- Дата и час: 28 Ное 2024, 21:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ при възражение за действията на съдия изпълнител
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ при възражение за действията на съдия изпълнител
Моля за помощ!
Първо да обясня майка ми е осъдена и длъжник на 2250лв., получи призовка за доброволно изпълнение е внесе по сметката 20лв.,тя е безработна но си внася на ръка здравни осигуровки, след около месец получи уведомление за предстоящ опис на имущество. Съответно дойдоха съдия изпълнителката с адвоката на взескателя и полицай, описаха движими вещи за които представихме документи(договори за покупко-продажби и фактури) че не е тя собственик и въпреки това описваха наред. Аз написах възражение и приложих копия на всичките документи по които е видно че собственик е друго лице.
Адвоката ва взискателя ходеше от стая в стая и гледаше какво се описва!-дали бе редно той да присъства ???
Въпросът ми е какво следва от тук нататък? Ще бъдем ли уведомени за решението на съда по повод възражението или какво????
Първо да обясня майка ми е осъдена и длъжник на 2250лв., получи призовка за доброволно изпълнение е внесе по сметката 20лв.,тя е безработна но си внася на ръка здравни осигуровки, след около месец получи уведомление за предстоящ опис на имущество. Съответно дойдоха съдия изпълнителката с адвоката на взескателя и полицай, описаха движими вещи за които представихме документи(договори за покупко-продажби и фактури) че не е тя собственик и въпреки това описваха наред. Аз написах възражение и приложих копия на всичките документи по които е видно че собственик е друго лице.
Адвоката ва взискателя ходеше от стая в стая и гледаше какво се описва!-дали бе редно той да присъства ???
Въпросът ми е какво следва от тук нататък? Ще бъдем ли уведомени за решението на съда по повод възражението или какво????
- renate76
- Младши потребител
Re: Помощ при възражение за действията на съдия изпълнител
Няма нищо нередно в предприетите срещу Вас изпълнителни действия.
Вероятно ще бъдете уведомени за решението на съда, но се съмнявам, че решението ще Ви хареса.
Вероятно ще бъдете уведомени за решението на съда, но се съмнявам, че решението ще Ви хареса.
- ch3oh
- Активен потребител
В какъв смисъл няма да ни хареса??? какво е възможно да стане след като представихме документи пък и част от нещата са от списъка за вещи от първа необходимаст- пералня, хладилник и др.
- renate76
- Младши потребител
Трябва да се обърнете към колега адвокат и да обжалвате действията като трето лице-собственик на вещите.
Все още имате такава възможност.
В момента възможностите за просто обжалване на действията на съдебният изпълнител са ограничени, за сметка на бързината на процедурите.
Но при добро и професионално действие на колега-адвокат можете да постигнете немалко.
Възможно е да се подходи комплексно - тоест да се оспори и самият дълг.
Все още имате такава възможност.
В момента възможностите за просто обжалване на действията на съдебният изпълнител са ограничени, за сметка на бързината на процедурите.
Но при добро и професионално действие на колега-адвокат можете да постигнете немалко.
Възможно е да се подходи комплексно - тоест да се оспори и самият дълг.
- ivan_lawyer3
- Потребител
Нищо незаконно няма в действията на съдия-ипълнителя! Взискателя (в случая неговия адвокат) има право да просъства!! Фактурите, които сте показали по принцип не са документи доказващи собственост!! За всички движими вещи, които се намират във владение на длъжника, на адреса на който той живее, се предполага че са негова собственост, до доказване на противното!! Вие обаче трудно ще докажете противното, тъй като рядко за движими вещи има документ, доказващ собствеността - говоря за телевизори, компютри, хладилници и т.н.
Най-добре е майка Ви да събере някак си 30 % от дълга, да ги внесете на съдия-изпълнителя и да искате спиране на изпълнението на основание чл. 454 от Гражданско процесуалния кодекс на РБ. Останалото майка Ви ще го разсрочи!!
Надявам се, че съм ви бил полезен!! Ако има нещо друго, питайте!!
Най-добре е майка Ви да събере някак си 30 % от дълга, да ги внесете на съдия-изпълнителя и да искате спиране на изпълнението на основание чл. 454 от Гражданско процесуалния кодекс на РБ. Останалото майка Ви ще го разсрочи!!
Надявам се, че съм ви бил полезен!! Ако има нещо друго, питайте!!
- nocturnal_silence
- Нов потребител
Въпросът е че не желая да им давам никакви пари, цялото дело беше скалъпено и съдийката се беше заиграла с взискателя и затова се стигна до тук. Обжалвахме го но същата съдийка в периода на обжалване се премести в Окръжният съд и аз самата я видях преди делото да излиза от кафето с тази която гледаше жалбата и съответно осъждането бе потвърдено без промяна.Понеже иска е за сумата от 1000лв не подлежи на обжалване.
За сега съм подала всякакви фактури и договори за покупко-продажба на всяка вещ която са описали, та ще видим!
Как стои въпроса с отказа от наследство след врем за да избягаме и ние от този дълг?
За сега съм подала всякакви фактури и договори за покупко-продажба на всяка вещ която са описали, та ще видим!
Как стои въпроса с отказа от наследство след врем за да избягаме и ние от този дълг?
- renate76
- Младши потребител
Във отказа от наследство няма нищо особено!! Когато наследодателят е починал отиваш в най-кратък срок пред районния съдия и се отказваш от наследство. Той ти издава едно удостоверение, което при нужда представяш на съдебния изпълнител!! При това положение той е длъжен да те освободи от дълга!! Друг е въпроса дали е рентабилно да се откажеш от наследство заради малко задължение!! Тук значение има какво получаваш по наследтво, но и колко задължения има наследодателя
- nocturnal_silence
- Нов потребител
Много Ви благодаря за бързият отговор!
Вече съм взела мерки майка ми да няма нищо на свое име.
Вече съм взела мерки майка ми да няма нищо на свое име.
- renate76
- Младши потребител
Май яко сте ядосали взискателя .... що не си спестите мъките и разноските по изпълнението , които също ще са за Ваша сметка , и накрая ще платите неколкократно по - голяма сума ... че не Ви се плаща е ясно - всички искат само да получават , но ако се дължи , и това е определено окончателно от Съд ... по добре си платете. Дали има , или няма нищо на нейно име майка Ви , е абсолютно страничен въпрос - накрая и дрехите ще Ви разпродадат и то публично с доста парадност и демонстративност
- dino6506
- Потребител
"Вече съм взела мерки майка ми да няма нищо на свое име."
Това - преди или след описа сте го направила?
- ch3oh
- Активен потребител
ch3oh написа:"Вече съм взела мерки майка ми да няма нищо на свое име."
Преди описа.
- renate76
- Младши потребител
Отказ от наследство при вече получено наследство е нищожен , пък недай си боже да е направен след получаване на призовката за доброволно изпълнение
- donna
- Старши потребител
donna написа:Отказ от наследство при вече получено наследство е нищожен , пък недай си боже да е направен след получаване на призовката за доброволно изпълнение
За коя призовка се късае майка ми все още е слава богу жива! Аз немога сега да се откажа от наследството и след като е жива и дай боже по- дълго.
- renate76
- Младши потребител
Че кой говори за наследството на майка ви която е жива . За всекий случай направили сте голяма попара , няма да се отървете може би и от искове ,ако майка ви с действията си е увредила кредитора и от разни други действия на СИ ,ако документите са без достоверна дата . А кредитора има и право да подаде жалба по едно членче от НК след като е минала една година от влизане в сила на съдебния акт...
А най интересното ,как разбрахте ,че съдийката се е заиграла с адвоката ,че и коя съдийка на коя инстанция -това са приказки в нищото .
Колегите ви написаха по-горе платете , но много пъти хитрата сврака с двата крака ...
А най интересното ,как разбрахте ,че съдийката се е заиграла с адвоката ,че и коя съдийка на коя инстанция -това са приказки в нищото .
Колегите ви написаха по-горе платете , но много пъти хитрата сврака с двата крака ...
- donna
- Старши потребител
donna написа:Че кой говори за наследството на майка ви която е жива . За всекий случай направили сте голяма попара , няма да се отървете може би и от искове ,ако майка ви с действията си е увредила кредитора и от разни други действия на СИ ,ако документите са без достоверна дата . А кредитора има и право да подаде жалба по едно членче от НК след като е минала една година от влизане в сила на съдебния акт...
Съдийката името не искам да цитирам става въпрос за гара Левски, знете че там циганите владеят града!
Става въпрос за взискател а не кредитор. И по точно за кое членче става на въпрос.
- renate76
- Младши потребител
А какакв според вас е взискателя,нима не е кредитор ? Град Левски го познавам имала съм дела там /какво общо обаче има гара Левски с въпросният случай/,нямала съм никкави проблеми . Сега ясно е ,че решението все на едната страна няма да и хареса ,но това не значи ,че съдията се е заиграла с кредитора ,само защото в града живеят една голяма част от заможното ромско население.
И щом става въпрос за РС-Левски , майка ви е имала възможност да жали на ОС-Плевен ...
Между др. в тоя съд ми бяха издали по най-бързия начин съд. удостоверение , за 15 мин,пуснах молбата ,напечатаха го съдията го разписа ,така де да не идвам втори път ,щото не съм от града . Не са толкова лоши хората там,колкото ги описвате.
След като има влязал в сила изпълнителен акт СИ ще си върши работата и до там!
И щом става въпрос за РС-Левски , майка ви е имала възможност да жали на ОС-Плевен ...
Между др. в тоя съд ми бяха издали по най-бързия начин съд. удостоверение , за 15 мин,пуснах молбата ,напечатаха го съдията го разписа ,така де да не идвам втори път ,щото не съм от града . Не са толкова лоши хората там,колкото ги описвате.
След като има влязал в сила изпълнителен акт СИ ще си върши работата и до там!
Последна промяна donna на 17 Юли 2009, 14:22, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
Зная че винаги има една страна , но да вярваш и да се посочиш на скалъпени доказателства и свидетелски показания на клошар, а не на служител от ДВСК всеки се чуди, аз съм студент във ВТУ и коментирах случаяс до.Сивков той се хвана за главата и се чудеше.
Ако сте чели по -горе значи същата съдийка се премести в ОС- плевен докато жалихме моля прочети предишните писанки.
Ако сте чели по -горе значи същата съдийка се премести в ОС- плевен докато жалихме моля прочети предишните писанки.
- renate76
- Младши потребител
СИ може да вземе под внимание само документ с достоверна дата-виж съответната разпоредба в ГПК ,що е то достоверна дата!
Ако ли пък е описала чуждо имущество има си ред за жалене ,това е !
И с какво се различават показанията на клошаря от ужавания служител на ДВСК, нима първия не е човек,а втория е по-човек?
Ако ли пък е описала чуждо имущество има си ред за жалене ,това е !
И с какво се различават показанията на клошаря от ужавания служител на ДВСК, нима първия не е човек,а втория е по-човек?
Последна промяна donna на 17 Юли 2009, 14:27, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
За втори път пишеш достоверна дата какво имаш впредвид!
- renate76
- Младши потребител
В ГПК има изрична разпоредба що е то достоверна дата!
- donna
- Старши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|