начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Помощ! Пререгистрация и сделка с недвижим имот!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ! Пререгистрация и сделка с недвижим имот!

Мнениеот Dirigenta » 22 Май 2008, 17:29

Здравейте.
Проблемът е следния.
ЕООД е получило Удостоверение от Окръжния съд за пререгистрация. Към настоящия момент обаче не е подало документите за пререгистрацията в ТР.
На 26.05.2008г. предстои дружеството да закупи недвижим имот.
Проблемът се състои в това, че за целите на сделката е необходимо удостоверение за актуално състояние.
Дотук хубаво, но от съда отказват да издадат такова с мотива "вече сте прехвърлени в ТР". В същото време от ТР отказват да издадат удостоверение "докато дружеството не бъде официално регистрирано там" т.е. най - вероятно след два месеца!!!
Нотариусът казва, че нямало да изповяда сделката без въпросното удостоверение!!!

Най-лошото е, че ако не се състои покупко-продажбата по наша вина продавачът на недвижимия имот най вероятно ще си прибере даденото му капаро и . . . дим да го няма!?

Моля Ви ако някой има опит в подобна ситуация да го сподели с мен.
Предварително Ви Благодаря
Dirigenta
Младши потребител

Мнениеот barri » 22 Май 2008, 18:02

СГС издава от старите актуално състояния.
barri
Потребител

Мнениеот ykovachev » 23 Май 2008, 17:22

Съдът издава обикновени УАС, но само ако не е издал удостоверение за пререгистрация. Тъй че - или се борите с помощта на удостоверението за пререгистрация, като обяснявате, че няма регистрация в ТР и никакви промени не са възможни след издаването на удостоверението, или се плъзвате по двумесечните приключения в ТР...
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Dirigenta » 23 Май 2008, 17:28

Е това ако не е апсурд . . . здраве му кажи?!

Сега излиза така, че дружеството не се води никъде?! :shock:

Тая държава съвсем се скапа!!!!!
Dirigenta
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 17:37

Добре де ... как може да има толкова **** хора ...
1.Щом има издадено УАС за пререгистрация, то отразява всички промени, правени в съда!
2.Щом дружеството не е пререгистрирано (независимо подавани ли са или не документи в ТР), то НЯМА как да извърши каквато и да било промяна!!! Т.е. УАС за пререгистрация ще удостоверява АС на дружеството при всички положения!!! Т.е. дори и на 30.12.2010г. да отида при някой с УАС за пререгистрация (от съда) и ако дружеството не е пререгистрирано все още, то това УАС (с дата на издаване примерно 01.02.2008г.) ЩЕ ОТРАЗЯВА ВЯРНО АС на дружеството ....

Dirigenta, тя държавата, че е "виновна" за ТР - виновна е ... обаче в случая НЕ е тя виновна ...
Отивате с УАС за пререг. при нотаруиса в деня на сделката - пускате писмена молба (ако трябва даже с Нот. покана) за изповядване на вашата сделка - нека да отказва ... нека продавача да "изчезва" с капарото ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот fenix_f » 27 Май 2008, 14:03

И аз се "пекох" на подобен огън. Актуалното състояние ми трябваше във връзка с кредит. Представих им нотариално заверено копие от Актуалното за пререгистрация и така. Чувам, че подобни проблеми има и при подаването на документи по Закона за обществените поръчки.
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот angelika » 27 Май 2008, 19:13

Спокойно колега, всички сме във вихъра на приключението "Търговски регистър"....от края на март - до момента - ни вест , ни кост от моите пререгистрации, регистрации и т.н., клиентите ме побъркаха от обаждания и изливане на гнева им върху мен, но аз си чакам чинно и се моля да не излезе отказ..
Опитайте да обвържете продавача с предварителен договор, за да спечелите време за пререгистрация и да не загубите капарото....или пък пробвайте при друг нотариус!
Успех!
angelika
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 27 Май 2008, 19:37

fenix_f написа:И аз се "пекох" на подобен огън. Актуалното състояние ми трябваше във връзка с кредит. Представих им нотариално заверено копие от Актуалното за пререгистрация и така. Чувам, че подобни проблеми има и при подаването на документи по Закона за обществените поръчки.

За банки е друга работа - те са си частни субекти ... могат да искат каквото си искат ;) (ако не нарушават разбира се закона) ...
По ЗОП пък ... как се нервя ... някой като ходи да им вади УАС ...
Абе хора - в тая държава има закони бре ... ако не важат за някои субекти, то за самата държава няма как да не важат ... :idea: :idea: :idea: :idea:
inspectora
Активен потребител

Назад към Търговско право