начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съпруг длъжник

Съпруг длъжник

Мнениеот Lilli01 » 21 Май 2008, 12:02

Незная как да се предпазя от съпруга ми, тъй като той без мое знание непрекъснато тегли заеми и кредити. Аз научавам обикновено след изтичане на срока за погасяване, когато заемодателите започват изпълнително производство срещу семейната имуществена общност. Мога ли да наложа забрана някаква на банките да му дават кредити? Длъжни ли са да ме уведомяват, когато му ги отпускат, а не да ме търсят при свършен факт. Моля, дайте съвет!
Lilli01
Нов потребител

Re: Съпруг длъжник

Мнениеот Melly » 21 Май 2008, 12:28

Lilli01 написа:Незная как да се предпазя от съпруга ми, тъй като той без мое знание непрекъснато тегли заеми и кредити. Аз научавам обикновено след изтичане на срока за погасяване, когато заемодателите започват изпълнително производство срещу семейната имуществена общност. Мога ли да наложа забрана някаква на банките да му дават кредити? Длъжни ли са да ме уведомяват, когато му ги отпускат, а не да ме търсят при свършен факт. Моля, дайте съвет!

Не е ли време да се замислите за какво Ви е тази ТЕЖЕСТ?
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Lilli01 » 21 Май 2008, 15:31

Добре, обаче в срок от 6 месеца след развалянето на семейната общност може да се отнема имущество, ако той е задлъжнял преди развалянето й. Или греша?
Lilli01
Нов потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 21 Май 2008, 16:51

За всяко изпълнение срещу СИО трябва да Ви уведомяват. Следете оценките. След като се направи оценката, внасяте идеалната част на Съдебния Изпълнител и искате да Ви се издаде постановление за възлагане, което Ви прави единствен собственик. Така постепенно ставате собственик на цялото имущество и когато дойде следващият кредитор му дайте съпруга за разфасоване.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот satir » 21 Май 2008, 17:03

Lilli01 написа:Незная как да се предпазя от съпруга ми, тъй като той без мое знание непрекъснато тегли заеми и кредити. Аз научавам обикновено след изтичане на срока за погасяване, когато заемодателите започват изпълнително производство срещу семейната имуществена общност. Мога ли да наложа забрана някаква на банките да му дават кредити? Длъжни ли са да ме уведомяват, когато му ги отпускат, а не да ме търсят при свършен факт. Моля, дайте съвет!
Обърнете са към БНБ с подробна писмена молба, тогава никоя банка няма да му отпусне повече ниткакъв кредит. БНБ информира всички банки в подобни случаи.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот gudio » 21 Май 2008, 20:22

satir написа:
Обърнете са към БНБ с подробна писмена молба, тогава никоя банка няма да му отпусне повече ниткакъв кредит. БНБ информира всички банки в подобни случаи.

:shock: Ашколсун ! Брей каква процедура ?! Как не са се сетили всички развеждащи се или планиращи развод половинки да подадат по една такав молба, та да "затворят кредитната система" за злодея-съпруг ? Сега ако пуснете и формуляр на молбата до БНБ ( :roll: не може да няма такъв) пък и да посочите нормативния акт, уреждащ процедурата - получавате голямата награда... :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 21 Май 2008, 21:38

До
БНБ

Молба

От
Сийка Иванова Груева

Уважаеми г-н началник,

Искам да те уведомя, че мъжо ми е малко идиот и тегли кредити каквито му падне и после малко позабравя да ги връща, в следствие на което от време на време идват у дома някакви хора с едни тефтери и отнемат от мен владението на някои имущества семейна собственост. В последствие разбирам, че и собствеността отнемали ...
петитум:
Във връзка с горното, моля да разпоредите на всички търговски банки, заложни къщи, чейндж бюра, лизингови компании, разни нелегални лихвари, изобщо всякакви финансови и нефинансови институции и т.н. да не му дават в заем, влог, или под каквато и да е друга правна форма пари, вещи, ценни книжа, алкохол и всичко друго, което става за ядене или за пиене (най-вече).

31.02.1897г.
с.Джулюница
С уважение:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот satir » 23 Май 2008, 16:37

gudio написа:
satir написа:

:shock: Ашколсун ! Брей каква процедура ?! Как не са се сетили всички развеждащи се или планиращи развод половинки да подадат по една такав молба, та да "затворят кредитната система" за злодея-съпруг ? Сега ако пуснете и формуляр на молбата до БНБ ( :roll: не може да няма такъв) пък и да посочите нормативния акт, уреждащ процедурата - получавате голямата награда... :wink:

я виж ти!? модератора определено е засегнат (от друга тема)
От вътрешната поща:
"Уважаеми колеги,

В ЦУ постъпи телекс от БНБ, с молба за съдействие от г-жа Верххххх Хххххх Хххххх за следното:

Да не бъдат удовлетворявани евентуални искания на дъщеря и Яххххх Гххххх Ниххххх, ЕГН хххххххххх за отпускане на кредити, тъй като страда от психично заболяване, пенсионирана е по болест и е регистрирана в психодиспансер.
п.п. нищо лично гъдьо.... много неща не са ти ясни обаче :)
едит: доколкото разбрах мацката не се развежда а иска на мъжленцето и да не дават кредити, защото не ги обслужва редовно
не всичко е членове и алинеи господа юристи :idea:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 16:43

satir написа:"Уважаеми колеги,

В ЦУ постъпи телекс от БНБ, с молба за съдействие от г-жа Верххххх Хххххх Хххххх за следното:

Да не бъдат удовлетворявани евентуални искания на дъщеря и Яххххх Гххххх Ниххххх, ЕГН хххххххххх за отпускане на кредити, тъй като страда от психично заболяване, пенсионирана е по болест и е регистрирана в психодиспансер.

Тъй де ... ама има малко разлика нали ;)

"Вие ако искате се съобразявайте с този факт ... но да знаете там има ени текстове по ЗЗД ..." :P

И в крайна сметка всичко това е един вид "неофициално" ... просто за сведение ;) ... да няма грешки ;) ... Съвсем друго е "Мъжо ми е напълно здрав психически, не е алкохолик ... просто му е малко акъла - я спрете там с кредитите" :P
inspectora
Активен потребител

Мнениеот satir » 23 Май 2008, 16:59

inspectora написа:
satir написа:"Уважаеми колеги,

Тъй де ... ама има малко разлика нали ;)

"Вие ако искате се съобразявайте с този факт ... но да знаете там има ени текстове по ЗЗД ..." :P

И в крайна сметка всичко това е един вид "неофициално" ... просто за сведение ;) ... да няма грешки ;) ... Съвсем друго е "Мъжо ми е напълно здрав психически, не е алкохолик ... просто му е малко акъла - я спрете там с кредитите" :P
никога не можеш да влезеш в една река два пъти
п.п.
1 всеки случай е различен, разширете кръгозора си!!! не всичко е членове и алинеи!!!!!
2. лош длъжник е една МНОООООГО лоша характеристика за всеки кредитоискател, за всяка една банка по света :idea:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 17:14

То това е ясно - винаги може да се "подкаже", че някой е "лош длъник" ... само че ние тук сме юристи, а не експерти по "оценка на риска" ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 23 Май 2008, 17:45

:lol: Това ми напомня на онази работа с бабичката, дето иска да й се възбрани имотът, да не би докато е в чужбина някой имотен измамник да й го прехвърли и ходи да се кара в Службата по вписванията защо не искат да го направят.
По принцип нали има "Кредитен регистър" и там ... някой да подскаже, че не съм запознат - всички или над някакъв размер на кредита кредитополучатели се вписват именно за да се предотврати свръхзадлъжняването им ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 17:50

gudio написа::lol: Това ми напомня на онази работа с бабичката, дето иска да й се възбрани имотът, да не би докато е в чужбина някой имотен измамник да й го прехвърли и ходи да се кара в Службата по вписванията защо не искат да го направят.

Ха-ха тва е супер идейка ... срещу сумата от около 10 000 лв (парична гаранция) за обезпечение на бъдещ иск предявим срещу мен от да кажем брат`чеда ще си осигуря възбранка ;) - ха да ходят разни измамници да ми продават имота ;) ... като реша да продавам - сваляме възбранката - вземаме си гаранцийката и фиу ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 23 Май 2008, 17:57

Имаше такава тема - там изразих мнение, че е по-добре една ипотека за повечко пари да се впише, откъм разноски е по-евтино. Не спасява имота от прехвърляне, но поне винаги може да му се вземе равностойността. :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 18:00

Аз така като смятам ипотечка май доста повечко проблеми ще отвори, а и от към рязходи ще е къде-къде повечко (и то "невъзвръщаеми" ;) )
inspectora
Активен потребител

Мнениеот gudio » 23 Май 2008, 18:12

inspectora написа:Аз така като смятам ипотечка май доста повечко проблеми ще отвори, а и от към рязходи ще е къде-къде повечко (и то "невъзвръщаеми" ;) )

:?: `що бря ? Нот. такса максимум 3600 лв. (с ДДС :wink: ), вписване - поносимо и толкова. А иначе - 10 000 лв. неолихвяемо блокирани... Възбрани (мой печален опит) по обезпечение на бъдещ иск много лесно се заличават с фалшиви определения именно от имотните измамници, а ипотека се заличава по-трудно... освен ако веднага след вписването й бабичката не е взела и едно нотариално заверено съгласие за заличаване, което да носи в пазвата си по време на воаяжа из чужбина :lol: Ама се отклоняваме от темата.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот satir » 24 Май 2008, 05:42

inspectora написа:То това е ясно - винаги може да се "подкаже", че някой е "лош длъник" ... само че ние тук сме юристи, а не експерти по "оценка на риска" ... ;)
спор че сте юристи няма, ама тя мацката в първия си пост питаше как да озапти мъжа си, да не взима повече кредити. Мисля че И бях полезен.
Аватар
satir
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство