Колеги, моля Ви за помощ.
Имам бъдещ ответник- ТД, за което ми е невъзможно/ от ИО/ да взема УАС по причина, че вече му е издадено УАС по параграф 4, но и в ТР не е вписан... вече доста време...
Идеи, как да не ми оставят ИМ БД, след като не мога да представя нито СР за вписване в регистъра на ТД при ОС/ не че ми върши работа, дори и да имах.../ , по важно е че не мога да представя УАС.
Благодаря за отделеното време.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 11:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за помощ, колеги
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
С риск да се посмеете, освен да искам в ИМ две съд. у-ния, които да ми послужат пред ОС и второто пред АВ-ТР- за да докажа посочените факти в предния ми пост... друго не ми хрумва.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:С риск да се посмеете, освен да искам в ИМ две съд. у-ния, които да ми послужат пред ОС и второто пред АВ-ТР- за да докажа посочените факти в предния ми пост... друго не ми хрумва.
Че защо да ти се смеем? След като няма как да се сдобиеш с УАС то е логично да изискаш съдебно удостоверение. В Бургас ИО е отделно от бившия ТР и там няма проблем да се извади УАС на непререгистрирана фирма, дори да е извадила УАС по параграф 4, макар че базата им данни показва актуално състояние до 31.12.2007 г.
На мен друго ми е интересно - трябва ли да вадя УАС на пререгистрирана в ТР фирма? Тъй като съвсем на скоро имаше резолюция за БД на ИМ поради непредставяне на УАС на ответника. Мисля, че е нужно само да посочиш ЕИК на ТД. Логиката ми е от ЗТР
Чл. 23. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) Агенцията определя единен идентификационен код, наричан по-нататък "ЕИК", задължителен за търговците и техните клонове, клоновете на чуждестранните търговци, вписани в търговския регистър, както и в случаите по глава втора "а".
(2) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) Единният идентификационен код се определя при първоначалното вписване в търговския регистър и остава непроменен до заличаването.
(3) Начинът за формиране на ЕИК се определя с наредбата по чл. 31 .
(4) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) Ако е посочен ЕИК, съдът, държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и лицата, на които е възложено упражняването на публична функция, организации, предоставящи обществени услуги, включително банките, нямат право да изискват доказването на обстоятелства, вписани в търговския регистър, и представянето на актове, обявени в търговския регистър.
Не знам колегата какво е направил, но ще се поинтересувам.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Деки, мисля да не си ме разбрал.
В ИО не ми дават УАС/ дори и да дадат/ но не дават!/, то се заверява в ОС- фирмено отделение/ , НО- моя човек си е взел вече УАС по параграф 4, в определения там срок от ОС вече са предали фирменото дело на ТР- нямат нищо при себе си.
Обаче този тарикат може и три години да си пасува с това УАС по пар.4 и да не подаде заявление за пререгистрация. а в ТР вече четвърти месец не се е пререгистрирал..
В ИО не ми дават УАС/ дори и да дадат/ но не дават!/, то се заверява в ОС- фирмено отделение/ , НО- моя човек си е взел вече УАС по параграф 4, в определения там срок от ОС вече са предали фирменото дело на ТР- нямат нищо при себе си.
Обаче този тарикат може и три години да си пасува с това УАС по пар.4 и да не подаде заявление за пререгистрация. а в ТР вече четвърти месец не се е пререгистрирал..
- Гост.
- Старши потребител
Да продължа да си списвам темичката... идеята ми с двете СУ е следната- с първото ще докажа, че си е взел УАС от ОС, с второто че не е подал заявление за пререгистрация- но така или иначе това ТД явно е да съществува, защото каквото и да прави докато не се регне в ТР- то си съществува в правния мир.
Други идеи?
Други идеи?
- Гост.
- Старши потребител
Напротив Поли - разбрал съм те. Исках да ти кажа, че при нас УАС винаги са се издавали от ОС, а не от ИО. При тях се запазваше само уникалност на наименование на ТД или ЕТ. (сега вадят на СНЦ-тата)
ИО имат своя база данни от която вадеха УАС. Услугата струва 12 лв с ДДС, докато в ОС винаги си е било 5 лв.
Но и на тяхните УАС пише - до 31.12.2007, защото след това влезе ТР към АВп. Важното е, че е УАС и си минава навсякъде.
ИО имат своя база данни от която вадеха УАС. Услугата струва 12 лв с ДДС, докато в ОС винаги си е било 5 лв.
Но и на тяхните УАС пише - до 31.12.2007, защото след това влезе ТР към АВп. Важното е, че е УАС и си минава навсякъде.
-
Добре, съгласна съм с теб, но в нашия вилает отказват и от ИО и от ОС- по посочените причини с параграфа.
А, на мен ми трябва някакво УАС, дори и от края на 2007г., просто някакво... за да не ми обездвижат молбата и ДТ не е малка.
Вземането не е нещо особено, като сума - приблизително 1/3 от онова, за което ми оказа съдействие преди време.
А, на мен ми трябва някакво УАС, дори и от края на 2007г., просто някакво... за да не ми обездвижат молбата и ДТ не е малка.
Вземането не е нещо особено, като сума - приблизително 1/3 от онова, за което ми оказа съдействие преди време.
- Гост.
- Старши потребител
Чудя се... дали не можеш в ИМ да се позовеш на чл.190 ГПК? Точно липсващия ти документ е в ответника.
-
От ОС не би трябвало да ти отказват издаване на УАС. То, както се коментира по-горе, ще отразява всички вписвания до 31.12.2007г. В краен случай, понеже ТД не е пререгистрирано, значи още си има БУЛСТАТ, можеш да вземеш едно удостоверение за вписани в регистър Булстат обстоятелства. Пък ако на съда не му харесва, ще даде удостоверение за ОС.
Тук, в СГС си издават удостоверения и на пререгистрирани ТД, които отразяват всичко по партидата до края на 2007г. без никакъв проблем /искат ми ги всеки път в СИС, ама това е друга тема/.
П.П. Като му видиш края, сподели какво е станало
Виж и ПЗР на ЗТР, параграф 4, ал. 12 и 13
Тук, в СГС си издават удостоверения и на пререгистрирани ТД, които отразяват всичко по партидата до края на 2007г. без никакъв проблем /искат ми ги всеки път в СИС, ама това е друга тема/.
П.П. Като му видиш края, сподели какво е станало
Виж и ПЗР на ЗТР, параграф 4, ал. 12 и 13
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Някои съдии приемат справките от ИО като удостоверения за актуално. Пробвай с една такава "Пълна разпечатка за фирма" - май това беше наименованието.
- d_d
- Потребител
Благодаря на всички Ви!
Имам една идея, ще проверя и вашите...
А, края- ще го видя още другата седмица...
Имам една идея, ще проверя и вашите...
А, края- ще го видя още другата седмица...
- Гост.
- Старши потребител
d_d написа:Някои съдии приемат справките от ИО като удостоверения за актуално. Пробвай с една такава "Пълна разпечатка за фирма" - май това беше наименованието.
ОС Добрич, респективно и ИО - само това дават...
Благодаря на всички, които ми писаха- на ЛС и тук в темата.
Приятна почивка, колеги.
- Гост.
- Старши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|