- Дата и час: 02 Дек 2024, 08:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да се отвори търговски обект на акт 14
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли да се отвори търговски обект на акт 14
Здравейте,скоро си закупих помещение в новострояща се сграда,вече всичко е готово но няма все още акт 16. Въпросът ми е -може ли да го отворя на акт 14, казаха ми че имало някакви тънкости и ,че е възможно. Ако знаете нещо, моля помогнете. Благодаря ви предварително!
- polina36
- Нов потребител
Re: Може ли да се отвори търговски обект на акт 14
Тия тънкости ще да са толкова тънки, че току виж изчезнали.
-
Trapped - Потребител
Акт 16 се дава не на помещение , а на сграда. Акт 14 означава, че сградата е на гпуб строеж. Ако въпреки , че е завършена,сградата няма поне акт 15 , най-малкия проблем Ви е магазина. Този ,дето Ви светна за тънкостите, да не би да беше строителя на сградата?
- sunrise
- Активен потребител
Re: Може ли да се отвори търговски обект на акт 14
polina36 написа:Здравейте,скоро си закупих помещение в новострояща се сграда,вече всичко е готово но няма все още акт 16. Въпросът ми е -може ли да го отворя на акт 14, казаха ми че имало някакви тънкости и ,че е възможно. Ако знаете нещо, моля помогнете. Благодаря ви предварително!
Няма тънкости. Ако сградата не е въведена в експлоатация, рискувате във всеки един момент да ви забранят ползването и да прекъснат електричеството и водата.
Разбира се това може и да не се случи с години, защото ДНСК и общините са само едни бутафорни организации, както всички останали в БГ, които се занимават с контролна дейност (полиция, прокуратура, ХЕИ, РИОКОЗ и др.). Та, това е ако е "тънкост"..., значи може....
- Blogush
- Младши потребител
Напротив, ще имате сериозни проблеми. Не зная къде се намира сградата, но няма начин да получите в която и да е община лиценз за алкохол , цигари, разрешителние от РИОКОЗ и др., ако нямате акт16. Това ,че общините не си вършат работата , не бива да Ви успокоява. Знаете ли колко другиси мислят като Вас, а после опират до нас.
- sunrise
- Активен потребител
polina36 написа:Много ви благодаря за поясненията,значи няма никакви проблеми
На мен специално не ми стана ясно как разбрахте, че няма проблеми? Имате не въведена в експлоатация сграда. Ако нямането на проблеми е свързано с това да се надявате държавните институции да не си свършат работата - мисля че имате проблем
- balachev
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|