Колеги, някой може ли да ми каже, ако в учредителния акт на ЕООД е вписано, че са внесени 3500 лв от капитала при учредяване(февруари 2007) и остатъкът следва да се довнесе до 1 година(февруари 2008), при пререгистрацията на ЕООД-то ще доведе ли до отказ факта, че не е представена бележка за довнесен капитал?
Благодаря!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 08:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
- REVOLUTION
- Активен потребител
От банката, в която е довнесена сумата, от къде другаде?! Нарича се вносна бележка?! Мненията по въпроса са доста противоречиви, затова питам тук.
- paradise
- Младши потребител
paradise написа:От банката, в която е довнесена сумата, от къде другаде?! Нарича се вносна бележка?! Мненията по въпроса са доста противоречиви, затова питам тук.
Ами аз доколкото знам, след регистрацията на ТД , набирателната сметка се изтегля(по правило) и или се трансформира , или се закрива.Не съм чувал някой да я държи до момента , в който внесе допълнителната сума от капитала , че и бележка да взема.Законът не поставя такива задължения.Достатъчно е сумата да се внесе реално в имуществото на дружеството и това да се отрази в счетоводството.Никакви бележки не са нужни.Поне според мен.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да, така е. Напълно сте прав, но въпросът ми е дали ако не ги довнесат тези 1500 лв ще има отказ при пререгистрацията?
- paradise
- Младши потребител
paradise написа:Да, така е. Напълно сте прав, но въпросът ми е дали ако не ги довнесат тези 1500 лв ще има отказ при пререгистрацията?
Не мисля , че има основание за отказ.
Но не съм пререгистрирал такова ТД , дано някой колега с опит да се включи и да сподели!
- REVOLUTION
- Активен потребител
В интерес на истината опит с такова дружество и аз нямам.
В друга тема писах, че знам за отказ точно по тази причина. Отказът е от началото на Февруари, може сега да имат друга практика.
Още повече, че колеги споделиха че са пререгистрирали дружества които не са внесли целия си капитал без проблеми.
В друга тема писах, че знам за отказ точно по тази причина. Отказът е от началото на Февруари, може сега да имат друга практика.
Още повече, че колеги споделиха че са пререгистрирали дружества които не са внесли целия си капитал без проблеми.
- SashkoS
- Потребител
neonato:
"Ами какво пречи, преди внасяне на книжата за пререгистрация в ТР, да внесете 1 500 лв. по разплащателната сметка на дружеството"
Е това е отговорът на всички въпроси - най-правилният вариант и от правна и от счетоводна и данъчна гл. точка.
С всичко останало само теоретизирахме и си чешехме езиците, пардон пръстите...
"Ами какво пречи, преди внасяне на книжата за пререгистрация в ТР, да внесете 1 500 лв. по разплащателната сметка на дружеството"
Е това е отговорът на всички въпроси - най-правилният вариант и от правна и от счетоводна и данъчна гл. точка.
С всичко останало само теоретизирахме и си чешехме езиците, пардон пръстите...
- SashkoS
- Потребител
REVOLUTION написа:paradise написа:От банката, в която е довнесена сумата, от къде другаде?! Нарича се вносна бележка?! Мненията по въпроса са доста противоречиви, затова питам тук.
Ами аз доколкото знам, след регистрацията на ТД , набирателната сметка се изтегля(по правило) и или се трансформира , или се закрива.Не съм чувал някой да я държи до момента , в който внесе допълнителната сума от капитала , че и бележка да взема.Законът не поставя такива задължения.Достатъчно е сумата да се внесе реално в имуществото на дружеството и това да се отрази в счетоводството.Никакви бележки не са нужни.Поне според мен.
И според мен.
Няколко състава на ФО на СГС приемаха, че и представянето на приходни касови ордери, документиращи внасянето на останалата част от вноските на съдружниците, е достатъчно. Аз процедирах точно така. Имах си една молба, която с "копи-пейст" подадох по няколко дела, които бяха оставени без движение, и съдиите ме разбраха.
Но има и една съдийка-няма да казвам коя, която смята, че капиталът има основно предназначение да служи като гараниця за кредиторите. Веднъж внесен, трябва да стои по набирателна сметка за вечни времена. Т.е.-какво е това теглене на парите от набирателната сметка? На "циркулярната" ми молба беше поставила резолюция "Адвокатът да се яви при мен", за да ми зададе въпроса: "Колега, Вие за какво ми говорите тук?" и да ми обясни "като юрист на юрист", че не може парите от набирателната сметка да се пипат.
Ще ми е интересно каква практика ще създадат юристите на агенцията.
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|