- Дата и час: 02 Дек 2024, 05:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЕТ В ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЕТ В ЕООД
ЗДРАВЕЙТЕ, КОЛЕГИ ИСКАМ ДА СЕ ДОПИТАМ ДО ВАС ПО ЕДИН ВЪПРОС И ЩЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА АКО МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ:)- НАЛАГА МИ СЕ ДА ПРЕОБРАЗУВАМ, АКО ВЪОБЩЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ТАКА ЕДНО ЕТ В ЕООД, НО ЛИЦЕТО КАТО ЕДНОЛИЧЕН ТЪРГОВЕЦ ПРИТЕЖАВА ИМУЩЕСТВО - ДВИЖИМО НА ЗНАЧИТЕЛНА СТОЙНОСТ И НЕ МИ Е ЯСНА ПРОЦЕДУРАТА. КАК СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ИМУЩЕСТВОТО, ЧРЕЗ ПОКУПКО-ПРОДАЖБА? ЧЕТОХ ЧЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ЕООД И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ СОБСТВЕНОСТТА, КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ ОТ ВРЕМЕ ТЕ ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПАРАЛЕЛНО. МОЛЯ ВИ НЯКОЙ ДА МЕ ПОСЪВЕТВА, ПОНЕЖЕ ЧАК СЕГА РАЗБИРАМ КОЛКО ВАЖНО БИЛО ТЪРГОВСКОТО ПРАВО.ЗНАЕТЕ ЛИ ДАЛИ СЛЕД ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТОВА ИМУЩЕСТВО ВЕДНАГА ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕНА РЕВИЗИЯ?
- anastasova
- Нов потребител
така е. първо регистрирате ЕООД /във Варна за около месец /. след това - договор за прехвърляне на предприятие - нотариална форма, където е описано недвижимото имущество. след това - вписване в ТР. успех и търпение.
- vega
- Потребител
Да, това е прехвърляне по чл.15 ТЗ.
Предполагам ще е най-подходящо, дори ако има регистрация по ЗДДС и тя се прехвърля.
Уточнете с адвокат регистрацията и прехвърлянето и задължително със счетоводител финансовата страна.
Предполагам ще е най-подходящо, дори ако има регистрация по ЗДДС и тя се прехвърля.
Уточнете с адвокат регистрацията и прехвърлянето и задължително със счетоводител финансовата страна.
- SashkoS
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|