Здравейте! Пиша първата си молба на основание чл. 426 от ГПК.
Обръщам се към държавен съдебен изпълнител, но не знам какво да пиша като методи за изпълнение. Подозирам, че длъникът няма нито МПС, нито недв. имущество, нито трудов договор, нито банкови сметки..., което усложнява нещата. Какво е най-удачно да предпирема в случая? Цялостно проучване? Или...
Помогнете ми, моля ви...
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за изпълнително производство
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Молба за изпълнително производство
Единственият вариант за удовлетворяване е продажба на домашното имущество - лицето разполага с плазмен ТВ, ел. уреди и пр. Въпросът ми е как да поискам това?
- merlinski
- Младши потребител
merlinski написа:Единственият вариант за удовлетворяване е продажба на домашното имущество - лицето разполага с плазмен ТВ, ел. уреди и пр. Въпросът ми е как да поискам това?
"Моля да насочите принудителното изпълнение срещу движимото имущество на длъжника ...........ЕГН..........., находящо се на адрес............"
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря!
Мисълта ми беше не само формулировката на конкретната молба, а има ли някакъв канален ред за следване - да искам първо справка за банкови сметки, за имущество към НАП, към общината, справка за МПС... Почти съм сигурна, че няма нищо на негово име, затова разчитам на имуществото му /битово/. Но мога ли да пристъпя директно към това искане?
Ясно ми е, че аз избирам способа. Искам просто да съм сигурна, че не е задължителна някаква последователност .
Мисълта ми беше не само формулировката на конкретната молба, а има ли някакъв канален ред за следване - да искам първо справка за банкови сметки, за имущество към НАП, към общината, справка за МПС... Почти съм сигурна, че няма нищо на негово име, затова разчитам на имуществото му /битово/. Но мога ли да пристъпя директно към това искане?
Ясно ми е, че аз избирам способа. Искам просто да съм сигурна, че не е задължителна някаква последователност .
- merlinski
- Младши потребител
Няма последователност на способите. В други страни на ЕС има такава последователност, която задължително следва да се спазва, като принципът е на нарастващата тежест на принудителните мерки срещу длъжниковото имущество. Напр. първо запор на заплатата, след това на колата и накрая на имота.
В България няма такава последователност.
В България няма такава последователност.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
merlinski написа:Единственият вариант за удовлетворяване е продажба на домашното имущество - лицето разполага с плазмен ТВ, ел. уреди и пр. Въпросът ми е как да поискам това?
Ох то като се стигне до продажба на домашно имущество трудно...да не се окаже ,че не е негово , я на изплащане и още не е изплатено и собствеността ще премине чак след изплащане на вноските ,я ползва телевизора на тъщата...пък и да не е така кой ще го купи?
- donna
- Старши потребител
donna ,
И аз съм го мислила, но само за това комай се хващам. Отделно, отивайки в дома му, се описват вещите, които ползва. Щом са у тях и щом ги ползва, значи са негови. Ако са чужди, той следва да докаже това, което усложнява по-скоро неговото полежение в този смисъл... знам ли, наистина сложна история, но искам все нещо да правим и да не стоят нещата на позиция "ти ще имаш да вземаш, аз ще имам да давам". Та ако трябва, аз ще ги купя, само и само да му натрия носа.
Защото най-много се дразня от изказванията му от сорта - "знам ги аз тия законови лихви, дето ми текат..." и пр. Някои хора наистина имат завидно дебелоочие.
kalahan2008,
много благодаря!
И аз съм го мислила, но само за това комай се хващам. Отделно, отивайки в дома му, се описват вещите, които ползва. Щом са у тях и щом ги ползва, значи са негови. Ако са чужди, той следва да докаже това, което усложнява по-скоро неговото полежение в този смисъл... знам ли, наистина сложна история, но искам все нещо да правим и да не стоят нещата на позиция "ти ще имаш да вземаш, аз ще имам да давам". Та ако трябва, аз ще ги купя, само и само да му натрия носа.
Защото най-много се дразня от изказванията му от сорта - "знам ги аз тия законови лихви, дето ми текат..." и пр. Някои хора наистина имат завидно дебелоочие.
kalahan2008,
много благодаря!
- merlinski
- Младши потребител
по темата искам да попитам. подаден е ИЛза не платена издръжка за 2г.и на длъжника му е наложен запор на кола и обявена на търг, пусната е и молба за запор на 1/6идеална час от наслетствена къща .Мога ли да заведа наказателно дело,трябва ли ми адвокат и аз ли поемам таксите за това?
Моля за отговор детето ми сега е на 13год.не че немога да го гледам сама но нали го нарича татко и му носи името все пак трябва да се грижи за нея.
Моля за отговор детето ми сега е на 13год.не че немога да го гледам сама но нали го нарича татко и му носи името все пак трябва да се грижи за нея.
- tsveti78
- Младши потребител
Разбира се, че може да се води и по наказателен ред дело - чл. 183 от
НК, след като е осъден с влязло в сила съдебно решение да издържасвой низходящ и съзнателно не е изпълнил задължение в размер на две или повече вноски! А относно разноски като адвокатски хонорар, естествено е , че си го поемате Вие! Останалите разноски са за сметка на осъденото лице!
НК, след като е осъден с влязло в сила съдебно решение да издържасвой низходящ и съзнателно не е изпълнил задължение в размер на две или повече вноски! А относно разноски като адвокатски хонорар, естествено е , че си го поемате Вие! Останалите разноски са за сметка на осъденото лице!
- nk7702n
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|