- Дата и час: 02 Дек 2024, 07:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промени в обстоятелствата за ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Промени в обстоятелствата за ООД
.
Последна промяна poli_g на 26 Дек 2012, 19:00, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Re: Промени в обстоятелствата за ООД
poli_g написа:Питането ми е- следва ли във втория комплект за промените да приложа освен А4 и Г1 с актуалният ДД ?:oops:
Каква сума ще следва да се преведе по сметка на АВ?:oops:
Наскоро правих цялата тази "гимнастика" Аз постъпих по следния начин: За пререгистрацията приложих А4 и Г1+стария дружествен договор преди продажбата на дяловете, а за прехвърлянето на дяловете-А4+Г1+новия дружествен договор след продажбата на дяловете.
За пререгистрацията няма такса, а за регистрацията на прехвърлянето на дяловете-30 лв.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Колеги, да Ви обърна внимание на един файл на страницата на ТР, в раздел "новини" от 06.03. - "СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ". В него (раздел V, т. 5 и 6) е написано:
"5. При първоначална регистрация на търговец или при заявяване за вписване на обстоятелства относно вече пререгистриран търговец, актуалният учредителен акт не се обявява със заявление Г1, а се прилага заедно с другите изискуеми документи към заявлението за вписване.
6. Обявяването на актове след като е извършена пререгистрация става само със заявление Г1 като към заявлението се прилага акта и документ за платена държавна такса."
Спорих с други колеги (преди излизането на тези така ценни "некои съображения"), че Г1 с такса за обявяване трябва да се представи във връзка с промените. Така и направих в края на януари. Те твърдяха обаче, че и без Г1 им излизат такива вписвания на промени.
От въпросните "особености" се оказва, че не се искали 50 лв. за обявяване и Г1, когато вписвате промени...
Все още не съм надникнал в прочутата Наредба, за да видя защо е така, но подобно указание от страна на самата държавна администрация е направо невероятно - да не искат още една такса преди всичко
"5. При първоначална регистрация на търговец или при заявяване за вписване на обстоятелства относно вече пререгистриран търговец, актуалният учредителен акт не се обявява със заявление Г1, а се прилага заедно с другите изискуеми документи към заявлението за вписване.
6. Обявяването на актове след като е извършена пререгистрация става само със заявление Г1 като към заявлението се прилага акта и документ за платена държавна такса."
Спорих с други колеги (преди излизането на тези така ценни "некои съображения"), че Г1 с такса за обявяване трябва да се представи във връзка с промените. Така и направих в края на януари. Те твърдяха обаче, че и без Г1 им излизат такива вписвания на промени.
От въпросните "особености" се оказва, че не се искали 50 лв. за обявяване и Г1, когато вписвате промени...
Все още не съм надникнал в прочутата Наредба, за да видя защо е така, но подобно указание от страна на самата държавна администрация е направо невероятно - да не искат още една такса преди всичко
- ykovachev
- Активен потребител
Колега Ковачев, аз също го "умувам" това от доста време ... но както се казва - срещу порочната "лоша" практика - жалби до дупка, а срещу порочната "добра/щедра" практика - нито лоша дума дори
- inspectora
- Активен потребител
Мисля, че на стр. 4 на първото А4 (за пререгистраията) се вписват старите съдружници, а на второто А4 (за прехвърлянето на дяловете) се вписват новите съдружници, след промяната в обстоятелствата.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Поли, напиши го и на стр.4 и на стр.5 - на стр.4, защото е съдружник (след като е такъв като е придобил дялове - именно там се обявява информацията за актуалните съдружници), а на стр.5, защото е и приобретател (т.е. там се посочва основанието, на което е станал съдружник - придобиването на дялове ... отразява се сделката, а не качеството съдружник)
Не знам дали го написах много точно и ясно, но аз приблизително така си ги обяснявам нещата
Не знам дали го написах много точно и ясно, но аз приблизително така си ги обяснявам нещата
- inspectora
- Активен потребител
Имам случай на прехвърляне на дялове от стар на съществуващ съдружник. На стр.4 описах фактическото състояние - и стария и новият-стар съдружник с дяловото участие след промяната. Т.е. 0 лв. за излизащият съдружник, както и чекнато заличаването му.
На 5 стр. описвам прехвърлителя и правоприемника, като на излизащият отново чеквам че се заличава.
Промяната беше през февруари и мина безпроблемно. Смятам, че попълването на заявлението е технически въпрос и ако в съпътстващите документи всичко е обяснено ясно и недвусмислено, дори и при технически грешки в заявлението пак трябва да мине.
На 5 стр. описвам прехвърлителя и правоприемника, като на излизащият отново чеквам че се заличава.
Промяната беше през февруари и мина безпроблемно. Смятам, че попълването на заявлението е технически въпрос и ако в съпътстващите документи всичко е обяснено ясно и недвусмислено, дори и при технически грешки в заявлението пак трябва да мине.
- SashkoS
- Потребител
Неонато, предполагам знаеш, че преди да извършиш промените, трябва фирмата да е пререгистрирана, или ако не е това можеш да направиш едновременно с промените. Относно къде какво и на коя страница се пише - ако променяте съдружници в графата за съдружнице се изписва най - напред стария и отстрани на заявлението се чеква, че се заличава, отдолу под него се изписва новия съдружник с имената, егн - то и дяловото участие. Ако има съдружник, който не се променя не се пише.Но задължително има ли нов се изписва преди това стария, като се отбелязва, че се заличава. В графата за прехвърлител и преобретастел се изписват имената на този, който прехвърля дял и се заличава и на този, който приема. Запомнете, че в заявлението за променя се попълва само първа страница - заявителя и след това само това, което се променя. Без нищо друго.
- krasi78
- Нов потребител
Включвам се с малко закъснение, но се надявам написаното да е от полза.
Категорично не се попълва второ Г1 за новия ДД и да не им се дават никакви 50 лева. Аз направих доста пререгистрации с промени без второ Г1 и минаха без проблеми.
Идеята на безумния регистър - доколкото схванах - е, че Г1 се подава само при пререгистрациите, за да имат някаква основа при бъдещи промени /това защото сканирането на делата боксува с пълна сила /. В последствие ДД е просто част от съпътстващите промяната документи и си е описан в приложенията на А4.
Поздрави
Категорично не се попълва второ Г1 за новия ДД и да не им се дават никакви 50 лева. Аз направих доста пререгистрации с промени без второ Г1 и минаха без проблеми.
Идеята на безумния регистър - доколкото схванах - е, че Г1 се подава само при пререгистрациите, за да имат някаква основа при бъдещи промени /това защото сканирането на делата боксува с пълна сила /. В последствие ДД е просто част от съпътстващите промяната документи и си е описан в приложенията на А4.
Поздрави
- gmail
- Младши потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|