начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД

Мнениеот hipatia » 18 Юни 2008, 14:24

Здравейте, въпросът ми е следния: през 2006 год. е сключен договор за наем за срок от три години, като определената наемна цена за имота е годишна и се заплаща всяка година до определено число на месец февруари. За 2006 и 2007 г. наемателят е заплатил наема си, но за 2008 г. не. При подписването на договора наемателя и изготвил и запис на заповед в полза на наемодателя за целия дължим наем през тригодишния срок на договора. Може ли сега наемодателя да му предяви записа на заповед но да си иска само част от сумата, като се приспадне вече изплатения наем за двете години.
благодаря ви предварително
hipatia
Младши потребител

Мнениеот Trapped » 18 Юни 2008, 14:38

какво пише в записа на заповед точно?
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот hipatia » 18 Юни 2008, 15:00

И аз още не съм видяла документите. Утре ще имам тази възможност и ще дам допълнителна информация.
hipatia
Младши потребител

Мнениеот antova » 19 Юни 2008, 12:22

Да, допустимо е. В зачвлението ще посочите за каква част от записа на заповед искате издваен на заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист :) и след това беж при ЧСИ
antova
Нов потребител

Назад към Търговско право