отделно Г1 и документ за внесена такса - 50.00 лв. - ТР - Пловдив.
От личен опит - пререгистрация - А4 с удостоверение и Г1 с актуален дружествен договор, за обявяване на отчета за 2007 - отделно Г1 и документ за внесена такса - 50.00 лв. - ТР - Пловдив.
- e.i.t.
- Младши потребител
74 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|