Ситуацийката е хипотетична, ама да споделя какво ми се върти на ум...
Та поръчва се на адвокат да регистрира търговско дружество, няма значение какво. Следва отказ за регистрацията му. По приказките на адвоката, всичко е направено както трябва. Съответно той обжалва.
Мисълта ми е следната. Адвокатската професионална застраховка покрива ли такива рискове, да кажем забава, пропуснати ползи, таксите по регистрациите и т.н. Хубаво ли ще е да се появи ли друг адвокат, за да стане случката?
На кратко, ако застрахователите изреват по на умряло, дали няма да тръгне работата. Пък и за какво я плащате тази застраховка
- Дата и час: 02 Дек 2024, 07:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Професионална застраховка и търговски регистър ;-)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
- prnedev
- Активен потребител
Ами според мен, г-н Недев, преди всичко трябва наистина нещо "да не е направено както трябва", за да може на адвоката да се търси отговорност. Свидетели сме на абсурдни откази. Оттам нататък недоволният трябва да си докаже какви пари губи и ако го докаже - смятам, че застраховката покрива такива рискове.
Ама, при това замотване от месец и нещо в ТР, не виждам, ако аз нещо объркам, защо след 40 дена да ми е ясно това, като по закон трябва да е за ден. Тоест - може да се спори каква част от вредата е причинена от адвоката и каква от държавата... като си говорим за забава. Или пропуснати ползи. Но това са спорове по подробностите.
Ама, при това замотване от месец и нещо в ТР, не виждам, ако аз нещо объркам, защо след 40 дена да ми е ясно това, като по закон трябва да е за ден. Тоест - може да се спори каква част от вредата е причинена от адвоката и каква от държавата... като си говорим за забава. Или пропуснати ползи. Но това са спорове по подробностите.
- ykovachev
- Активен потребител
Мда.... значи по-скоро трудно ще стане приказката да се прехвърли топката при застрахователите, пък те да се позанимават с ТР по-подробно...
- prnedev
- Активен потребител
Там е въпросът, че застрахователят отговаря, доколкото адвокатът е причинил някаква беля - поради "неполагане на дължимата грижа". Тъй че прехвърлянето на топката (при неправомерен отказ) може да се опита чрез ЗОДОВ срещу държавата, ама пак трябва да доказваш какви точно ползи си пропуснал, и т.н., пък държавата няма да вземе мерки по въпроса с тръгването на работата...
- ykovachev
- Активен потребител
- prnedev
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|