начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

При пълномощно от Англия трябва ли апостил?

При пълномощно от Англия трябва ли апостил?

Мнениеот tono_pr » 20 Май 2008, 13:36

Здравейте!
Предстои продажба на апартамент. За целта аз ще бъда пълномощник на продавача, който е Англичанин. Въпросът ми пълномощното, което той ще ми зпрати трябва ли да бъде с апостил или е достатъчно само да е заверено пред нотариус. Също така пълномощното трябва да е на английски само или може да бъде на английски и на български...
Освен пълномощно какви други документи ще трябват (декларация за гражданство?)

Благодаря!
tono_pr
Нов потребител

Мнениеот antoniagarcheva » 22 Май 2008, 10:47

Здравейте,
Пълномощното трябва да бъде задължително с апостил, трябва да има декларации по чл.261 и чл.25 задължително заверени и имената трябва да са изписани саморъчно под подписа.Могат да бъдат само на англииски и после да бъдат преведени от агенция.Успех
antoniagarcheva
Нов потребител

Мнениеот katy_ib » 22 Май 2008, 11:10

antoniagarcheva написа:Здравейте,
Пълномощното трябва да бъде задължително с апостил, трябва да има декларации по чл.261 и чл.25 задължително заверени и имената трябва да са изписани саморъчно под подписа.Могат да бъдат само на англииски и после да бъдат преведени от агенция.Успех

това не е вярно, достатъчно е да е спазена формата за упълномощаване за сключване на сделки по английския зокжн
katy_ib
Младши потребител

Мнениеот barri » 22 Май 2008, 11:18

Да, ама пълномощното ще породи действие за България.
barri
Потребител

Мнениеот katy_ib » 22 Май 2008, 11:50

barri написа:Да, ама пълномощното ще породи действие за България.

Абе вие за кодекса на международното частно право не сте ли чували???
katy_ib
Младши потребител

Re: При пълномощно от Англия трябва ли апостил?

Мнениеот izabela75 » 02 Юни 2008, 09:45

[quote="tono_pr"]Здравейте!
Предстои продажба на апартамент. За целта аз ще бъда пълномощник на продавача, който е Англичанин. Въпросът ми пълномощното, което той ще ми зпрати трябва ли да бъде с апостил или е достатъчно само да е заверено пред нотариус. Също така пълномощното трябва да е на английски само или може да бъде на английски и на български...
Освен пълномощно какви други документи ще трябват (декларация за гражданство?)

Благодаря![/quote]

Здравейте,
пълномощното трябва да е на езика на упълномощаващия, в случая на английски език. След заверка при Нотариус в Англия документът се изпраща в тяхното Външно министерство за поставяне Апостил. И Англия и България са страни членки на конвенцията. Апостилът освобождава от задължението за по-нататъшна легализация. Това важи съответно за всички останали официални документи.
Когато документът е снабден и Ви бъде изпратен (в оригинал) го дайте за превод в Агенция, която има договор с Министерство на Външните работи на РБългария. Апостилът също трябва да бъде преведен.
Клиентът Ви да подпише също и декларации за семейно положение и за произхода на парите (ако сделката е над 30 000 лева и нотариусът, който ще изповядва сделката я изисква). Те също се подписват пред нотариус и съответно се изпращат за Апостил.
Успех!
Аватар
izabela75
Младши потребител

Назад към Право на ЕС