- Дата и час: 02 Дек 2024, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за инфо, къде по-бързичко вписват пререгистрациите
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за инфо, къде по-бързичко вписват пререгистрациите
Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. В София се убедих, че не става - чакам една нова фирма вече повече от месец и не му се вижда края. Има ли град в тая държава, където ще мога да получа вписване поне след 2-3 седмици. Че ме е срам от чужденците вече - като им обяснявам, че трябва да чакат месец и отгоре, ме гледат все едно съм ги обрала.
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
- zvezda
- Потребител
Re: Моля за инфо, къде по-бързичко вписват пререгистрациите
zvezda написа:Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. В София се убедих, че не става - чакам една нова фирма вече повече от месец и не му се вижда края. Има ли град в тая държава, където ще мога да получа вписване поне след 2-3 седмици. Че ме е срам от чужденците вече - като им обяснявам, че трябва да чакат месец и отгоре, ме гледат все едно съм ги обрала.
Системата е централизирана ... не зависи от това в кой град е подадено заявлението ... но все пак ... ако подадете някъде, където директно сканират (а не както в София - след една седмица), можете да спестите 1 седмица ... ако клиентите Ви се съгласят на АД (а не на ООД) може и още 1-2 седмици да се спестят ... в този случай около месец може би ще отнеме ...
УСПЕХ!
- inspectora
- Активен потребител
Направо им казвай на клиентите си не месец, а два...аз днеска чакам да излезе една фирма от 26-ти март...и се надявам тайничко, че ще успеят, защото клиента и той се чуди какво става...има ли вписани промени, няма ли.
- barri
- Потребител
Без значение е къде се подават - чака се поне месец и половина. За документи с входящ № от 01.04.2008г., които са сканирани при подаването все още нямам вписване. Много интересно е, че в сайта на Агенцията по вписване по номера на заявлението справките могат да се правят само за един месец, а след това системата не ти дава никакъв отговор. Един съвет - подайте документите за пререгистрация и промяна едновременно, защото иначе ще чакате първо пререгистрацията поне месец и половина, а после ще трябва да подадете документите за промяната.
- abstract
- Потребител
Ами ти има доста да почакаш, мойте са сканирани на 26-ти и днеска най-накрая започнаха да я обработват тази дата...докато стигнат до тези от 01.04. има поне 10 дена според мен, защото те една дата я обработват 2-3 дена.
- barri
- Потребител
zvezda написа:Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. ................
Преди няколко дни чух, че в Ловеч няма опашки - на ден по две-три заявления обработвали. Същото се отнася и до Русе.
УСПЕХ!
-
Melly - Старши потребител
abstract написа: Много интересно е, че в сайта на Агенцията по вписване по номера на заявлението справките могат да се правят само за един месец, а след това системата не ти дава никакъв отговор.
Не е така
Просто в полетата "от дата - до дата" се въвежда месеца през който е сканирано заявлението ...
- inspectora
- Активен потребител
Melly написа:zvezda написа:Колеги, много ми е важно да подам документи за пререгистрация и за вписване на нови обстоятелства, които да излязат по-скоро. ................
Преди няколко дни чух, че в Ловеч няма опашки - на ден по две-три заявления обработвали. Същото се отнася и до Русе.
УСПЕХ!
Ето, появи се надежда В такъв случай, мога ли да разчитам, че ако подам в Русе или Ловеч заявленията, те ще бъдат обработени до няколко дена. Все пак, наличието на по-малко заявления в един град би трябвало да ускори процеса по разглеждането им.
- zvezda
- Потребител
Моля за инфо, къде по-бързичковписват пререгистрациите
Божа работа, относно ефективността на ДЛР.
Във всички случаи процедурата е по-бърза - това, което целите zvezda.
УСПЕХ!
Във всички случаи процедурата е по-бърза - това, което целите zvezda.
УСПЕХ!
-
Melly - Старши потребител
Забравете за тези бързи регистрации. В по-малкия град са по-малко заявленията, обаче и служителите са по-малко и не им дават тоя зор, който им се дава в СФ.
- barri
- Потребител
В който и град да подадете, това, което можете да спестите, е реденето на опашката. Длъжностните лица, които обработват документите са в София. Няма такова нещо като бърза регистрация. Не се лъжете, че някъде ще Ви обработят документите за 2 седмици. Всичко идва в София и се обработва тук от 30 човека, затова е такава бозата.
- zoom
- Потребител
Не мога да разбера защо утихна медийният шум около АВ! Нормализираха ли се нещата, що ли!? Това пълно безобразие е забъркано от някого и в една нормална държава той следва да си понесе отговорността, но не и в Абсурдистан! Това ли е улеснението за бизнеса? От 28.03. чакам регистрация на нова фирма, добре, че клиентът не бърза. Ами 5 те хиляди лева в банката - даже не се олихвяват! Нямам думи!
- black
- Младши потребител
zoom написа:В който и град да подадете, това, което можете да спестите, е реденето на опашката. Длъжностните лица, които обработват документите са в София. Няма такова нещо като бърза регистрация. Не се лъжете, че някъде ще Ви обработят документите за 2 седмици. Всичко идва в София и се обработва тук от 30 човека, затова е такава бозата.
Не мога да повярвам ! Как така всичко идва в София .... вие ме убихте. Какъв е тогава смисъла да се подават по места ? Вече се чудя какъв е смисъла да се започва бизнес в Бг..
- zvezda
- Потребител
Zvezda , както Zoom ти е казал няма значение къде ще ги подадеш документите единствено спестяваш опашки, а срок - не/за съжаление/ иначе ако имаше такъв вариант, отдавна да се хукнали по провинцията.
- marsidi
- Потребител
В нашата кантора сме хукнали.
В другите градове-извън София-документите се сканират веднага , влизат в системата и получават статут "обработва се".
В София само се подават документите, но не се сканират същия ден, а след седмица поне. И чак тогава започва това "обработва се" и великото чакане.
Може да спестяваме само седмица на клиента, но все е нещо.
Така че единият ни сътрудник си пътува юнашки и не мрънка.
Което, разбира се, е за сметка на другата му работа, защото така или иначе, денят се губи в пътища и друмища.
Безобразие!
В другите градове-извън София-документите се сканират веднага , влизат в системата и получават статут "обработва се".
В София само се подават документите, но не се сканират същия ден, а след седмица поне. И чак тогава започва това "обработва се" и великото чакане.
Може да спестяваме само седмица на клиента, но все е нещо.
Така че единият ни сътрудник си пътува юнашки и не мрънка.
Което, разбира се, е за сметка на другата му работа, защото така или иначе, денят се губи в пътища и друмища.
Безобразие!
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|