начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

искам помощ, моля

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искам помощ, моля

Мнениеот mkoleva » 05 Мар 2005, 13:20

Здравейте, имам нужда от помощ. От една година се занимавам с вещно право и по - специално договори за покупко - продажба и други такива. Налага ми се обаче другата седмица да регистрирам ООД и не съм сигурна, че ще се спрявя. Моля, някой да ми каже къде да си изтегля примерен учредителен договор, както и да ми каже стъпките по - нататък. Имам си напредстава - все пак съм завършила право, но не съм в свои води и не искам да се бавя излишно по институциите, докато се уча на сигурно елементарни неща за тези, които го правят постоянно. Моля за вашата помощ. Пратете ми сламки на e - maila. Ще съм ви много благодарна. А ако някой има въпроси от моята област, ще съм щастлива да помогна.
с уважение и благодарност:
Мариета
mkoleva
Младши потребител

Re: искам помощ, моля

Мнениеот Brita » 05 Мар 2005, 13:30

Привет!
кажи e-mail
:-))
p.s. Ще регистрираш ООД, а не ЕООД, нали? И само Учредителният договор ли ти трябва, Устав ?
Brita

Мнениеот mkoleva » 05 Мар 2005, 13:37

Здравей Брита,
радвам се, че ти ми отговаряш. Чела съм твои отговори и вярвам, че ще ми отговориш компетентно. В понеделник ще разбера дали ще е ЕООД или ООД. И ми трябва всичко. Много ти благодаря. Адресът ми е mdragomirova@yahoo.com
mkoleva
Младши потребител

Мнениеот brita » 05 Мар 2005, 13:50

В такъв случай, в понеделник кажи кой вид дружество е, за да ти пратя необходимите документи на пощата ти. Ще са бланки, само да попълниш данните на съответния / те учредител / ли.
brita

Мнениеот mkoleva » 05 Мар 2005, 15:53

OK! mersi
mkoleva
Младши потребител

Мнениеот mkoleva » 11 Мар 2005, 16:04

zdravei Brita, trqbva da pravq OOD. Sre se radvam da mi prati6 blankite.
Marieta
mkoleva
Младши потребител

Мнениеот desssko » 11 Мар 2005, 18:31

Добър ден!
Много се извинявам, че така ви прекъсвам общуването, но аз имам същия проблем и ще ми бъде полезно ако пратите бланки и формуляри за учредителен договор на ООД. Благодаря ви предварително!!!
desssko

Мнениеот Brita » 11 Мар 2005, 23:42

Колежке, дайте ми mail
Brita

Мнениеот sev9 » 12 Мар 2005, 01:08

Колега като е започнало раздаване на сламки може ли и на мен.А ако на вас Ви трябва закон на английски само пишете.Благодаря!
sev9

Мнениеот bateto » 12 Мар 2005, 10:41

Устав????????? ЕООД, ООД и устав????????? Моля ти се:)))))))

Преди време в един окръжен съд искаха да се представи устав на ЕТ:))))
ДАй да не налагаме тази тенденция:))
bateto

Мнениеот vladiboy » 15 Мар 2005, 10:07

Може ли още един .. Учредителен договор за ООД? Приятелката ми забрави да ми поиска по-рано и сега срещам затруднения да открия примерен учредителен договор .. а моя не в мен, за да и го дам?!

vladiboy@yahoo.com

Благодаря предварително!
vladiboy

Мнениеот pepy_mt » 13 Дек 2006, 21:25

Добър ден!
Много се извинявам, че така ви прекъсвам общуването, но аз имам същия проблем и ще ми бъде полезно ако пратите бланки и формуляри за учредителен договор на ООД. Благодаря ви предварително!!!
pepy_mt@abv.bg
pepy_mt
Нов потребител

Мнениеот yank » 14 Дек 2006, 10:56

sev9 написа:Колега като е започнало раздаване на сламки може ли и на мен.А ако на вас Ви трябва закон на английски само пишете.Благодаря!

На мен ми трябва на английски Закона за кредитните институции.
Безкрайно благодаря ако можеш да помогнеш.
yank
Младши потребител

Здравейте сладури

Мнениеот yakovchev » 29 Апр 2007, 15:42

Моля ако не ви е проблем да ми пратите примерен учредителен акт за ЕООД.Много ви благодаря предварително - yakovchev@abv.bg :))))))А, имам и един въпрос-нужно ли при регистриране на ЕООД управителя лично да подаде документите в съда или може друг.И ако може друг - каква е процедурата.И още само едно въпросче- при положение че едноличният собственик на капитала си е и управител трябва ли декларация по чл.142 ТЗ.
yakovchev
Младши потребител

с малко закъснение

Мнениеот dar7 » 04 Май 2007, 16:40

но чак сега видях въпроса, може вече сам да сте си отговорили, но все пак...мога да ви кажа от собствения си опит, при подаване на документите за регистраци и след това за получаване на решението в БОС не изискват да се подават/получи лично, дори без каквото и да е пълномощно. д
Да подава се и декларация по чл.142 ТЗ.
dar7
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 04 Май 2007, 18:21

Колеги ако някой има нужда от каквато и да е бланка във връзка с регистрация на ООД или ЕООД да ми пише лично съобщение с и-мейл, на който да му ги изпратя.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот ddpickard » 10 Май 2007, 20:05

Ще съм много благодарна ако изпратите и на мен примерен учредителен акт на ЕООД на ddpickard@hotmail.com или го post-нете направо във форума! Благодаря предварително!!
ddpickard
Нов потребител

Назад към Търговско право