начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ликвидатор на колко фирми

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ликвидатор на колко фирми

Мнениеот dtzakova » 08 Юни 2008, 17:32

Здравейте,
ако някой е запознат, моля да ми отговори - един ликвидатор на колко фирми може да бъде вписан като такъв в търговския регистър едновременно? Има ли някакви ограничения? Казаха ми, че не може да бъде на повече от 4 дружества едновременно - но не мога да намеря къде точно се съдържа това ограничение?
Благодаря предварително!
dtzakova
Младши потребител

Мнениеот neonato » 08 Юни 2008, 17:58

===
Последна промяна neonato на 09 Юни 2008, 23:53, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот dtzakova » 08 Юни 2008, 19:08

Става въпрос за ЕООД-та и са 6. Не знам дали не става въпрос за някое указание или писмо на НАП или МФ, в което да се налагат някакви ограничения
Благодаря
dtzakova
Младши потребител

Мнениеот neonato » 09 Юни 2008, 01:37

===
Последна промяна neonato на 09 Юни 2008, 23:52, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот pachikrak » 09 Юни 2008, 13:38

Хм, по аналогия на възможността едно лице да бъде управител на неограничен брой дружества (при наличе на съгласие по чл. 142 ТЗ, разбира се) не би следвало да има ограничения за ликвидаторите, защото те на практика упражняват същата функция.
А ако някоя жалка наредба на НАП или НОИ забранява, то тя е в тотално противоречие със ТЗ, КСО и т.н. Стига ликвидаторът да се осигурява съобразно осигурителните минимум и максимум, според мен няма пречка за броя на дружествата, които представлява.
BTW, някога някой в ТР (преди - в съда) правил ли ви е справка кой колко дружества управлява/ликвидира/участва?
pachikrak
Младши потребител

Мнениеот neonato » 09 Юни 2008, 17:16

===
Последна промяна neonato на 09 Юни 2008, 23:54, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот pachikrak » 09 Юни 2008, 21:59

Интересно сравнение между ликвидатор на дружество по ТЗ и членство в управителен/контролен орган от страна на лице с ръководни и административни фукции, което (ако не се лъжа) е държавен служител, но дори да не е с такъв статут, има специален нормативен акт, уреждащ назначението му....

Колега neonato, самата питаща се чуди дали не става въпрос за инструкция (писмо) на НАП или МФ.
Айде няма нужда от толкова потрес, удивление, подчертаване и т.н. Предполагам, че като седнете с приятели и колеги на маса не се държите менторски с тях, нито пък си измервате и сравнявате половите органи. Тук е същото, така че, ако обичате, давайте малко по-кротко.
pachikrak
Младши потребител

Мнениеот kolman » 09 Юни 2008, 22:59

pachikrak написа:Предполагам, че като седнете с приятели и колеги на маса не се държите менторски с тях, нито пък си измервате и сравнявате половите органи. .
:D :D :D
kolman
Потребител

Мнениеот neonato » 10 Юни 2008, 00:07

Ситуацията си има изпитано решение - казва се пролетно метене.
Метене на мнения.
Аз не държа да съм ментор на форума или да си сравнявам органите с когото и да било.
С мен или без мен, форумът си е форум. Така че Ви освобождавам от менторските ми мнения, като ги измитам.
И определено за в бъдеще смятам да го давам по-кротко, максимално кротко, почти незабележимо, направо без следа.
Предполагам това е достатъчно.
neonato
Потребител

Назад към Търговско право