- Дата и час: 02 Дек 2024, 05:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
От ООД в ЕООД-какво се изписва в заявлението?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
От ООД в ЕООД-какво се изписва в заявлението?
Колеги, гризе ме тука едно глупаво въпросче - ще подавам едновремнно пререгистрация и промяна на дружество от ООД на ЕООД и се чудя в заявлението А4 за промяната на първата страница, където попълвам идентификация, как да изпиша фирмата - като "Х" ООД, както все още си е регистрирана в ТР, или вече като новата "Х" ЕООД? Аз съм за първия вариант, защото все пак промяната още е само в главите на съдружниците, така да се каже:) След това, в поле "Оновни обстоятелства", вече я изписвам като ЕООД, защото това се променя. И още нещо - при идентификацията за промяната се попълва само ЕИК, предполагам, защото фирмено дело няма да има, след като ми се пререгистрира дружеството... Ще се радвам на мнения ви..
- michoni
- Потребител
когато пускате заедно заявление за пререгистрация и заявление за промени първата страница за зявител си е една и съща (освен ако не сменяте завителя/управителя). Аз пуснах такава промяна и си написах ЕООД само в раздела "Основни обстоятелства". За съжаление ги обработват все по-бавно и нямам още резултат. Напишете имената на прехвърлителите и едно хиксче в квадратчето за заличаване срещу тях (и колко дяла са имали/прехвърлили) и на приобретател - новият едноличен собственик на капитала. Също го пишете и в графата едноличен собственик на капитала! Дано "длъжностните лица" в ТР са съгласни смен
- jojobba
- Младши потребител
попълват се актуални данни, което ще рече:
1. в заявлението за пререгистрация пишете ООД и изписвате съдружниците.
2. в заявлението за промяна пишете на първата страница ЕООД. след това изписвате всички съдружници, като в празното квадратче за заличаване маркирате с кръстче. в полето за едноличен собственик на капитала записвате името на едноличния собственик.
т.е. - ако правоприемник е един от съдружниците, изписвате го и като съдружник, с отметка за заличаване и като едноличен собственик на капитала.
2. в заявлението за промяна пишете на първата страница ЕООД. след това изписвате всички съдружници, като в празното квадратче за заличаване маркирате с кръстче. в полето за едноличен собственик на капитала записвате името на едноличния собственик.
т.е. - ако правоприемник е един от съдружниците, изписвате го и като съдружник, с отметка за заличаване и като едноличен собственик на капитала.
- vega
- Потребител
vega написа:попълват се актуални данни, което ще рече:
Точно така!
- inspectora
- Активен потребител
neonato написа:ВСИЧКИ ТЕЗИ ГЛЕЗОТИЙКИ няма ли да ги има приложени и съответно отразени в заявленията А4 и Г1???
То било така много лесно - хоп и от ООД става ЕООД с магическата пръчица.
Neonato, много добре съм запозната с "всички тези глезотийки", не го правя за първи път. Въпросът ми не беше какви документи трябва да приложа, а само в изписването на правната форма при заявлението за промяна. Моля, четете по-внимателно, преди да нападате.
Благодаря все пак на колегите, изказали мнение.
Приятен ден!
- michoni
- Потребител
[quote="jojobba"]когато пускате заедно заявление за пререгистрация и заявление за промени първата страница за зявител си е една и съща (освен ако не сменяте завителя/управителя). Аз пуснах такава промяна и си написах ЕООД само в раздела "Основни обстоятелства".
jojobba, и аз така направих. Дано "длъжностните лица" в ТР да са съгласни и с двама ни
jojobba, и аз така направих. Дано "длъжностните лица" в ТР да са съгласни и с двама ни
- michoni
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|