- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на ЕООД
Колеги, някой ще ми помогне ли с прекратяване на ЕООД, което е изпразнено по не знам какви си причини. Може ли да се прекрати без ликвидация, защото едни ми казват че може, други не.. Някой може ли да даде насоки за процедурата, какви такси се дължат. Благодаря предварително на отзовалите се.
- barri
- Потребител
Не зная как би могло да се прекрати без ликвидация, освен ако (пази Боже) не отиде в несъстоятелност или не се преобразува там някак си (вливане и т.н.). Я кажете какво значи "изпразнено"? Да не би да е със стария капитал от 50 000 неденоминирани лв. или нещо подобно? Бих се радвал да поумуваме заедно, ама някак не ми достигат изходни данни
- ykovachev
- Активен потребител
И аз така си мислех. Четох ТЗ, ЗТР и какво ли още не. И аз не можах да намеря начин да мине без ликвидация.
- barri
- Потребител
При това би било добре да се подаде заявление за пререгистрация и най-добре едновременно с него - за ликвидация, поне да не се влачи процедурата безкрайно във времето. Без друго в ТР засега се изостава здраво с разглеждането на заявленията
Но всичко това Вие си го знаете, колега...
Но всичко това Вие си го знаете, колега...
- ykovachev
- Активен потребител
Да, сега подготвих заявленията за пререгистрация. Ситуацията е следната. Има прехвърляне на предприятие като съвкупност от права, задължения и факр. отношения, което е станало с договор с нот. заверка и което е вписано в фирмено на СГС по стария ред, има си и решение. И целта сега е да се прекрати дружеството-отчуждител. Казаха ми, че наред с заявленията за пререгистрация се подавало само молба, с която да поискам прекратяване без ликвидация. Дали е така не се знае...ако някой има опит да сподели.
- barri
- Потребител
barri написа:Да, сега подготвих заявленията за пререгистрация. Ситуацията е следната. Има прехвърляне на предприятие като съвкупност от права, задължения и факр. отношения, което е станало с договор с нот. заверка и което е вписано в фирмено на СГС по стария ред, има си и решение. И целта сега е да се прекрати дружеството-отчуждител. Казаха ми, че наред с заявленията за пререгистрация се подавало само молба, с която да поискам прекратяване без ликвидация. Дали е така не се знае...ако някой има опит да сподели.
Това, за което се сещам да направите едновременно с пререгистрацията е изменение на дружествения договор и от безсрочен (както е в повечето случаи) да го измените в срочен, при спазване изискванията на чл.147, ал.2 във вр. с чл.137,, ал.1, т.1 ТЗ.
Погледнете чл. 154, ал.1, т.1 ТЗ и
УСПЕХ!
-
Melly - Старши потребител
За това не се бях сетил. Смятам да опитам да мина първо през Градски съд с молба и други документи, тъй като прехвърлянето на предприятието е станало по стария ред...и тъй като очаквам да ме отсвирят там ще подам документи за пререгистрация и с тях друго заявление А4 с отбелязване на заличаване на търговеца с няколко приложения, пък дано мине. За заличаване 30 лева ли се плаща такса или 50 лв тъй като е обстоятелство, което с вписва за първи път?
- barri
- Потребител
Само загуба на време ще е да отидете до СГС, според мен. ЗТР е в сила от 01.01.2008 и действа по отношение на търговските дружества, като в случая следва да приложите процедурите указани в него.
-
Melly - Старши потребител
Здравейте бих искала да задам един въпрос във връзка със заличаване на ЕООД. Каква всъщност е процедурата и какви документи трябва да се изготвят. Трябва ли да има решение на едноличния собственик на капитала и какви документи трябва да се
подадат в АВ, и дали наистина по-лесния вариант е заедно с пререгистрацията да се приеме нов дружествен договор, с който да се направи фирмата от срочна в безсрочна.Благодаря предварително за помощта
подадат в АВ, и дали наистина по-лесния вариант е заедно с пререгистрацията да се приеме нов дружествен договор, с който да се направи фирмата от срочна в безсрочна.Благодаря предварително за помощта
- gery86
- Младши потребител
Melly написа:barri написа:Да, сега подготвих заявленията за пререгистрация. Ситуацията е следната. Има прехвърляне на предприятие като съвкупност от права, задължения и факр. отношения, което е станало с договор с нот. заверка и което е вписано в фирмено на СГС по стария ред, има си и решение. И целта сега е да се прекрати дружеството-отчуждител. Казаха ми, че наред с заявленията за пререгистрация се подавало само молба, с която да поискам прекратяване без ликвидация. Дали е така не се знае...ако някой има опит да сподели.
Това, за което се сещам да направите едновременно с пререгистрацията е изменение на дружествения договор и от безсрочен (както е в повечето случаи) да го измените в срочен, при спазване изискванията на чл.147, ал.2 във вр. с чл.137,, ал.1, т.1 ТЗ.
Погледнете чл. 154, ал.1, т.1 ТЗ и
УСПЕХ!
Дали ТД се прекратява поради изтичането на срока или по друга някаква причина , задължително се извършва ликвидация.Иначе дръжеството няма да бъде заличено.
Чл. 156. (1)ТЗ При прекратяване на дружеството на основание чл. 154 , точки 1, 2 и 5 и чл. 155 се открива производство за ликвидация.
- REVOLUTION
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|