начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Обявяване на дружествен договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обявяване на дружествен договор

Мнениеот ilkagacheva » 04 Фев 2008, 15:05

Пуснах темата и във взаимопомощ, но май е повече за тук.
Бихте ли ми помогнали с информация за това кой нормативен акт налага обявяването на дружествения договор (учредителния акт) за дружествата с ограничена отговорност, тъй като не можах да намеря такъв текст в Закона за търговския регистър и в Търговския закон. Такъв текст прочетох само в Наредбата за водене на търговския регистър, но тя не би трябвало да допълва законите, нали?
Вярно е, че има изискване за представяне на дружествения договор за вписване, но представянето не е обявяване, според мен.
ilkagacheva
Младши потребител

Толкова ли е тъп въпроса?

Мнениеот ilkagacheva » 06 Фев 2008, 12:06

:?
ilkagacheva
Младши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 02 Апр 2008, 18:45

не се обявява колежке . кой ви каза че се обявява. но за всеки случай ще питам тия дни и ще ви напиша бележка.

тук има юзъри-юристи с явно много свободно време , което запълват със заяждания.

винаги ми е било интересно как тъй счетитата сме трън в очите на някои юристи. и как тъй юристите обичат да питат счетитата безплатно.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот tany_ivanova » 02 Апр 2008, 19:29

commander написа:
tany_ivanova написа:
винаги ми е било интересно как тъй счетитата сме трън в очите на някои юристи. и как тъй юристите обичат да питат счетитата безплатно.

Следва да имате предвид признанията на tany_ivanova
tany_ivanova написа:
Да - не съм юрист . Но съм собственик на сграда и си имам адвокат. .

при оценката на коментарите и !...
А и кой пък изобщо е питал за нещо tany_ivanova!... Тя толкова е оправила бакиите си, че остана и да я пита някой за нещо ... :D :D :D :D :D

възнамерявам по стар български обичай да пусна връзки в ТР в моя град и да науча дали дружественият договор се обявява.

За бакиите сте прав. Де да ги нямаше .
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот prnedev » 02 Апр 2008, 19:37

Добре де... не разбирам нещо... толкова ли е трудно да се представи един договор или въпроса е да се пести хартията?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот tany_ivanova » 02 Апр 2008, 19:46

prnedev написа:Добре де... не разбирам нещо... толкова ли е трудно да се представи един договор или въпроса е да се пести хартията?

не е въпрос за хартията . къде да се представи - при регистрация ли . при регистрация на дружество дружествен договор се представя - част от документите за регистрация е . има указания какво съдържа комплекта документи , които се подават в ТР . мисля че колежката има друго под обявяване на дружествения договор .

ще си пусна връзките в ТР и ще питам . май няма друг начин.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот prnedev » 02 Апр 2008, 19:51

Мммммм, признавам си... не съм запознат с процедурата...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот karelia79 » 03 Апр 2008, 14:44

Изискването за обявяване на дружествен договор или учредителен акт е въведено с измененеие в ТЗ след влизане в сила на ЗТР. Всъщност обявяването в ТР заменя обнародването в ДВ на регистрацияна та дружеството, както и на други актове.
karelia79
Потребител

Мнениеот herostat » 03 Апр 2008, 14:57

Май става въпрос за чл. 119, ал. 2 от ТЗ....

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=38178
herostat
Потребител

Мнениеот ilkagacheva » 08 Май 2008, 12:37

[quote="herostat"]Май става въпрос за чл. 119, ал. 2 от ТЗ....

(2) В регистъра се вписват данните по точки 1, 2, 3, 4 (само размерът на капитала) и точка 6 на чл. 115, които се обнародват.

Чл. 115. Дружественият договор трябва да съдържа:
1. (изм. и доп. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) фирмата, седалището и адреса на управление на дружеството;
2. предмета на дейност и срока на договора;
3. (доп. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г. - изм. относно влизането в сила, бр. 80 от 2006 г.) името, съответно фирмата и единния идентификационен код на съдружниците;
4. (доп. - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) размера на капитала. Когато при учредяването не е внесен целият размер на капитала, в договора се определят сроковете и условията за внасянето му. Срокът за довнасяне на целия размер на капитала не може да бъде по-дълъг от две години от вписване на дружеството, съответно от увеличаване на капитала;
5. размера на дяловете, с които съдружникът участвува в капитала;
6. управлението и начина на представителство;
7. предимствата на съдружниците, ако са уговорени;
8. други права и задължения на съдружниците.

Къде тук пише, че се обнародва целия дружествен договор? Има си изрично написано какво се обнародва от него.
ilkagacheva
Младши потребител

Мнениеот neonato » 08 Май 2008, 13:09

===
Последна промяна neonato на 31 Май 2008, 23:29, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот HerrNY » 08 Май 2008, 16:21

За премахването на механизма за оповестяване чрез обнародване в Държавен вестник: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en

Не го намерих на български...
HerrNY
Младши потребител

Назад към Търговско право