начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля за инфо, къде по-бързичко вписват пререгистрациите

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за инфо, къде по-бързичко вписват пререгистрациите

Мнениеот zvezda » 19 Май 2008, 09:06

Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. В София се убедих, че не става - чакам една нова фирма вече повече от месец и не му се вижда края. Има ли град в тая държава, където ще мога да получа вписване поне след 2-3 седмици. Че ме е срам от чужденците вече - като им обяснявам, че трябва да чакат месец и отгоре, ме гледат все едно съм ги обрала.
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
zvezda
Потребител

Re: Моля за инфо, къде по-бързичко вписват пререгистрациите

Мнениеот inspectora » 19 Май 2008, 09:19

zvezda написа:Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. В София се убедих, че не става - чакам една нова фирма вече повече от месец и не му се вижда края. Има ли град в тая държава, където ще мога да получа вписване поне след 2-3 седмици. Че ме е срам от чужденците вече - като им обяснявам, че трябва да чакат месец и отгоре, ме гледат все едно съм ги обрала.

Системата е централизирана ... не зависи от това в кой град е подадено заявлението ... но все пак ... ако подадете някъде, където директно сканират (а не както в София - след една седмица), можете да спестите 1 седмица ... ако клиентите Ви се съгласят на АД (а не на ООД) може и още 1-2 седмици да се спестят ... в този случай около месец може би ще отнеме ...

УСПЕХ!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот barri » 19 Май 2008, 10:11

Направо им казвай на клиентите си не месец, а два...аз днеска чакам да излезе една фирма от 26-ти март...и се надявам тайничко, че ще успеят, защото клиента и той се чуди какво става...има ли вписани промени, няма ли.
barri
Потребител

Мнениеот abstract » 19 Май 2008, 11:52

Без значение е къде се подават - чака се поне месец и половина. За документи с входящ № от 01.04.2008г., които са сканирани при подаването все още нямам вписване. Много интересно е, че в сайта на Агенцията по вписване по номера на заявлението справките могат да се правят само за един месец, а след това системата не ти дава никакъв отговор. Един съвет - подайте документите за пререгистрация и промяна едновременно, защото иначе ще чакате първо пререгистрацията поне месец и половина, а после ще трябва да подадете документите за промяната.
abstract
Потребител

Мнениеот barri » 19 Май 2008, 12:03

Ами ти има доста да почакаш, мойте са сканирани на 26-ти и днеска най-накрая започнаха да я обработват тази дата...докато стигнат до тези от 01.04. има поне 10 дена според мен, защото те една дата я обработват 2-3 дена.
barri
Потребител

Мнениеот Melly » 19 Май 2008, 13:54

zvezda написа:Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. ................

Преди няколко дни чух, че в Ловеч няма опашки - на ден по две-три заявления обработвали. Същото се отнася и до Русе.
УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 19 Май 2008, 18:05

abstract написа: Много интересно е, че в сайта на Агенцията по вписване по номера на заявлението справките могат да се правят само за един месец, а след това системата не ти дава никакъв отговор.

Не е така :)
Просто в полетата "от дата - до дата" се въвежда месеца през който е сканирано заявлението ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот zvezda » 19 Май 2008, 21:35

Melly написа:
zvezda написа:Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. ................

Преди няколко дни чух, че в Ловеч няма опашки - на ден по две-три заявления обработвали. Същото се отнася и до Русе.
УСПЕХ!

Ето, появи се надежда :) В такъв случай, мога ли да разчитам, че ако подам в Русе или Ловеч заявленията, те ще бъдат обработени до няколко дена. Все пак, наличието на по-малко заявления в един град би трябвало да ускори процеса по разглеждането им.
zvezda
Потребител

Моля за инфо, къде по-бързичковписват пререгистрациите

Мнениеот Melly » 19 Май 2008, 22:05

Божа работа, относно ефективността на ДЛР.
Във всички случаи процедурата е по-бърза - това, което целите zvezda.

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот zvezda » 19 Май 2008, 23:23

Благодаря!
zvezda
Потребител

Мнениеот barri » 20 Май 2008, 00:37

Забравете за тези бързи регистрации. В по-малкия град са по-малко заявленията, обаче и служителите са по-малко и не им дават тоя зор, който им се дава в СФ.
barri
Потребител

Мнениеот zoom » 20 Май 2008, 08:53

В който и град да подадете, това, което можете да спестите, е реденето на опашката. Длъжностните лица, които обработват документите са в София. Няма такова нещо като бърза регистрация. Не се лъжете, че някъде ще Ви обработят документите за 2 седмици. Всичко идва в София и се обработва тук от 30 човека, затова е такава бозата.
zoom
Потребител

Мнениеот black » 20 Май 2008, 09:39

Не мога да разбера защо утихна медийният шум около АВ! Нормализираха ли се нещата, що ли!? Това пълно безобразие е забъркано от някого и в една нормална държава той следва да си понесе отговорността, но не и в Абсурдистан! Това ли е улеснението за бизнеса? От 28.03. чакам регистрация на нова фирма, добре, че клиентът не бърза. Ами 5 те хиляди лева в банката - даже не се олихвяват! Нямам думи!
black
Младши потребител

Мнениеот zvezda » 20 Май 2008, 10:27

zoom написа:В който и град да подадете, това, което можете да спестите, е реденето на опашката. Длъжностните лица, които обработват документите са в София. Няма такова нещо като бърза регистрация. Не се лъжете, че някъде ще Ви обработят документите за 2 седмици. Всичко идва в София и се обработва тук от 30 човека, затова е такава бозата.

Не мога да повярвам ! Как така всичко идва в София .... вие ме убихте. Какъв е тогава смисъла да се подават по места ? Вече се чудя какъв е смисъла да се започва бизнес в Бг..
zvezda
Потребител

Мнениеот marsidi » 20 Май 2008, 16:35

Zvezda , както Zoom ти е казал няма значение къде ще ги подадеш документите единствено спестяваш опашки, а срок - не/за съжаление/ иначе ако имаше такъв вариант, отдавна да се хукнали по провинцията. :roll:
marsidi
Потребител

Мнениеот ocean » 22 Май 2008, 10:49

В нашата кантора сме хукнали.
В другите градове-извън София-документите се сканират веднага , влизат в системата и получават статут "обработва се".
В София само се подават документите, но не се сканират същия ден, а след седмица поне. И чак тогава започва това "обработва се" и великото чакане.
Може да спестяваме само седмица на клиента, но все е нещо.
Така че единият ни сътрудник си пътува юнашки и не мрънка.
Което, разбира се, е за сметка на другата му работа, защото така или иначе, денят се губи в пътища и друмища.
Безобразие!
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
Аватар
ocean
Потребител

Назад към Търговско право