Колеги, бихте ли ми описали текста на пълномощно на прокурист?
Договор с прокурист имам, но пълномощното ме притеснява, да не пропусна нещо.
Благодаря.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прокурист
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: прокурист
Ако впишете прокуриста в Търговския регистър, за какво Ви е пълномощно? И за пред кого?
- sunshine_75
- Потребител
Възможно е договорът и пълномощното да се съдържат в един документ. В този случай на нотариална заверка ще подлежи подписа на управителя , положен върху този документ.
- lady_sy
- Нов потребител
в регистъра прокурист се вписва само на базата на нотариално заверен договор за прокура. Договорът измества пълномощното.
- rr
Един документ съдържа и двете неща и сделката договор и сделката упълномощаване е може би най-точно за се каже.
- enigma
В практиката се срещат и двата варианта, но в повечето случаи договорът за управление и пълномощното са два отделни документа, най-вече заради неразгласяване на обстоятелствата по договора за управление - има се предвид възнаграждението и т.н. При легитимацията си пред трети лица прокуристът представя само удостоверение за актуално състояние на търговеца и пълномощно.
Като същност то представлява най-обикновено търговско пълномощно, с вариации относно преупълномощаване и възможност за обременяване на недвижими имоти на търговеца с тежести - условия по чл.22 ал.1 и ал.2 ТЗ.
Като същност то представлява най-обикновено търговско пълномощно, с вариации относно преупълномощаване и възможност за обременяване на недвижими имоти на търговеца с тежести - условия по чл.22 ал.1 и ал.2 ТЗ.
- evgo
Така е.
- protekta
- Потребител
Поздрави и от мен! Тези дни имам доста работа и влизам във форума от дъжд на вятър. А какво стана с обратното писмо?
- protekta
- Потребител
Не е необходимо пълномощно. Достатъчен е договор за учредяване на прокура, който за да е действителен трябва да бъде с нотариална заверка на подписите. Че договора подлежи на вписване няма спор. Упълномощаването произтича от самия закон и представителната власт е неограничена, с изключение на посоченото в ТЗ /разпоридителни сделки с недв.имоти, договори за кредит и други-виж ТЗ/.
- payak
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|