- Дата и час: 05 Дек 2024, 02:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Честита ни радост-промени в ЗТР
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
46 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Честита ни радост-промени в ЗТР
Хайде сега да четем и да се радваме на новата придобивка-промените в Закона за търговския регистър (ДВ, брой 50/2008).
От сега усещам, че има за какво да благодарим на колегата Ковачев!
От сега усещам, че има за какво да благодарим на колегата Ковачев!
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
Re: Честита ни радост-промени в ЗТР
...
Последна промяна p_n_n на 14 Юни 2008, 22:20, променена общо 1 път
- p_n_n
- Потребител
- prnedev
- Активен потребител
А за ГПК никой нищо не казва.
П.П. За какво благодарите на Ковачев, че съм изпуснала? Да не е сред авторите на проекта?
П.П. За какво благодарите на Ковачев, че съм изпуснала? Да не е сред авторите на проекта?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Аз поне останах с такова впечатление, четейки тази тема: http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=29 ... sc&start=0
и в частност, това: http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=225769#225769
и в частност, това: http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=225769#225769
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
-
ocean - Потребител
p_n_n написа:prnedev написа:И настъпи всеобща радост )))
Още не съм стигнал до измененията в ЗСч, но след като казвате, че радостта е "всеобща", ще се съглася с Вас!
Общо взето болката беше за публикуването на годишните отчети, макар че някои вестници или интернет странички се лишават от доходи )). Така че можем да чуем "как държавата пак спъва честния интернет бизнес"
Държавен вестник написа:§ 9а. (нов, ДВ, бр. 50 от 2008 г.)
(3) Търговците, които до 31 май на съответната година не са пререгистрирани съгласно § 4, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за търговския регистър, публикуват до 30 юни на същата година актовете по чл. 40, ал. 1—3 за предходната година чрез икономическо издание или интернет независимо от задълженията им съгласно ал. 1—2. В този случай се прилага изискването на чл. 40, ал. 5 до момента на обявяването на актовете в търговския регистър. За търговците, които са пререгистрирани през юни на съответната година и през същия месец са заявили и представили за обявяване в търговския регистър актовете по чл. 40, ал. 1—3 за предходната година, не се прилагат изискванията на изречения първо и второ.
4) Алинея 3 не се прилага от търговци, чийто годишен финансов отчет за предходната година не подлежи на задължителен независим финансов одит.
(5) Алинеи 1—4 се прилагат до изтичането на срока за пререгистрация съгласно § 4, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за търговския регистър
- prnedev
- Активен потребител
Здравейте колеги,
Случайно да прочетохте в промените в ЗТР, че при отказ не се дължи нова такса, защото аз не успях да го открия. Ако греша, моля да бъде извинен...
УСПЕХ !
Случайно да прочетохте в промените в ЗТР, че при отказ не се дължи нова такса, защото аз не успях да го открия. Ако греша, моля да бъде извинен...
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
monteskio написа:Здравейте колеги,
УСПЕХ !
Няма ... и по-добре ... ... който му се рискува (разбирай плаща по 10 пъти ) - да ходи сам се регистрира ... така е защитен изнтересът на адвокатската гилдия ... има си и хубава страна сега като се замисля ... преди и аз не бях съгласен да се плаща нова такса ... - вече съм на друго мнение
- inspectora
- Активен потребител
Колеги, бях написал нещо доста по-дългичко като текст и разсъждения, но нещо се затри и затова напрво и накратко - не ви ли притеснява ал.4 от "новия" чл.13? За мен лично първо не е ясно какво е искал да каже авторът, и второ - малко ми обезсмисля така дълго чаканата т.3. на чл.15, ал.1.
- xpucmo
- Нов потребител
xpucmo написа:Колеги, бях написал нещо доста по-дългичко като текст и разсъждения, но нещо се затри и затова напрво и накратко - не ви ли притеснява ал.4 от "новия" чл.13? За мен лично първо не е ясно какво е искал да каже авторът, и второ - малко ми обезсмисля така дълго чаканата т.3. на чл.15, ал.1.
Че защо да се обезсмисля?
По ал. 4 на чл. 13 за декларацийките ставаше реч ако не се лъжа ... какъв е проблемът там ...
- inspectora
- Активен потребител
poli_g написа:Мен друго ме притеснява- колеги, какво е Вашето мнение, относно ал. 3 на чл. 13?
По аргумент на противното, ако заявлението се подава от адвокат- данните му стават публични?
Е те така или иначе му стават публични - като заявител ...дали ще го "пишат" и като подател - все тая
- inspectora
- Активен потребител
poli_g написа:Ако правилно съм разбрала - в образците, в поле заявител ще се вписват данните на адвоката- така ли е, колега?
Мхм ...
- inspectora
- Активен потребител
Колеги, здравейте отново, в текста, който ми се изтри бях си развил притесненията по-подробно, но общо взето според мен чл.13, ал.4 може да се тълкува по два начина: първи - ако заявител е адвокат не се подава никаква декларация, защото очевидно не обикалям по цял ден общи събрания да следя какво точно приемат клиентите ми и няма как да декларирам "истинността на заявените обстоятелства...", и втори - аз съм заявител, ама представям декларация от управител или някой друг, който я дава в незнайно какво си качество, защото нали аз съм заявител, и накрая аз отивам и вместо да заверявам някакви измислени декларации заверявам едно А4 и се чудя за какъв дявол ми е това изменение на ЗТР като пак трябва да чакам нотариално заверени декларации и апостили по 3 седмици. Аз лично съм за първия вариант, ама не решавам аз.
Може би не стана много ясно какво искам да кажа, но съм доста изморен, вчера го бях написал по-добре
А що се отнася до личните данни - в Апис Регистър само домашния ми телефон го няма, така че...
Може би не стана много ясно какво искам да кажа, но съм доста изморен, вчера го бях написал по-добре
А що се отнася до личните данни - в Апис Регистър само домашния ми телефон го няма, така че...
- xpucmo
- Нов потребител
Точно така го разбирам и аз - адвокат-заявител => декларация йок
То ... няма и какво да декларира като се погледне реално ...
То ... няма и какво да декларира като се погледне реално ...
- inspectora
- Активен потребител
Това беше и мнението на Янаки Стоилов, ако погледнете стенограмата от заседанието на Правната комисия, ще видите каква люта дискусия се разгоря именно във връзка с декларациите... Линк съм дал, струва ми се, в "Обсъждане на законопроекти".
- ykovachev
- Активен потребител
Здравейте, въпроса ми може да ви се стори и малко тъп, ще прощавате: Така както го чета /чл. 13/ ми се струва, че когато заявлението А4,А5... Г1 и т.н. си е подписано от Управител, респ. Изпълнителен директор няма да има нужда от изрична декларация по чл. 13, защото нали преди подписа си декларира, с отметката срещу текста. Ако някой не е много уморен и разсеян като мене, моля да ми отговори, защото утре трябва да пусна едно ново дружество.
- i.georgieva
- Младши потребител
i.georgieva написа:Здравейте, въпроса ми може да ви се стори и малко тъп, ще прощавате: Така както го чета /чл. 13/ ми се струва, че когато заявлението А4,А5... Г1 и т.н. си е подписано от Управител, респ. Изпълнителен директор няма да има нужда от изрична декларация по чл. 13, защото нали преди подписа си декларира, с отметката срещу текста. Ако някой не е много уморен и разсеян като мене, моля да ми отговори, защото утре трябва да пусна едно ново дружество.
Въпросът изобщо не е тъп
Предишната редакция беше: (5) Заявителят подписва декларация за истинността на заявените от него обстоятелства или за приемането на представените актове.
Сегашната е:(4) Към заявлението се прилага декларация, подписана от заявителя по чл. 15, ал. 1, т. 1 и 2 или ал. 3, за истинността на заявените обстоятелства или за приемането на представените за обявяване актове.
"А кажи ми господине де е топчето?"
Според мен не бива да се тълкува буквално новата разпоредба - щом има декларация инкорпорирана в самото заявление и е отразено, че лицето подписало заявлението всъщност и декларира верността на данните, то не би следвало да се прилага допълнителна декларация (т.е. въпрос на избор е дали ще "маркираш" декларацията от заявлението, или ще я напишеш/подпишеш отделно) ... но кой знае какво се върти в главата на съответното длъжностно лице ...
- inspectora
- Активен потребител
И на мен ще ми се наложи тези дни да регистрирам едно ЕООД. Все още не съм адвокат, затова ще бъда упълномощено лице. В този случай в заявлвнието на заявител си пиша управителя, той го подписва без нот. заверка, правя си едно нотариално заверено пълномощно от него и представям декларация, че заявлението и приложените към него документи са предоставени от заявителя.Правилно ли се ориентирам или бъркам някъде?
- spike
- Младши потребител
46 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|