- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: ПРЕДСТОЯЩ КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ
Колеги, много ми е интересно как ще бъде обнародвана обявата за конкурс на 23.12.2008г. след като е неработен ден, а в такива дни не се отпечатва ДВ.
- sladkische
- Младши потребител
23.12. е напълно нормабен работен ден. Не е работен само за НС, защото от вчера се саморазпусна в коледна ваканция, от страх за саморазправа от страна на протестиращите земеделци и студенти. За всички простосмъртни 23.12. си е нормален пълен работен ден!
- tsveti_d
- Младши потребител
Колеги,това отлагане за мл.следователи означава ли,че конкурс за тях тази година няма да има? Не трябва ли по закон и той да се провежда 1 в годината?Може ли изобщо да няма и какво се получава със заявените бройки ?Ако някой има предположения ще се радвам да ги напише.
- imperia_1
- Младши потребител
До колкото разбрах ще има някаква реорганизация при следователите през м. април. Явно след това ще пускат конкурс.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
След приемането на поправките в ЗСВ, проекта за които е от един месец в сайта на министерството, въобще ще отпаднат конкурсите за следователи. Логично беше
напишат нещо от рода, че се отлага и т.н.
напишат нещо от рода, че се отлага и т.н.
- ragazo
- Потребител
ПРОТОКОЛ № 52
ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПРОВЕДЕНО НА 17 ДЕКЕМВРИ 2008 г.
ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Миглена Тачева - Министър на правосъдието
ОТСЪСТВАТ: Борис Велчев, Светла Данова, Цветанка Табанджова
/Откриване на заседанието: 10,15 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И :
....
3. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за младши магистрати /съдии, прокурори и следователи/ в органите на съдебната власт
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.1.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши съдии в окръжните съдилища, както следва:
СГС - 7 щ. бр.
ОС гр. София - 1 щ. бр.
ОС гр. Благоевград - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Варна - 3 щ. бр.
ОС гр. В. Търново - 1 щ. бр.
ОС гр. Враца - 2 щ. бр.
ОС гр. Кюстендил - 1 щ. бр.
ОС гр. Монтана - 1 щ. бр.
ОС гр. Пазарджик - 2 щ бр.
ОС гр. Плевен - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр.
ОС гр. Силистра - 1 щ. бр.
ОС гр. Стара Загора - 2 щ. бр.
ОС гр. Търговище - 1 щ. бр.
ОС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
ОС гр. Кърджали - 1 щ. бр.
Общо 34 щатни бройки
3.1.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.1.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 20.02.2009 г., като в изпитните въпроси следва да се включат пет казуса от областта на наказателно-правните науки и пет казуса от областта на гражданско-правните науки.
3.1.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.1.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.1.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.1.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.1.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.2. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.2.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури, както следва:
РП – гр. София - 6 щ. бр.
РП – гр. Бургас - 2 щ. бр.
РП – гр. Варна - 2 щ. бр.
РП - гр. Видин - 1 щ. бр
РП - гр. Враца - 2 щ. бр.
РП - гр. В. Търново - 1 щ. бр.
РП - гр. Габрово - 1 щ. бр.
РП - гр. Добрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Пловдив - 1 щ. бр.
РП - гр. Шумен - 1 щ бр.
РП - гр. Петрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Ботевград - 1 щ. бр.
РП - гр. Самоков - 1 щ. бр
РП - гр. Пирдоп - 1 щ. бр.
РП - гр. Кула - 1 щ. бр.
РП - гр. Белоградчик - 1 щ. бр.
РП - гр. Луковит - 1 щ. бр.
РП - гр. Карнобат - 1 щ. бр.
РП - гр. Казанлък - 1 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки
3.2.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.2.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 19.02.2009 г. като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.
3.2.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.2.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.2.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.2.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.2.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.3. ОТЛАГА обявяването на конкурс за младши следователи.
ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПРОВЕДЕНО НА 17 ДЕКЕМВРИ 2008 г.
ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Миглена Тачева - Министър на правосъдието
ОТСЪСТВАТ: Борис Велчев, Светла Данова, Цветанка Табанджова
/Откриване на заседанието: 10,15 ч/
По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И :
....
3. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за младши магистрати /съдии, прокурори и следователи/ в органите на съдебната власт
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.1.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши съдии в окръжните съдилища, както следва:
СГС - 7 щ. бр.
ОС гр. София - 1 щ. бр.
ОС гр. Благоевград - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Варна - 3 щ. бр.
ОС гр. В. Търново - 1 щ. бр.
ОС гр. Враца - 2 щ. бр.
ОС гр. Кюстендил - 1 щ. бр.
ОС гр. Монтана - 1 щ. бр.
ОС гр. Пазарджик - 2 щ бр.
ОС гр. Плевен - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр.
ОС гр. Силистра - 1 щ. бр.
ОС гр. Стара Загора - 2 щ. бр.
ОС гр. Търговище - 1 щ. бр.
ОС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
ОС гр. Кърджали - 1 щ. бр.
Общо 34 щатни бройки
3.1.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.1.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 20.02.2009 г., като в изпитните въпроси следва да се включат пет казуса от областта на наказателно-правните науки и пет казуса от областта на гражданско-правните науки.
3.1.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.1.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.1.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.1.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.1.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.2. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.2.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури, както следва:
РП – гр. София - 6 щ. бр.
РП – гр. Бургас - 2 щ. бр.
РП – гр. Варна - 2 щ. бр.
РП - гр. Видин - 1 щ. бр
РП - гр. Враца - 2 щ. бр.
РП - гр. В. Търново - 1 щ. бр.
РП - гр. Габрово - 1 щ. бр.
РП - гр. Добрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Пловдив - 1 щ. бр.
РП - гр. Шумен - 1 щ бр.
РП - гр. Петрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Ботевград - 1 щ. бр.
РП - гр. Самоков - 1 щ. бр
РП - гр. Пирдоп - 1 щ. бр.
РП - гр. Кула - 1 щ. бр.
РП - гр. Белоградчик - 1 щ. бр.
РП - гр. Луковит - 1 щ. бр.
РП - гр. Карнобат - 1 щ. бр.
РП - гр. Казанлък - 1 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки
3.2.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.2.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 19.02.2009 г. като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.
3.2.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.2.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.2.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.2.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.2.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.3. ОТЛАГА обявяването на конкурс за младши следователи.
- sunshine_75
- Потребител
Здравейте колеги, специално реших да се регистрирам за да мога да се включа в темата. Малко съм разколебана дали да се включа в тази надпревара. От една страна имам 7 години юридически стаж, получавам чудесно възнаграждение и имам донякъде свобода в работата си. От друга страна винаги ми се е искало да бъда съдия, за да разгърна потенциала си като юрист. От една страна от гледна точка на възнаграждение, ще се почувствам като понижена ако стане чудо и спечеля конкурс, от друга страна знам, че рядко се случва да "изтърват" някого, а това се случва след поредица явявания по конкурси. Нямам никакъв практически опит в явяването на конкурси, така че и в тази посока вашата помощ ще ми е добро дошла. Отделно, откъснала съм се тотално от някои части на правото и съм се насочила само в една посока, в която се чувствам добра, но това не е достатъчно. Дали два месеца биха били достатъчни?
- chandra
- Потребител
Колеги,току що прочетох в сайта на ДВ,че конкурса за мл.съдии и прокурори ще бъде обнародван в бр.1/2009г. Ето линка http://dv.parliament.bg/DVWeb/registerDV.faces
- vale4ka
- Младши потребител
Не мога да го намеря! Кво трябва да напиша в търсачката.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Трябва в раздел да посочеш неофициален раздел,а отдолу да посочиш конкурси и натискаш търси.На втора страница от намерените резултати,някъде по средата има Висш съдебен съвет с конкурси за мл.прокурори и съдии и пише предстоящо обнародване в бр.1
- vale4ka
- Младши потребител
Намери ли нещо?
- vale4ka
- Младши потребител
Да , много благодаря vale4ka!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Щом ще го обявят в 1-я брой за 2009 год., то ще имаме повече време за снабдяване с документи.
Исках да попитам - само в София ли се подават документите? Все пак ще отнеме време, а не ми се иска да изпращам оригинали на документи по куриери, ако упълномощя някой.
И последно - Айде да си отворим една тема в раздел - лекции и материали, за да си разменяме въпросите по конспекта. Просто ще отнеме много време да ги направи един човек. Мисля и в темата да обменяме информация от къде четем - литература, пратика и т.н.
Исках да попитам - само в София ли се подават документите? Все пак ще отнеме време, а не ми се иска да изпращам оригинали на документи по куриери, ако упълномощя някой.
И последно - Айде да си отворим една тема в раздел - лекции и материали, за да си разменяме въпросите по конспекта. Просто ще отнеме много време да ги направи един човек. Мисля и в темата да обменяме информация от къде четем - литература, пратика и т.н.
-
Само в София-ВСС се подават документите , лично или от надлежно упълномощен представител.Така е по наредба!Предложението за специална тема го подкрепям с две ръце , така че на DEKAH му се пада честта да я открие , ако се водим от древното обичайно правило -"Който предложи , той заложи".
Последна промяна REVOLUTION на 22 Дек 2008, 12:35, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Е... щом се налага ще отворя тема.
Може и да се организираме да пътуваме към София заедно (ако има колеги от прованса като мен)
Може и да се организираме да пътуваме към София заедно (ако има колеги от прованса като мен)
-
Здравейте и от мен,колеги..И аз се включвам към тези от вас,които въпреки всичко ще проявят кураж и смелост да се явят на тези конкурси с вдигната глава!
Понеже досега само съм слушала "легенди" за реда и начина им на провеждане..ще бъда благодарна,ако някой укаже или сподели относно необходимите документи..подаването им..сроковете...или най-малкото от къде бих могла да прочета?
Извинете ме за неинформираността ми...
Предварително благодаря на всички отзовали се и искрено желая успех на дръзналите!
п.п.Аз също не съм от Сф...а от "прованса" и подаване с пълномощно също ме интересува !
Понеже досега само съм слушала "легенди" за реда и начина им на провеждане..ще бъда благодарна,ако някой укаже или сподели относно необходимите документи..подаването им..сроковете...или най-малкото от къде бих могла да прочета?
Извинете ме за неинформираността ми...
Предварително благодаря на всички отзовали се и искрено желая успех на дръзналите!
п.п.Аз също не съм от Сф...а от "прованса" и подаване с пълномощно също ме интересува !
-
idealista - Младши потребител
Колега всички въпроси , които Ви вълнуват са детайлно уредени в Наредба 1 , поствам Ви линк към нея да се запознаете.
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
- REVOLUTION
- Активен потребител
Необходими документи:
1. Автобиография, подписана от кандидата;
2. Копие на диплома за завършено висше юридическо образование;
Среден успех от курса на обучение:
Среден успех от държавните изпити:
3. Копие на удостоверение за юридическа правоспособност;
4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;
5. Декларации по чл. 162 и чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт, по образец;
6. Удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване, което представлява пречка за заемане на обявената длъжност;
Ето и истинския линк към наредбата:
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/naredba1-19-12-07.rtf (MS Word формат)
Линк към документите:
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/ml_sadia_prok_sled.rtf - Заявление
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/dekl.doc - Образци на декларации
1. Автобиография, подписана от кандидата;
2. Копие на диплома за завършено висше юридическо образование;
Среден успех от курса на обучение:
Среден успех от държавните изпити:
3. Копие на удостоверение за юридическа правоспособност;
4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;
5. Декларации по чл. 162 и чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт, по образец;
6. Удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване, което представлява пречка за заемане на обявената длъжност;
Ето и истинския линк към наредбата:
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/naredba1-19-12-07.rtf (MS Word формат)
Линк към документите:
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/ml_sadia_prok_sled.rtf - Заявление
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/dekl.doc - Образци на декларации
-
Колеги да Ви предупредя, за да не стане така че сте подали документи , а не сте допуснати до конкурс- когато се подава чрез упълномощен представител или лично чрез Вас -носете и ОРИГИНАЛИТЕ(задължително), за да се направи проверка на място от служителите.
- Nicolaj
- Младши потребител
ok,kolegi,no otkoga zapo4va da te4e sroka za podavane na dokumenti i kakvi sa neobhodimite domkumenti....eh,kak ni iznanaha.....az polovin godina ne zapo4nah rabota,4akaiki konkursi...nakraq zapo4nah i eto...obqviha gi.hmmm...dano pone nakraq ima hubav krai...t.e. na`alo
- lacuna81
- Младши потребител
|
|