- Дата и час: 02 Дек 2024, 08:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търговски регистър ..... аномалии
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Добре, де, предстои ми пререгистрация с обявяване на отчет за 2007. Мога ли да подам А4, УАС, Г1, др. договор и отчет (без второ Г1)? И дължа такса (50 лева), нали?
Още едно питане: СД от 1992г., били са 3-ма съдружници. През 1994 напуска единия, сменя се предтавляващия СД-то, но не се подписва нов дружествен договор. Промените в съда са извършени.
На практика актуалният им учр. акт е невалиден. Но пък той е последния обявен в съда.
Искам за го пререгистрирам това нещо. Обаче съдържанието на А4 ми противоречи с акта.А делото етествено още не е сканирано и зипратено в АВп, за да се види действителното положение. А сега, де? Какви да ги мисля? Давайте идеи...
Мислех да им направя един нов др. договор със стара дата, но той пак не е вписан в съда...
Още едно питане: СД от 1992г., били са 3-ма съдружници. През 1994 напуска единия, сменя се предтавляващия СД-то, но не се подписва нов дружествен договор. Промените в съда са извършени.
На практика актуалният им учр. акт е невалиден. Но пък той е последния обявен в съда.
Искам за го пререгистрирам това нещо. Обаче съдържанието на А4 ми противоречи с акта.А делото етествено още не е сканирано и зипратено в АВп, за да се види действителното положение. А сега, де? Какви да ги мисля? Давайте идеи...
Мислех да им направя един нов др. договор със стара дата, но той пак не е вписан в съда...
- pachikrak
- Младши потребител
За Пачикрак
От личен опит - пререгистрация - А4 с удостоверение и Г1 с актуален дружествен договор, за обявяване на отчета за 2007 - отделно Г1 и документ за внесена такса - 50.00 лв. - ТР - Пловдив.
От личен опит - пререгистрация - А4 с удостоверение и Г1 с актуален дружествен договор, за обявяване на отчета за 2007 - отделно Г1 и документ за внесена такса - 50.00 лв. - ТР - Пловдив.
- e.i.t.
- Младши потребител
Колко време ще чакам, как да определя :( ?
Здравейте, миналия понеделник 24.03 подадох документи за запазване на име веднага след това в същия ден и за регистрация на ЕООД в АП в София. В сайта на агенцията brra.bg веднага се появи сканираното заявление за запазване на името, а чак днес се появиха и всички докумети за новото ЕООД сканирани със статус "обработва се". Никой в АП миналата седмица не можа да ми отговори кога, ще е готово решението на АВ за регистрация. Но виждам, че тук някой от вас се ориентират по дати на други фирми подадени назад във времето и т.н, колко време ще е нужно за регистрация. Може ли да ми кажете, къде в сайта на агенцията да гледам и какво точно да гледам - някакви други фирми ли, статистики, някакви дати ли, новини ли, нишани някакви, кога горе долу ще е готова и мойта фирма ?
Предварително благодаря за помощта.
Предварително благодаря за помощта.
- radka_p
- Нов потребител
radka, ще чакате поне един месец, ако не и повече. Бройте дните не от датата на подаването, а от датата на сканиране на документите ви. Отивате в сайта на регистъра, после на справки, после на документи без партида и там си търсите.
- barri
- Потребител
Проверявате във вписванията на ДОСИЕ - там е посочено кога е подадено заявлението и срещу него - кога е извършено вписването. Днес забавянето е от 33 дни, извършват се вписвания по заявление от 27 февруари 2008 г.
- e.i.t.
- Младши потребител
"От личен опит - пререгистрация - А4 с удостоверение и Г1 с актуален дружествен договор, за обявяване на отчета за 2007 - отделно Г1 и документ за внесена такса - 50.00 лв."
Ако с пререгистрацията се подава и отчет за 2007 - задължително отделно Г1 ли трябва? Според мен с едно Г1 може да си обявите колкото искате документи - мисля че би трябвало да приемат и със едно?
Ако с пререгистрацията се подава и отчет за 2007 - задължително отделно Г1 ли трябва? Според мен с едно Г1 може да си обявите колкото искате документи - мисля че би трябвало да приемат и със едно?
- SashkoS
- Потребител
Включвам се, защото прочетох мнението на Inspectora.Цитирам:
"Споделям мнението на колегата!
В случая по-скоро Ви е издаден ИАА (доколкото запазването на име има такива характеристики)"
С влизането в сила на ЗТР си зададох въпрос какъв е характера на производството по вписване в търовския регистър. Определящо за характера на производството е вида на правоотношението, какви са страните по него, какво е съдържанието му. Едната от страните е "длъжностно лице по регистрация", което има статут на държавен служител към АВп.
"Чл. 2. (1) Агенцията е администрация към министъра на правосъдието.
(2) Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София.
(3) Агенцията е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към
министъра на правосъдието."
Едната от страните е определено административен орган.
Съгл.чл.6 от ЗТР всеки търговец е длъжен да поиска да бъде вписан в търговския регистър и съответната нему санкция:"Лице, което е задължено, но не заяви вписване на подлежащо на вписване обстоятелство,...се наказва с глоба от 500 до 1000 лв." Налага се наказание за неизпълнение на адм.задължение.
Всичо това ме кара да мисля, че производството по вписване е административно. В ЗТР обаче никъде не се казва с какъв акт се произнася дл.лице по регистрация след вписване. Предвиден е само мотивиран отказ, когато отказва вписване. Този отказ се обжалва по реда на ГПК. Интересно защо са предвидили такъв ред, когато според мен актовете, които издава дл.лице по регистрация, имат характер на ИАА. Определено в ЗТР има непълнота.
"Споделям мнението на колегата!
В случая по-скоро Ви е издаден ИАА (доколкото запазването на име има такива характеристики)"
С влизането в сила на ЗТР си зададох въпрос какъв е характера на производството по вписване в търовския регистър. Определящо за характера на производството е вида на правоотношението, какви са страните по него, какво е съдържанието му. Едната от страните е "длъжностно лице по регистрация", което има статут на държавен служител към АВп.
"Чл. 2. (1) Агенцията е администрация към министъра на правосъдието.
(2) Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София.
(3) Агенцията е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към
министъра на правосъдието."
Едната от страните е определено административен орган.
Съгл.чл.6 от ЗТР всеки търговец е длъжен да поиска да бъде вписан в търговския регистър и съответната нему санкция:"Лице, което е задължено, но не заяви вписване на подлежащо на вписване обстоятелство,...се наказва с глоба от 500 до 1000 лв." Налага се наказание за неизпълнение на адм.задължение.
Всичо това ме кара да мисля, че производството по вписване е административно. В ЗТР обаче никъде не се казва с какъв акт се произнася дл.лице по регистрация след вписване. Предвиден е само мотивиран отказ, когато отказва вписване. Този отказ се обжалва по реда на ГПК. Интересно защо са предвидили такъв ред, когато според мен актовете, които издава дл.лице по регистрация, имат характер на ИАА. Определено в ЗТР има непълнота.
- j.k
- Младши потребител
Aномалиите продължават. Запознахте ли се с новото работно време на Търговския регистър и БУЛСТАТ? От 14.04.2008г. от 9.00 до 15.30 ч.
При тези опашки това е абсурдно.
При тези опашки това е абсурдно.
- alena_
- Потребител
Справки - как ???
Уж трябваше да справим справки като кликнем на "Документи без партида" - но не може да ме връща повече от един месец назад....... А закъснението им вече е почти два месеца - днес обработват 24.03.2008 г. ...............
- enterenter
- Младши потребител
Справки - как ???
Някой ще ми каже ли как на страницата на Търговския регистър да проверя какво е състоянието на подадените документи на нова фирма на 08.04.2008 г. ?
Преди ставаше от "Документи без партида" , но началната дата не може да се връща повече от един месец.......
Преди ставаше от "Документи без партида" , но началната дата не може да се връща повече от един месец.......
- enterenter
- Младши потребител
Може, може. Само че и крайната дата трябва "да върнете" назад, за да се получи период, по-малък от или равен на един месец
- ykovachev
- Активен потребител
Възхитена, останала без дъх и почти свършила /работиня ден /
ВИДЯХ...... как чудьное мгновенье:датата 17 май на едно ЕТ - за заличаване - ЕТ"НАДЕЖДА - МАРИЙКА ПЕТКОВА" - Заличен търговец
или то е по- различно и не чака по общия ред!?
Видях и още сканирани копия на ФИРМЕНИ ДЕЛА!
А иначе датата за простосмъртните е някъде края на март
по-точно 31.03.08 г.
ВИДЯХ...... как чудьное мгновенье:датата 17 май на едно ЕТ - за заличаване - ЕТ"НАДЕЖДА - МАРИЙКА ПЕТКОВА" - Заличен търговец
по-точно 31.03.08 г.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
vili_spasova написа:Възхитена, останала без дъх и почти свършила /работиня ден /
по-точно 31.03.08 г.
Къде ги виждаш тези "нещица" и нас да отвориш.
- vokel
- Младши потребител
........ " МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО
АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА
Търговски регистър
Сайтът е в техническа профилактика!
Web site currently in maintenance mode! "
Тамън са му пуснали профилактика на Пустия му сайт иначе - веднага - го показвам - Без бой
А, дано утре всичко е о.к. да го покажа
АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА
Търговски регистър
Сайтът е в техническа профилактика!
Web site currently in maintenance mode! "
Тамън са му пуснали профилактика на Пустия му сайт иначе - веднага - го показвам - Без бой
А, дано утре всичко е о.к. да го покажа
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Някой май подценява прозрачността на ТР:
ЕТ "НАДЕЖДА - МАРИЙКА ПЕТКОВА"
Подавани документи Регистрация Подадено чрез Резултат
А1 20080517124634 ТС АВ Габрово вписване 20080526164324
А1 20080517124200 ТС АВ Габрово вписване 20080526164205
Ето че може ЕТ да се пререгистира за 9 дни.
- HerrNY
- Младши потребител
HerrNY написа:Някой май подценява прозрачността на ТР:
Акт на съда 20080520124219 ТС АВ Габрово
Заявление А1 20080517124634 ТС АВ Габрово вписване 20080526164324
Заявление А1 20080517124200 ТС АВ Габрово вписване 20080526164205
.... за недоразбралите ...
- inspectora
- Активен потребител
Благодаря, Инспекторе!
Много сте точен, както винаги, Спестихте ми набирането на гадите числа и букви т.нар. код -
Ставаше въпрос за пререгистрацията - заявлението е подадено на 17.05 Акта на съда е няколко дни по- късно - Т.е. каква е индикацията че ще следва акт на Съда?
М/у другото - Вечерта е чудесна за свежа разходка -
Много сте точен, както винаги, Спестихте ми набирането на гадите числа и букви т.нар. код -
Ставаше въпрос за пререгистрацията - заявлението е подадено на 17.05 Акта на съда е няколко дни по- късно - Т.е. каква е индикацията че ще следва акт на Съда?
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Специално за Инспектора -
Инспекторе не разбрах защо е този афект, но няма смисъл да се ядосвате заради каквото и да е!
Усмихнете се и вижте навън - има хиляди огромни звезди и ухае на цъфнали липи и любов!
Пожелавам Ви много усмихнат нов ден
Инспекторе не разбрах защо е този афект, но няма смисъл да се ядосвате заради каквото и да е!
Усмихнете се и вижте навън - има хиляди огромни звезди и ухае на цъфнали липи и любов!
Пожелавам Ви много усмихнат нов ден
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
vili_spasova написа:Благодаря, Инспекторе!
Значи - процедурата е следната (доколкото аз съм запознат) - те документите за пререг./промени си вървят ... КОГАТО обаче след като са подадени "пристигне" нещо такова (акт на съд) ... от ТР бързат да впишат ВСИЧКО постъпило по партидата (за да могат да впишат бързо акта на съда ) - все пак вписванията са по реда на постъпването ... не могат да прескачат, а и ако не пререг. няма как да впишат акта на съда) ... това е ...
В конкретния случай под "акт на съда" е пристигнало писмо от НАП (за дължими данъци във връзка със заличаване) - да ама системата им е такава, че това писмо се завежда като "акт на съда" в деловодството (щото си нямат колконка акт на НАП ) - да ама "системата" няма как да знае какъв е точно е този "акт" и след като е на съд го праща директно за обработка (а не чака ред ) ...
- inspectora
- Активен потребител
Колеги, АВ внесе яснота като публикува примерно попълнени образци за пререгистрация - на НОВИНИ
Примерно попълнени заявления за пререгистрация
A1.pdf
A2+G1.pdf
A3+G1.pdf
A4+G1.pdf
A5+G1.pdf
A6+G1.pdf
A7+G1.pdf
A8+G1.pdf
A9+G1.pdf
Примерно попълнени заявления за пререгистрация
A1.pdf