начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Свикване на ОС на ООД без Управителя?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свикване на ОС на ООД без Управителя?

Мнениеот s_ogled_na_gornoto » 08 Фев 2005, 12:09

Колеги,
имам следният срванително елементарен въпрос , който ме терзае. Имаме ООД единият съдружник е тежка чужбина , той има около 4% от капитала другите двама , очевидно имат 96%. Иска се да се смени управителят, но не се иска той да разбира. Въпросът ми е според вас може ли да си пратя покната до съдружника в чужбина от името на съдружниците без изобщо да опирам до Управителя т.е. не искам той да свиква събрание, не искам той да ми отказва свикването , просто не желая да разбира.
Дружествения договор, е копие на разпоредбите 138 и 139 от ТЗ.
s_ogled_na_gornoto
Младши потребител

Re: Свикване на ОС на ООД без Управителя?

Мнениеот aдв. » 08 Фев 2005, 18:53

няма как да не разбере - друг път внимавайте с дружествените договори бланки и мислете какво може да ви се случи в бъдеще
aдв.

Мнениеот Anastassia Terzieva » 09 Фев 2005, 18:18

moje da se podpishat reshenia ot neprisastveno zasedanie bez toi da znae i da prilojish kum zaiavlenieto za vpisvane v TR samo tiah bez pokani protokol it.n i ako mine a niama prichina da ne mine i togava upravitelia shte razbere chak kogato veche ne e upravitel
a vie kato yurist sigurrno imate palnomoshtno da podadete zaiavlenieto, ako ne neka go podpishe niakoi sadrujnik i ako stane stane
ne e kazano che samo upravitelia moje da puska zaiavlenieto- samo toi e dlajen
Anastassia Terzieva

Мнениеот hiha » 09 Фев 2005, 18:26

Vazmojno e sadrujnicite da upolnomostiat edin ot tiah (sas samoto reshenie za izbor na nov upravitel ) da podade i zaiavlenie.
hiha

Мнениеот адв » 11 Фев 2005, 16:37

Хубави идеи давате - но нали е дословно чл.138 и чл.139 от ТЗ изписан в ДД - свикването ще е проблем, не другото.......е разбира се в СГС всичко е възможно
адв

Мнениеот Anastassia Terzieva » 12 Фев 2005, 10:30

ideiata mi beshe che ako e neprisastveno svikvaneto e bezsmislenoq vajnoto e vsichki da sa uvedomeni, i da sa podpisali reshenieto- upravitelia ne e zaintersovn da objalva edno takova reshenie
Anastassia Terzieva

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 12 Фев 2005, 12:55

ako ne e sadrujnik,
smiatam che tezi klauzi s pokanite sa zashtitni, ako se ustanovi che vsichki sadrujnici sa podpisali reshenieto, interesite im sa zashtiteni i reshenieto e validno, neavisimo dali tova haresva ili ne haresva na upravitelia
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот enigma » 12 Фев 2005, 17:08

Абсолютно съм съгласен с горното мнение.
enigma

Мнениеот enigma » 12 Фев 2005, 17:11

То пък оставаше и при единодушие да не могат да се вземат решения. Освен това управителят, ако не притежава дялове, на какво основание може да оспорва решенията на ОС!?
enigma

Назад към Търговско право