начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

договор сключен между нашата фирма и турска такава

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

договор сключен между нашата фирма и турска такава

Мнениеот mdd_bg » 17 Сеп 2008, 15:01

Здравейте,
До сега не ми се е налагало да се сблъсквам с правни проблеми и съм "бос" в тази област.
На кратко:
В договор сключен между нашата фирма и турска такава е записано, че за неуредици ако не се стигне до консенсус делата се водят в РТурция. Тази фирма наруши договора като ни нанесе много финансови загуби и оронване на името на нашата. Въпросът ми е към кого да се обърна - в смисъл какъв адвокат ми е необходим, имаме ли някаква възможност да поискаме защита от европейска институция, какво трябва да направим , за да потърсим правата си? Извинете ме ако не се изразявам правилно и не задавам разбираеми въпроси, но затова търся помощ тук.
Благодаря и ПОЗДРАВИ.
mdd_bg
Нов потребител

Мнениеот laridi » 17 Сеп 2008, 23:39

Ами щом сте се съгласили договорът да е по турското право, потърсете консултация с турски адвокат. Той ще Ви каже по тяхното право какво може да предприемете.
Колкото до защитата от европейска институция :lol:, това си е търговски спор и договорът Ви ясно посочва по кое право се урежда. Вие не сте ползвали български юрист като подписвахте договора нали, е турската фирма е имала юрист!
Вашето безхаберие като бизнесмен не е работа на европейските институции. :evil:
laridi
Младши потребител

Мнениеот mdd_bg » 18 Сеп 2008, 02:41

Вашето безхаберие като бизнесмен не е работа на европейските институции. :evil:
Благодаря Ви за отговора laridi.
mdd_bg
Нов потребител

Назад към Търговско право