Здравейте.
Проблемът е следния.
ЕООД е получило Удостоверение от Окръжния съд за пререгистрация. Към настоящия момент обаче не е подало документите за пререгистрацията в ТР.
На 26.05.2008г. предстои дружеството да закупи недвижим имот.
Проблемът се състои в това, че за целите на сделката е необходимо удостоверение за актуално състояние.
Дотук хубаво, но от съда отказват да издадат такова с мотива "вече сте прехвърлени в ТР". В същото време от ТР отказват да издадат удостоверение "докато дружеството не бъде официално регистрирано там" т.е. най - вероятно след два месеца!!!
Нотариусът казва, че нямало да изповяда сделката без въпросното удостоверение!!!
Най-лошото е, че ако не се състои покупко-продажбата по наша вина продавачът на недвижимия имот най вероятно ще си прибере даденото му капаро и . . . дим да го няма!?
Моля Ви ако някой има опит в подобна ситуация да го сподели с мен.
Предварително Ви Благодаря
- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ! Пререгистрация и сделка с недвижим имот!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Съдът издава обикновени УАС, но само ако не е издал удостоверение за пререгистрация. Тъй че - или се борите с помощта на удостоверението за пререгистрация, като обяснявате, че няма регистрация в ТР и никакви промени не са възможни след издаването на удостоверението, или се плъзвате по двумесечните приключения в ТР...
- ykovachev
- Активен потребител
Е това ако не е апсурд . . . здраве му кажи?!
Сега излиза така, че дружеството не се води никъде?!
Тая държава съвсем се скапа!!!!!
Сега излиза така, че дружеството не се води никъде?!
Тая държава съвсем се скапа!!!!!
- Dirigenta
- Младши потребител
Добре де ... как може да има толкова **** хора ...
1.Щом има издадено УАС за пререгистрация, то отразява всички промени, правени в съда!
2.Щом дружеството не е пререгистрирано (независимо подавани ли са или не документи в ТР), то НЯМА как да извърши каквато и да било промяна!!! Т.е. УАС за пререгистрация ще удостоверява АС на дружеството при всички положения!!! Т.е. дори и на 30.12.2010г. да отида при някой с УАС за пререгистрация (от съда) и ако дружеството не е пререгистрирано все още, то това УАС (с дата на издаване примерно 01.02.2008г.) ЩЕ ОТРАЗЯВА ВЯРНО АС на дружеството ....
Dirigenta, тя държавата, че е "виновна" за ТР - виновна е ... обаче в случая НЕ е тя виновна ...
Отивате с УАС за пререг. при нотаруиса в деня на сделката - пускате писмена молба (ако трябва даже с Нот. покана) за изповядване на вашата сделка - нека да отказва ... нека продавача да "изчезва" с капарото
1.Щом има издадено УАС за пререгистрация, то отразява всички промени, правени в съда!
2.Щом дружеството не е пререгистрирано (независимо подавани ли са или не документи в ТР), то НЯМА как да извърши каквато и да било промяна!!! Т.е. УАС за пререгистрация ще удостоверява АС на дружеството при всички положения!!! Т.е. дори и на 30.12.2010г. да отида при някой с УАС за пререгистрация (от съда) и ако дружеството не е пререгистрирано все още, то това УАС (с дата на издаване примерно 01.02.2008г.) ЩЕ ОТРАЗЯВА ВЯРНО АС на дружеството ....
Dirigenta, тя държавата, че е "виновна" за ТР - виновна е ... обаче в случая НЕ е тя виновна ...
Отивате с УАС за пререг. при нотаруиса в деня на сделката - пускате писмена молба (ако трябва даже с Нот. покана) за изповядване на вашата сделка - нека да отказва ... нека продавача да "изчезва" с капарото
- inspectora
- Активен потребител
И аз се "пекох" на подобен огън. Актуалното състояние ми трябваше във връзка с кредит. Представих им нотариално заверено копие от Актуалното за пререгистрация и така. Чувам, че подобни проблеми има и при подаването на документи по Закона за обществените поръчки.
И убиеца се мисли за прав.
- fenix_f
- Потребител
Спокойно колега, всички сме във вихъра на приключението "Търговски регистър"....от края на март - до момента - ни вест , ни кост от моите пререгистрации, регистрации и т.н., клиентите ме побъркаха от обаждания и изливане на гнева им върху мен, но аз си чакам чинно и се моля да не излезе отказ..
Опитайте да обвържете продавача с предварителен договор, за да спечелите време за пререгистрация и да не загубите капарото....или пък пробвайте при друг нотариус!
Успех!
Опитайте да обвържете продавача с предварителен договор, за да спечелите време за пререгистрация и да не загубите капарото....или пък пробвайте при друг нотариус!
Успех!
- angelika
- Младши потребител
fenix_f написа:И аз се "пекох" на подобен огън. Актуалното състояние ми трябваше във връзка с кредит. Представих им нотариално заверено копие от Актуалното за пререгистрация и така. Чувам, че подобни проблеми има и при подаването на документи по Закона за обществените поръчки.
За банки е друга работа - те са си частни субекти ... могат да искат каквото си искат (ако не нарушават разбира се закона) ...
По ЗОП пък ... как се нервя ... някой като ходи да им вади УАС ...
Абе хора - в тая държава има закони бре ... ако не важат за някои субекти, то за самата държава няма как да не важат ...
- inspectora
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|