Здравейте. Моля, който има време, възможност и желание, да коментира следния казус:
Имам фирма, която не работи от 1999 г. Ако не я пререгистрирам сега, какво ще се случи с нея? А и относно трудовия стаж, натрупан във фирмата, докато е работила - ако не я пререгистрирам, ще си запазя ли трудовия стаж?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 11:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ако не пререгистрирам фирмата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Относно пререгистрацията - ако не я извършите в 3 год. срок тя ще бъде заличена служебно.
Относно стажа - обърнете се към счетоводителя си. Ако всичката счетоводна документация е водена коректно и са ви внесени осигуровки няма да имате проблем.
Относно стажа - обърнете се към счетоводителя си. Ако всичката счетоводна документация е водена коректно и са ви внесени осигуровки няма да имате проблем.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
а за да навлезем в детайлите, където е дявола ...
как точно си представяте тази служебна де-регистрация и заличаване? щото аз не си представям, че ще стане просто така, без да се опитат по някакъв начин да ни въвлекат в нея? майка ми има няколко фирми, които неса имали никаква дейност от създаването им, съответно не са подавани данъчни декларации, не са представяни ГФО в търговския регистър и прочие хубавини, и съответно на мен не ми се занимава да ги при-регистрирам, щото ще ни глобят най-малкото за тия ГФО-та. Но според мен като се стигне до служебната де-регистрация, АВ ще се опита да влезе в контакт с нас, и поне да понесем разноските по ликвидациятаи заличаването на не-пререгистрираните фирми. Вие като мислите?
... sorry, I'm fucked up inside.
- damyan
- Младши потребител
Ние изобщо не си представяме служебната дерегистрация, защото още нито една фирма не е дерегистрирана по този път за да знаем каква ще е процедурата.
А за разноските в ЗТР има един чл.5 - той мисля дава яснота по въпроса?
А за разноските в ЗТР има един чл.5 - той мисля дава яснота по въпроса?
- SashkoS
- Потребител
да де,
ама ме притеснява това, че (преди) съдът глобяваше за закъсняло представяне на ГФО, АВ не знам да е глобявала, но никога не е късно да започнат. А относно процедурата по служебна ликвидация и заличаване на непререгистрирани ЮЛ - би следвало всичко да е в закона, не в сътворената от Ав практика ...
... sorry, I'm fucked up inside.
- damyan
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|