Здравейте имам неработещо ЕООД тъй кати бях по майчиство, и искам да започна да предлагам услуги на други майки, но под име различно от това на фирмата ми.
Как се постъпва в таклъв случай и как се нарича новото име, търговско име или какво? И името на фирмата също ли е търговско име?
Предполагам най-лесно е да направя нова фирма с това име, но не ми се иска
Много ще съм ви благодарна за консултацията!
Примерно фирмата е Марийка ЕООД, а услугите които ще предлагам към нея с име Дечко и Пипилота със собствени лога и сайтове. Може ли това да стане и как се наричат тези две марки ако не са регистрирани марки
- Дата и час: 02 Дек 2024, 08:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Име на фирма + име на услуга
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Чл. 9. (1) Марката е знак, който е способен да отличава стоките или услугите на едно лице от тези на други лица и може да бъде представен графично. Такива знаци могат да бъдат думи, включително имена на лица, букви, цифри, рисунки, фигури, формата на стоката или на нейната опаковка, комбинация от цветове, звукови знаци или всякакви комбинации от такива знаци.
(2) Марка е търговска марка, марка за услуги, колективна марка и сертификатна марка.
Можете да регистрирате марките, които искате в Патентното ведомство на името на фирмата Ви. В много случаи марките са по-известни от фирмите собственици на марките. Препоръчително е все пак в сайта си да впишите и името на фирмата си. Друг вариант е да промените само наименованието на фирмата си. Ако не желаете регистрирайте си нова фирма и марките ги регистрирайте на името на новата Ви фирма.
(2) Марка е търговска марка, марка за услуги, колективна марка и сертификатна марка.
Можете да регистрирате марките, които искате в Патентното ведомство на името на фирмата Ви. В много случаи марките са по-известни от фирмите собственици на марките. Препоръчително е все пак в сайта си да впишите и името на фирмата си. Друг вариант е да промените само наименованието на фирмата си. Ако не желаете регистрирайте си нова фирма и марките ги регистрирайте на името на новата Ви фирма.
- abstract
- Потребител
abstract написа:Чл. 9. (1) Марката е знак, който е способен да отличава стоките или услугите на едно лице от тези на други лица и може да бъде представен графично. Такива знаци могат да бъдат думи, включително имена на лица, букви, цифри, рисунки, фигури, формата на стоката или на нейната опаковка, комбинация от цветове, звукови знаци или всякакви комбинации от такива знаци.
Много много ВИ благодаря, мисля, че ми стана ясно!
Ако не регистрирам марката тя все още е марка нали? Съзнавам търговските рискове, но докато не започна да печеля ( ако въобще има печалба идеята ми ), немога да си позволя да платя за регистрация...
- Atamani
- Нов потребител
Atamani написа:Ако не регистрирам марката тя все още е марка нали? Съзнавам търговските рискове, но докато не започна да печеля ( ако въобще има печалба идеята ми ), немога да си позволя да платя за регистрация...
Марка си е
Но не вярвам да съзнавате търговските рискове ... отделно, че съществуват и доста други рискове по линия на интелектуалната собственост и конкуренцията ...
Успех ... (но да знаете - с трици маймуни ....)
П.П.: да не се окаже, че "спестените" 500 или 1000 или колкото са там лв. за регистрация ще трябва да ги "плащате" в 10-100 + торен размер на някой някой ден ....
- inspectora
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|