Колеги,
имам следният срванително елементарен въпрос , който ме терзае. Имаме ООД единият съдружник е тежка чужбина , той има около 4% от капитала другите двама , очевидно имат 96%. Иска се да се смени управителят, но не се иска той да разбира. Въпросът ми е според вас може ли да си пратя покната до съдружника в чужбина от името на съдружниците без изобщо да опирам до Управителя т.е. не искам той да свиква събрание, не искам той да ми отказва свикването , просто не желая да разбира.
Дружествения договор, е копие на разпоредбите 138 и 139 от ТЗ.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свикване на ОС на ООД без Управителя?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Свикване на ОС на ООД без Управителя?
няма как да не разбере - друг път внимавайте с дружествените договори бланки и мислете какво може да ви се случи в бъдеще
- aдв.
moje da se podpishat reshenia ot neprisastveno zasedanie bez toi da znae i da prilojish kum zaiavlenieto za vpisvane v TR samo tiah bez pokani protokol it.n i ako mine a niama prichina da ne mine i togava upravitelia shte razbere chak kogato veche ne e upravitel
a vie kato yurist sigurrno imate palnomoshtno da podadete zaiavlenieto, ako ne neka go podpishe niakoi sadrujnik i ako stane stane
ne e kazano che samo upravitelia moje da puska zaiavlenieto- samo toi e dlajen
a vie kato yurist sigurrno imate palnomoshtno da podadete zaiavlenieto, ako ne neka go podpishe niakoi sadrujnik i ako stane stane
ne e kazano che samo upravitelia moje da puska zaiavlenieto- samo toi e dlajen
- Anastassia Terzieva
Vazmojno e sadrujnicite da upolnomostiat edin ot tiah (sas samoto reshenie za izbor na nov upravitel ) da podade i zaiavlenie.
- hiha
Хубави идеи давате - но нали е дословно чл.138 и чл.139 от ТЗ изписан в ДД - свикването ще е проблем, не другото.......е разбира се в СГС всичко е възможно
- адв
ideiata mi beshe che ako e neprisastveno svikvaneto e bezsmislenoq vajnoto e vsichki da sa uvedomeni, i da sa podpisali reshenieto- upravitelia ne e zaintersovn da objalva edno takova reshenie
- Anastassia Terzieva
ako ne e sadrujnik,
smiatam che tezi klauzi s pokanite sa zashtitni, ako se ustanovi che vsichki sadrujnici sa podpisali reshenieto, interesite im sa zashtiteni i reshenieto e validno, neavisimo dali tova haresva ili ne haresva na upravitelia
smiatam che tezi klauzi s pokanite sa zashtitni, ako se ustanovi che vsichki sadrujnici sa podpisali reshenieto, interesite im sa zashtiteni i reshenieto e validno, neavisimo dali tova haresva ili ne haresva na upravitelia
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
То пък оставаше и при единодушие да не могат да се вземат решения. Освен това управителят, ако не притежава дялове, на какво основание може да оспорва решенията на ОС!?
- enigma
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|