- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Права върху запазено име
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Права върху запазено име
Здравейте!
Подадох документи за първоначална регистрация на ООД на 10.04, като в същия ден запазих и името, респективно правата по запазеното наименование приключват на 10.06- чудя се, ако до тогава не излезе регистрацията на Дружесвото какво става с името?!Например служителите на ТР разглеждат документите на 11.06 и някой друг сутринта си е запазил същото име.. !!!
Колеги, някой знае ли коя дата разглеждат днес?
Предварително благодаря!
Подадох документи за първоначална регистрация на ООД на 10.04, като в същия ден запазих и името, респективно правата по запазеното наименование приключват на 10.06- чудя се, ако до тогава не излезе регистрацията на Дружесвото какво става с името?!Например служителите на ТР разглеждат документите на 11.06 и някой друг сутринта си е запазил същото име.. !!!
Колеги, някой знае ли коя дата разглеждат днес?
Предварително благодаря!
- angelika
- Младши потребител
Колега, почетете малко и ще разберете ...
Не мога да повярвам, че такива въпроси са зададени от колеги ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Колега, почетете малко и ще разберете ...
Едно време Академика раздаваше същите съвети из форума
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:inspectora написа:Колега, почетете малко и ще разберете ...
Едно време Академика раздаваше същите съвети из форума
Както казах в една др. тема ... ще взема и да доуточня тук ... постовете ми във форума от 18.00 до 00.00 на 27.05.2008г. се пишат в афектно състояние ... така, че предварително се извинявам ако се получи да има засегнати КОЛЕГИ (само на тях )
А не мога да спра да пиша в момента, защото не знам на къде ще "избие" афекта (предпочитам тук )
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа: постовете ми във форума от 18.00 до 00.00 на 27.05.2008г. се пишат в афектно състояние ...
Аз съм в афект от няколко месеца...и оттогава тормозя форума с присъствието си
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Колега, форум е..., а и не разбирам, защо да не поставя въпрос, който ми е хрумнал мигновено..надявам се не допускате, че поставяйки въпроса тук - разчитам само на отговорите..
- angelika
- Младши потребител
По-съществената част ...
Извинения!
П.П.: нищо, че още няма 00.00 ... афектът вече го няма ... т.е. този пост (настоящия) не е писан в афектно състояние
inspectora написа: .... постовете ми във форума от 18.00 до 00.00 на 27.05.2008г. се пишат в афектно състояние ...
Извинения!
П.П.: нищо, че още няма 00.00 ... афектът вече го няма ... т.е. този пост (настоящия) не е писан в афектно състояние
- inspectora
- Активен потребител
Разбирам защо инспектора се дразни на този въпрос. Просто нещата са уредени и не са сложни.
Името се запазва и със самото подаване на документи - в базата е записано, че с това име има подадено заявление. Така че ако името е уникално (а то надявам се е), запазването е било излишно.
Тъй като заявленията се регистрират и обработват последователно - ако в момента на подаването не е имало чужди права върху името, то е запазено до момента в който получите решение или отказ.
Името се запазва и със самото подаване на документи - в базата е записано, че с това име има подадено заявление. Така че ако името е уникално (а то надявам се е), запазването е било излишно.
Тъй като заявленията се регистрират и обработват последователно - ако в момента на подаването не е имало чужди права върху името, то е запазено до момента в който получите решение или отказ.
- SashkoS
- Потребител
Името се пази 2 месеца, както правилно е отбелязала питащата, така че ако в този период нямате регистрация - можете да изгорите, т.е. ще трябва да платите нови 50лв. за още 2 месеца
- latina
- Младши потребител
latina написа:Името се пази 2 месеца, както правилно е отбелязала питащата, така че ако в този период нямате регистрация - можете да изгорите, т.е. ще трябва да платите нови 50лв. за още 2 месеца
Олеле ... Вие да не сте от ПР-отдела на ТР, или от финасовия им отдел???
Пълни глупости пишете ...
Е за това се подразних на въпроса ... щото очаквах някой "компетентен" да напише и подобен отговор
- inspectora
- Активен потребител
На компетентния инспектор му предлагам да пробва, щом е толкова сигурен, че отговорът ми е неправилен.
- latina
- Младши потребител
А аз предлагам на компетентната Латина да опита да запази име на фирма, която още се обработва, независимо дали името и е запазено или не.
- SashkoS
- Потребител
latina написа:На компетентния инспектор му предлагам да пробва, щом е толкова сигурен, че отговорът ми е неправилен.
- пробвал съм НЕ МИ РЕГИСТРИРАТ ... щото м/увременно докато "се обработва" ми изтича срокът на закрила на запазеното име и някой взел, че го запазил ... после ествествено отказ - щото името е запазено от тоя някой
Обаче няма да Ви дам съдебното решение по обжалване на отказа
П.П.: в тая държава си има закони и това, че някои администрации си позволяват да ги нарушават не означава, че трябва да им се "връзваме" на рекета и да им "вярваме" ... добрият юрист когато счита, че администрацията действа неправилно търси правата на клиента по съответния ред, а не да "тича" веднага по "свирката" на съответната администрация ...
Добрият юрист "вярва" на закона, а не на "администрацията" ... т.е. на тълкуванията на закона от деловодители, счетоводители и т.н. все неюристи ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:latina написа:На компетентния инспектор му предлагам да пробва, щом е толкова сигурен, че отговорът ми е неправилен.
- пробвал съм НЕ МИ РЕГИСТРИРАТ ... щото м/увременно докато "се обработва" ми изтича срокът на закрила на запазеното име и някой взел, че го запазил ... после ествествено отказ - щото името е запазено от тоя някой
Обаче няма да Ви дам съдебното решение по обжалване на отказа
П.П.: в тая държава си има закони и това, че някои администрации си позволяват да ги нарушават не означава, че трябва да им се "връзваме" на рекета и да им "вярваме" ... добрият юрист когато счита, че администрацията действа неправилно търси правата на клиента по съответния ред, а не да "тича" веднага по "свирката" на съответната администрация ...
Добрият юрист "вярва" на закона, а не на "администрацията" ... т.е. на тълкуванията на закона от деловодители, счетоводители и т.н. все неюристи ...
М/у др. този спор вече е безпредметен - от днес нещата са "изписани" в промените на ЗТР ... заради такива като Вас и "администрациите" законите ни се превърнаха в разкази на Елин Пелин ... вместо да се вложи някаква законодателна техника, всичко вече се изписва по 100 пъти ... за да е пределно ясно ...
- inspectora
- Активен потребител
Да, само че промените са в сила от 30.05.2008г., а тези които са запазили и пуснали документи преди това какво правят? Освен това бизнесът не може да чака да си обжалваш отказите и да се влечеш по процеси. А иначе съм съгласна с Вас, че не е редно да се връзваме на рекета на администрацията.
- latina
- Младши потребител
latina написа:Освен това бизнесът не може да чака да си обжалваш отказите и да се влечеш по процеси.
Щом бизнесът не може да чака - ще се плаща рекета ... това е решението
- inspectora
- Активен потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|