начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

преобразуване ООД в АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преобразуване ООД в АД

Мнениеот далия » 20 Фев 2005, 20:53

Здравейте,
някой правил ли е такова преобразуване. Има ли нещо по-различно - ОС на ООД на което се взима решение за преобразуване (кворума 50+1 ли е) и след това провеждане на учредително събрание на новото АД, на което се решават всички въпроси?!?
далия

Re: преобразуване ООД в АД

Мнениеот далия » 21 Фев 2005, 10:43

Капиталът на ООД-то е над минимално изискуемия по ТЗ за учредяване на ТЗ. Какви доказателства следва да се представят пред съда при преобразуването на ООД за този капитал.
далия

Мнениеот мила » 21 Фев 2005, 11:09

Има много специфични неща, цялата уредба е променена-план за преобразуване, одитор и т.н.
мила

Мнениеот далия » 21 Фев 2005, 11:24

Да, така е, благодаря! Тъй като мисля, че няма да постигнем единодушие, а точно 2/3, мислите ли, че ще имаме проблем при взимане на решението за преобразуване и при приемане на Устава. Не съм много убедена, но мисля, че съм чела някъде практика, че следва де се вземат тези решения с единодушие (но мисля, че беше на новоучредено АД)?
далия

Мнениеот далия » 21 Фев 2005, 11:39

мисля, че намерих отговора - чл. 262п от ТЗ - съгласие на всички съдружници. Ако има други мнения ще ми е интересно да ги чуя
далия

Мнениеот hou hou » 21 Фев 2005, 19:06

Захванала си се с много тежка задача - желая ти успех.....и не е само въпроса за мнозинството...както правилно ти е подсказала мила - виж ТЗ там е доста подробно и глупаво написано - чакат те мнооооого главоболия и си е доста скъпичко - що не си учредите направо АД - по - лесно ще е
hou hou

Мнениеот nikilex » 21 Фев 2005, 20:10

3/4 - Ал. 2 на 262п ТЗ
nikilex
Потребител

Мнениеот rr » 22 Фев 2005, 00:30

първо вземете решение за преобразуване в АД, след това направи план за преобразуване и проект за устав и го впиши в съда, а за втората фаза по-добре се обърни към адвокат
rr

Назад към Търговско право