Здравейте на всички и ще се радвам ако ми дадете някоя идея за моя проблем. Участвам в ООД с 50 процента дял и мой съдружник също има толкова, но той е МОЛ на фирмата. С него напоследък изобщо не се разбираме и се чудя какви мръсотии може да ми направи с това че е МОЛ и изобщо може ли да стана и аз МОЛ ? Също ме притеснява че счетоводителката е негов човек и се чудя как мога да поема контрол върху фирмата и да бъда и аз в нещата? Фирмата има имоти и ги отдава под наем , но съдружника ми дава само 1/4 от това което ми се полага от наемите на моя дял макар че наемите влизат в нашата обща банкова сметка и той ги тегли като ми фалшифицира подписа.
Дайте някой съвет какво да правя.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неразбирателство между съдружници в ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Най-добре ще е като го изключите като съдружник. Не е ясно обаче дали във Вашия случай са налице обстоятелствата за изключването му.За това обаче ще Ви трябва адвокат, който да се запознае с устава на дружеството Ви и да провери дали има такава възможност във Вашия случай. Процедурата по изключването на съдружник трябва да бъде изпълнена прецизно, защото подлежи на обжалване в съда. При изключването на съдружник изключвания съдружник няма право на глас. След като имате обаче имоти и очевидно не можете да продължавате дейността съвместно моят съвет е да си разделите имотите и всеки да си ходи по живо по здраво. За тази процедура също ще Ви трябва адвокат, който да изготви книжата.
- abstract
- Потребител
А, за фалшифицирането си има наказателен ред. Това, че е извършвал пристъпления можете да го използвате във Ваша полза при преговорите за разделянето на имотите на дружеството и за паричното уравнение. Веднъж подадете ли обаче жалба в Прокуратурата за извършено престъпление връщане назад няма - ако се установи, че е извършил престъплението съдружникът Ви ще бъде съден по общия ред - т.е. прокуратурата ще повдигне обвинение.
- abstract
- Потребител
-
Това е идея ,но на каква база мога да го изключа ? Дружествения договор си е напълно стандартен просто пише че той е МОЛ на фирмата. Той ме заплаши че ако си поискам наема ще ми вземе цялата фирма защото бил подписал документ че дължи пари на друга негова фирма и пак ми е фалшифицирал подписа на този документ и се притеснявам дали може така да ми вземе дяла от фирмата.
А той може ли мен да изключи от фирмата ако дакажем направи една фалшива покана за свикване на общото събрание и аз случайно не съм я получил и той да се опове натова че не си изпълнявам задълженията ?
Не съм авантаджия просто се допитвам до повече мнения. Имам си адвокат и естествено че ще се обърна към него при задълбочаване на проблема.
А той може ли мен да изключи от фирмата ако дакажем направи една фалшива покана за свикване на общото събрание и аз случайно не съм я получил и той да се опове натова че не си изпълнявам задълженията ?
Не съм авантаджия просто се допитвам до повече мнения. Имам си адвокат и естествено че ще се обърна към него при задълбочаване на проблема.
- gkolev11
- Нов потребител
Мисля,че проблемът Ви се е задълбочил доста. Вече е време за адвокат. Дори и да Ви обясняваме всичко вече е изцяло в юридическата материя.
- abstract
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|