начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот pehristova » 02 Юни 2008, 18:23

Здравейте! Искам да попитам за отварянето на магазин за бельо, парфюмерия и козметика, домашни потреби, сувенири и други подобни нехранителни стоки каква фирма трябва да регистрирам ?
Също така ако е хранителен магазина каква да е фирмата?
:) :) :)
pehristova
Нов потребител

Re: Регистрация

Мнениеот inspectora » 02 Юни 2008, 18:30

pehristova написа:Здравейте! Искам да попитам за отварянето на магазин за бельо, парфюмерия и козметика, домашни потреби, сувенири и други подобни нехранителни стоки каква фирма трябва да регистрирам ?
Също така ако е хранителен магазина каква да е фирмата?
:) :) :)

"Търговска" ... Вие ще си изберете точно каква ще е правноорганизационната форма според Вашите потребности, възможности, желания и интереси ...

А ето ги и "опциите":
1. събирателното дружество;
2. командитното дружество;
3. дружеството с ограничена отговорност;
4. акционерното дружество;
5. командитното дружество с акции;
6. едноличен търговец.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот pehristova » 02 Юни 2008, 22:38

Благодаря!
pehristova
Нов потребител

Мнениеот pehristova » 02 Юни 2008, 23:11

Все пак бих искала, ако е възможно да ми кажете според Вас кое е най - добре.
pehristova
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 02 Юни 2008, 23:20

pehristova написа:Все пак бих искала, ако е възможно да ми кажете според Вас кое е най - добре.

Ами то няма такова нещо като "най-добро" по дефиниция ... когато Ви бъдат обяснени особеностите на всеки вид, тогава Вие сама ще прецените ... преценката кое е "най-доброто" в случая не е "правна", а чисто икономическа/търговска ...
И все пак по-скоро следва да се ориентирате към варианти 3, или 6 ;) ... но пак зависи ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот pehristova » 03 Юни 2008, 10:11

Питам, защото няма кой да ми обясни предимствата и недостатъците на различните възможносте!
pehristova
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 03 Юни 2008, 10:44

Защото за да Ви го обяснят ще трябва да напишат цял учебник.
Никой не знае как стоят при Вас нещата , какво искате да направите и какво не. Нали не очаквате да Ви преразкажем предимставата и недостатъците на всички възможни варианти ,като всеки го комбинираме в няколко подварианта:за сувенири , за бельо и т.н.
Освен това, правилно Ви посочиха ,че е необходима и консултация с добър счетоводител. А нито неговата , нито правната се събират в два-три реда.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 03 Юни 2008, 12:51

pehristova написа:Питам, защото няма кой да ми обясни предимствата и недостатъците на различните възможносте!

Как да няма кой???
Потърсете най-добре адвокат, който се занимава с търговско право.
Без да Ви засягам, но въпросът ми звучи така: Имам партньор, искам да живеем заедно, и какво според вас е по-удачно - Да сключа брак, или да продължа фактическото съжителство с него. Какви са предимствата и недостатъците? .

Сега , сериозно - частния бизнес е отговорна работа, и ако самата Вие не осъзнаете тежестта, която поемате като търговец, просто не се захващайте. Съвсем добронамерено го казвам. Управлението му изисква контрол, а за да е ефективен са необходими познания от различно естество.
Желанието да имате собствен бизнес е едно, а отговорността да го развивате успешно - е съвсем друго.

Дано да съм Ви била полезна.

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот hasplu » 05 Юни 2008, 21:17

преместена от раздел Трудово право
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот dimitrovaad » 06 Юни 2008, 15:48

За регистрацията на Вашият бизнес има няколко по удачни вариянта :
*ООД
*ЕООД
*ЕТ
зависимост от годишният доход на бизнеса.
dimitrovaad
Младши потребител

Мнениеот neonato » 06 Юни 2008, 18:08

===
Последна промяна neonato на 10 Юни 2008, 00:19, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Назад към Търговско право