- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
5лв. - мидицинско от психиатрична клиника;
5лв. - свидетелство за съдимост;
3,60лв. - нотариално заверено пълномощно;
6лв. - за куриерска услуга;
общо:19,60лв.
Това са за сеге необходимите средства за подаването на заявленията.
Не разсъждавайте много, а си направете нотариално заверено пълномощно.
Вие за магистрати ли кандидатсвате или за селски кметове?!
5лв. - свидетелство за съдимост;
3,60лв. - нотариално заверено пълномощно;
6лв. - за куриерска услуга;
общо:19,60лв.
Това са за сеге необходимите средства за подаването на заявленията.
Не разсъждавайте много, а си направете нотариално заверено пълномощно.
Вие за магистрати ли кандидатсвате или за селски кметове?!
- ivankavrakov
- Потребител
Колеги,хайде ако някой вече е подал документи чрез пълномощник да сподели дали трябва с копията на диплома и удост-е за пр.сп-т да представи и оригинали или направо нотариалните им преписи? ..и се извинявам за въпроса,ако на някой му се стори глупав,все пак..ще бъда благодарна!
*.. contra impudentem stulta est nimia ingenuitas ..*
Прекаленото благородство спрямо безочливия е ГЛУПОСТ !!!
-
idealista - Младши потребител
Колеги знам, че от напрежение вече някои от нас почваме да издребняваме, но как мислите дали има проблем - заявлението и декларациите да бъдат попълнени не на ръка, а на PC и подписани саморъчно..
- ppetkov
- Младши потребител
След като има подпис може и да не е писано на ръка, а да си попълниш данните и на ПС, а не забравяйте че и автобиографията следва да бъде подписана.
- sladkische
- Младши потребител
Седя си и се чудя... какво ли значи "надлежно упълномощаване" и има ли то почва у нас?
Вече разбирам за какво става дума по тези конкурси...
Вече разбирам за какво става дума по тези конкурси...
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Недейте така,бе хора.. всички сме под силно емоционално напрежение..еуфория..притеснения..и всеки желае да бъде изряден..за да не го " резнат" още преди да е стигнал до същинския конкурс.
А я си представете ако ви върнат от администрацията при подаването на документите или по-лошо - не сте в списъците за допуснати..поради "ненадлежно" пълномощно или непредставени оригинали за сравнение..или написано на ПС заявление..и т. н., а не сте примерно от София и нямате възможността да поправите пропуски,недостатъци,грешки и др. ?? ...
Така,че си мисля,колкото и некомпетентни да са въпросите,всеки,който знае и иска,би могъл да отговори,нали?
А я си представете ако ви върнат от администрацията при подаването на документите или по-лошо - не сте в списъците за допуснати..поради "ненадлежно" пълномощно или непредставени оригинали за сравнение..или написано на ПС заявление..и т. н., а не сте примерно от София и нямате възможността да поправите пропуски,недостатъци,грешки и др. ?? ...
Така,че си мисля,колкото и некомпетентни да са въпросите,всеки,който знае и иска,би могъл да отговори,нали?
*.. contra impudentem stulta est nimia ingenuitas ..*
-
idealista - Младши потребител
Няма ли някои казусите които са се падали тази година?аз бих пробвала на следващия.Това ми tanytany@abv.bg. благодаря
- tanytany
- Нов потребител
Е, наистина би било хубаво, ако някой има казусите от "тази година" да ги сподели с всички! Колега в нужда сде познава! Иначе във форума, ако се поразровите назад, има доста казуси то предишни години. Още повече, че има вече две теми, една от които е за обсъждане само на казуси!
- tsveti_d
- Младши потребител
Колеги, някой има ли информация от къде мога да намеря конспект за конкурса
- asddsa
- Младши потребител
Предварително Ви благодаря!
- asddsa
- Младши потребител
На страницата на ВСС вече има образец на декларацията по чл.195 от ЗСВ, а конспекти има точно под наредбата за провеждане на конкурса!
- T.A.R.A.
- Потребител
Колеги, моля ако някой има конспект за конкурса за мл.съдии, моля да ми го изпрати, дори да е от миналата година на karinax21@abv.bgБлагодаря предварително!
- krasi-dimitrova
- Нов потребител
Към наредбата ,относно реда и условията за назначаване има конспект по ГПН,НПН и ППнауки за първоначално назначаване, този конспект важи ли и за конкурса за мл.съдии или ще има друг? Моля ако някой знае да каже!
- krasi-dimitrova
- Нов потребител
Когато си подавах документите, ми казаха да ползвам конспекта за първоначално назначаване, като административната част отпадала Имам съмнения за последното, защото в тематичния конспект за мл. съдии/прокурори/следователи от 2004 г., публикуван в ДВ, се включва и административното право и процес.
П.С. Присъединявам се изцяло към мнението на колегата idealista Идеята на форума изобщо е на първо място общи интереси и на второ - взаимопомощ. Така че който има желание, нека отговаря, който не иска - просто да не го прави. Но от иронични коментари смятам няма нужда.
П.С. Присъединявам се изцяло към мнението на колегата idealista Идеята на форума изобщо е на първо място общи интереси и на второ - взаимопомощ. Така че който има желание, нека отговаря, който не иска - просто да не го прави. Но от иронични коментари смятам няма нужда.
Tinkerbell's last hope
- leona
- Младши потребител
Колеги, на мен също от ВСС ми казаха, че въпроси по административно право няма да има. Къде на сайта се намира декларацията по чл. 195?
- violletta
- Младши потребител
аз не разбрах - на писмения изпит се решават по 1 граждански и един наказателен казус, соито се избират от общо 10 казуса, или се решават общо 10 казуса?
Нека някой който е ходи на този изпит да сподели колко казуса се падат на писмения изпит?
Нека някой който е ходи на този изпит да сподели колко казуса се падат на писмения изпит?
- djalma
- Потребител
Влизаш в сайта на ВСС, от там на конкурси, а под обявата за конкурса за мл. съдии и мл. ппрокурори има "образци на декларации". Първата е по чл. 162, а втората по по чл.195. Успех.
Аз се чудя обаче относно пълномощното за подаване на документите в конкурса. Ако ги подам чрез куриерска фирма, дали от ВСС ще признаят пълномощно с текст "упълномощавам служител от DHL", без да му посочвам личните данни, защото от офиса на фирмата надали ще ми дадат лични данни на съответния куриер, пък и надали ще знаят на кой техен куриер точно ще се падне да ги занесе. Надали от ВСС ще признаят такова пълномощно, но все пак ще се радвам да чуя и вашето мнение.
Аз се чудя обаче относно пълномощното за подаване на документите в конкурса. Ако ги подам чрез куриерска фирма, дали от ВСС ще признаят пълномощно с текст "упълномощавам служител от DHL", без да му посочвам личните данни, защото от офиса на фирмата надали ще ми дадат лични данни на съответния куриер, пък и надали ще знаят на кой техен куриер точно ще се падне да ги занесе. Надали от ВСС ще признаят такова пълномощно, но все пак ще се радвам да чуя и вашето мнение.
- asddsa
- Младши потребител
и освен законите, може ли да се ползва и съдебна практика???
- djalma
- Потребител
Срокът за подаване на документи до 19.01.2009г. ли е?
- djalma
- Потребител
Срокът е до 20ти, включително.
- violletta
- Младши потребител
|
|